ananas_ze -> RE: Vjencanica - nova ili iznajmljena? (11.6.2013 11:47:00)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: ananas_ze IZVORNA PORUKA: leona81 joj fore i govana(da izvinete) sad ce tebi opomne ap ss izvinjavaj [sm=smiley36.gif] kad je veliko vjencanje kad je bal nek je i maskembal i tada sam ZA da se vjencanica kupi, zasto se ne bi prenosila iz generacije u generaciju? vremenom ce dobiti na zncaju i vrijednosti ja sam imala malo vjencanje onakvo kakavo sam zeljela i nisam se udala u vjencanici nego maturskoj haljini, da sam imala vremena sila bih drugu haljinu ovako sam svjedno bila lijepa [sm=smiley1.gif] ma meni nije jasno kako ovo mjerite... evo recimo ko započinje tu tradicijau...[sm=zmeden.gif] ja il moja mama il moja nana... a sad zamisli u današnjem modernom vrmenu jednu mladu kojoj ja za 50 godina nudim svoju vjenčanicu...majkemi moje toliko izbora svega u današnjem vaktu...pa to je njen dan, stilovi različiti mogu smao da dovedem je u nezgodnu poziciju il da je uzme mimo svoje volje i ne bude sretan jer nije hodala po salonima i sebi birala...il da me odbije pa da se ja ''namočor'' urvijedim, ko je ona da prekine tradiciju... mislim kontaš...[sm=smiley13.gif] kontam, svejedno je ko pocne tradiciju,tradicija se uvijek moze prekinuti,bez da iko bude namcor a od haljine se uvijek moze nesto dodati ili oduzeti, kako se moda vraca,ja bih se udala u maminoj [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|