budućamama -> RE: Prijeteći prijevremeni porodjaj (13.6.2013 13:03:16)
|
IZVORNA PORUKA: nejra84 Draga Buducamama, reci cu ti sto su i meni govorili, ne sikiraj se! Sve ce biti dobro aBd. Meni su isto od 32 sedmice rekli da mi prijeti prijevremeni a evo nas u 37oj, dr.juce kaze, nece ovo jos :-) A ja mislila jos u 35oj da cu se poroditi koliko sam kontrakcija i nekih bolova imala. Imam ih i sad al ne brinu me toliko jer znam da je bebi spreman. Ja sam pila gynipral i mirovala pa sad kad smijem hodati ja ne mogu, ogromne bolove i pritisak imam u zdjelici al guram nekako :-). Ne znam da li ti pijes neke lijekove!? Samo polako,vrijeme brzo prodje a nasim se bebama i ne zuri toliko koliko mi mislimo. I da, ja sam isto osjecala bolove u stomaku dok se bebi micao, vjeruj da sam znala plakati kad bi se on jako uzvrtio i pokusavao se okrenuti sa glave na guzu. Mislim da je ta njegova hiperaktivnost kod mene i izazivala kontrakcije jer bi poslije uslijedilo stezanje a onda i bolovi kao da me neko dobro izboksao po stomaku :-) Sretno! Draga nejra, i ja sam od 16 sedmice na ginipralu, s tim da mi se terapija povećavala s 1/2 4x dnevno na 1/2+1+1+1/2 kako ga pijem zadnja dva mjeseca zbog bolova. Što se tiče samog poroda, ja se nadam da će bebi van na vrijeme aBd, kada bude spremna i sposobna da (pre)živi vani bez pomoći lijekova [sm=smiley1.gif] Ne želim zvučati samoživo i stavljati sebe na prvo mjesto, ispred djeteta, ali jedva čekam vrijeme da ustanem rahat na noge bez bola ili da se prošetam duže od 15 minuta u cugu [sm=jezicek.gif]. Ja sam nekako bila ubijeđena da drugo dijete ide brže, ali kako vrijeme odmiče, vidim da je to individualno i da mnoge drugotrudnjače [sm=jezicek.gif] prenesu preko termina. Kako god, neka nama naše bebice dođu na vakat aBd i da se mi s njima rastanemo u zdravlju [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Kula, ja ne znam da sazrijevanje ploda ima ikakve veze sa spolom, po meni su to bapske priče[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|