Bebica11 -> RE: Prijeteći prijevremeni porodjaj (17.5.2013 9:43:05)
|
IZVORNA PORUKA: Leva Ja ovu dijagnozu imam od pocetka 9. sedmice. I hematomi i krvarenja u prvom tromjesecju osim kontrakcija se tretiraju pod istom dijagnozom.. Nejra pokusaj se sto vise opustiti, tvoja beba je Bogu hvala u mogucnosti da prezivi ako krene prijevremeni porodjaj i to je vjeruj mi veliko olaksanje [sm=smiley1.gif] Levo ova dijagnoza se tek moze dobiti poslije 27. sedmice, do 27.-me sedmice je nazalost "prijeteci abortus" ili na nalazu pise "ab. im." abortus imminens sto sam ja imala cijelu proslu trudnocu EVO DA VAS OHRABRIM, proslu T cijelu prvo do 28.-me sedmice sam imala dijagnozu "abortus imminens-prijeteci abortus" a poslije se samo preimenovalo u "prijeteci prijevremeni porod" isla sam i na tokolizu, pila 3-4 giniprala dnevno, nista nije smirivalo kontrakcije puno, imala sam ih tokom cijele trudnoce, dobila sam i tahikardije i cim sam napunila 34. sedmice samovoljno sam prestala piti ginipral (iako je trebalo jos sedmicu dvije) al nisam mogla vise, i gle cuda DOGURAM uz povremene lazne kontrakcije do 38-me sedmice kad su me indukovali I JEDVA SE PORODIH tj bas sam se tesko otvarala mozda da me nisu indukovali(zbog drugih problema s posteljicom) bi izdrzala i do termina[sm=jezicek.gif] a beba mi je bila spremna i spustena za porod vec u 30-toj sedmici TAKO DA mirujte, odmorite se, nista ne brigajte bice to ok[sm=bravo.gif]
|
|
|
|