Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ne mogu nigdje pronaći kako se tačno sedmice u trudnoći računaju u mjesecima. Prema mojim računicama to je oko 4,4 sedmice=1 mjesec ili Ja sam sad 15 sedmica i to je 4-ti mjesec (puna 3 mjeseca), jesam li u pravu??
RE: Sedmice i mjeseci u trudnoći 15.12.2008 0:49:33
Anoniman
ja sam pun mjesec uvijek racunala prema danu zadnje menge... posto je bila 29.10. pun 1 mjesec je bio 29.11. , dva mjeseca 29.12. i tako sve do kraja... a da DP dobijes dodas jos na devet mjeseci 7 dana i eto ga...
RE: Sedmice i mjeseci u trudnoći 26.5.2009 17:02:20
Amrino
IZVORNA PORUKA: pjesmica
Zdravo zdravo,
Ja sam 20 sedmica i nikako nemogu da dodjem do informacije koji je sad to mjesec.Pretpostavljam 5 ali nisam sigurna.
Ustvari kako ide te podjele sedmica na mjesece, kada koji mjesec pocinje, sa kojom sedmicom?????
Hvala unaprijed
IZVORNA PORUKA: sweet BaBy
Zdravo pjesmice. Kako si? Dobro nam dosla. Zelim ti laganu trudnocu. Pa mozes racunati na 2 nacina: po menstruaciji ili po 4 sedmice mjesec. Tako da si ti sada 5.mjesec. A ukucaj na google kalendar trudnoce i tamo imas sve fino objasnjeno. Sretno ti.
IZVORNA PORUKA: pjesmica
Menstruacija mi je bila neredovna a i nesjecam se kada mi je zadnja bila, tacan datum. Uglavnom nekada pocetkom januara, prva sedmica januara.
A ako idem po 4 sedmicejeste mjesec ,onda ispade da mi je punih pet mjeseci. To mi je nesto previse i u razgovoru sa drugim trudnicama nikako da se usaglasimo......
Idem vidjeti na googlu....
Hvala puno
IZVORNA PORUKA: dana3
koliko sam ja skontala moju trudnocu racunato je tako da sedmica traje 6 dana.tako da sam rodila ranije ili prvi dan devetog mjeseca jer bila je sedmica 35 +1.a ako se ne racuna ta 35 sedmica puna onda je puna 34 sedmica. meni je trudnoca racunata od prvog dana zadnjeg menseza.
IZVORNA PORUKA: emy
Meni je posljednja bila 29 januara i sada sam 16 sedmica i 5 dana Ako je tebi bila pocetkom januara to mogu biti 3-4 sedmice vise od mene znaci 2o sedmica = 5 mjeseci Velika beba Cestitamo
IZVORNA PORUKA: emy
Pjesmica se prvi put javila, vjerovatno nezna za mali google pretrazivac Nisam ni ja znala kada sam se tek prijavila na forum Mislim da se sedmice broje do +6 nakon toga pocinje nova sedmica
enisa_sara to ja pitam zbog mene.meni je trudnoca bila haos tako da je cesto bilo gresaka oko racunanja zato pitam.dodjem na rtg jedna kaze sad si 23+4 sutradan sestra kaze sad si 23+6 e ebi ga reko hajde da se uradi to da idem kuci.e zato pitam
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Nema veze, postavila sam link da nas moderatori "ne ruže", da se tamo nastavi razgovor. A to što su tebi govorili, pretpostavljam da je na osnovu veličine bebe. Ja sam "po njihovom" onda već u 40-toj sedmici...jer je beba krupnija, al nejse...
moze biti ja sam dijabeticar pa zato ali beba se jodija maja hihihi bio samo 48 cm i 2980 gr.ok bjezmo tamo!!
RE: Sedmice i mjeseci u trudnoći 3.6.2009 10:05:36
demented
IZVORNA PORUKA: *Dina*
ja sam pun mjesec uvijek racunala prema danu zadnje menge... posto je bila 29.10. pun 1 mjesec je bio 29.11. , dva mjeseca 29.12. i tako sve do kraja... a da DP dobijes dodas jos na devet mjeseci 7 dana i eto ga...
Ovako je jedino i pravilno. Ovako računaju i naši doktori. Oni samo još pišu tjedne trudnoće što se slaže sa ovim računanjem. Jedino ko ne zna kad je bila zadnja M onda ne može baš u dan izračunati ali okvirno može. Mjesec je 4,3 ili 4,4 tjedna (zavisi od toga koliko ima dana) i to je to.