Amrino -> RE: Sedmice i mjeseci u trudnoći (26.5.2009 17:02:20)
|
IZVORNA PORUKA: pjesmica Zdravo zdravo, Ja sam 20 sedmica i nikako nemogu da dodjem do informacije koji je sad to mjesec.Pretpostavljam 5 ali nisam sigurna. Ustvari kako ide te podjele sedmica na mjesece, kada koji mjesec pocinje, sa kojom sedmicom????? Hvala unaprijed IZVORNA PORUKA: sweet BaBy Zdravo pjesmice. Kako si? Dobro nam dosla. Zelim ti laganu trudnocu. Pa mozes racunati na 2 nacina: po menstruaciji ili po 4 sedmice mjesec. Tako da si ti sada 5.mjesec. A ukucaj na google kalendar trudnoce i tamo imas sve fino objasnjeno. Sretno ti. IZVORNA PORUKA: pjesmica Menstruacija mi je bila neredovna a i nesjecam se kada mi je zadnja bila, tacan datum. Uglavnom nekada pocetkom januara, prva sedmica januara. A ako idem po 4 sedmicejeste mjesec ,onda ispade da mi je punih pet mjeseci. To mi je nesto previse i u razgovoru sa drugim trudnicama nikako da se usaglasimo...... Idem vidjeti na googlu.... Hvala puno IZVORNA PORUKA: dana3 koliko sam ja skontala moju trudnocu racunato je tako da sedmica traje 6 dana.tako da sam rodila ranije ili prvi dan devetog mjeseca jer bila je sedmica 35 +1.a ako se ne racuna ta 35 sedmica puna onda je puna 34 sedmica. meni je trudnoca racunata od prvog dana zadnjeg menseza. IZVORNA PORUKA: emy Meni je posljednja bila 29 januara i sada sam 16 sedmica i 5 dana Ako je tebi bila pocetkom januara to mogu biti 3-4 sedmice vise od mene znaci 2o sedmica = 5 mjeseci Velika beba Cestitamo IZVORNA PORUKA: emy Pjesmica se prvi put javila, vjerovatno nezna za mali google pretrazivac Nisam ni ja znala kada sam se tek prijavila na forum Mislim da se sedmice broje do +6 nakon toga pocinje nova sedmica IZVORNA PORUKA: dana3 enisa_sara to ja pitam zbog mene.meni je trudnoca bila haos tako da je cesto bilo gresaka oko racunanja zato pitam.dodjem na rtg jedna kaze sad si 23+4 sutradan sestra kaze sad si 23+6 e ebi ga reko hajde da se uradi to da idem kuci.e zato pitam IZVORNA PORUKA: enisa_sara Nema veze, postavila sam link da nas moderatori "ne ruže", da se tamo nastavi razgovor. A to što su tebi govorili, pretpostavljam da je na osnovu veličine bebe. Ja sam "po njihovom" onda već u 40-toj sedmici...jer je beba krupnija, al nejse... IZVORNA PORUKA: dana3 moze biti ja sam dijabeticar pa zato ali beba se jodija maja hihihi bio samo 48 cm i 2980 gr.ok bjezmo tamo!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|