Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 21.5.2009 14:19:25
lejlaze
zvala sam ja onaj 444 760, rekla mi je da ce danas pustiti prema centrima, a oni ce danas ili sutra pustiti nama. znaci ako ne danas onda sutra ce biti. sestra mi jos ne javlja da su bili u banci, kada javi, pisem odmah mogu do 15 sati.
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 22.5.2009 12:49:26
flox
Zamislite bezobrazluka u Centru Tešanj. Svaki mjesec mi naknade dobijemo 3-4 dana kasnije nego ostali. Ma nije to toliko ni važno, ali zamislite drskosti ja nazvala jutros pitam kada se može podići naknada za porodilje, a oni meni zovite u utorak , kakav utorak velim prebačene su vam pare, a on će meni šta ti misliš da su to samo pare u pitanju, a spiskovi i ostalo (kao da pripremaju spiskove za odbranu zemlje) znam ja koja je procedura pravljenja spiskova. Užasne li birokracije
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 25.5.2009 15:26:17
mami ami
IZVORNA PORUKA: marelica9
Sve naknade u ze-do kantonu su razlicite, a iznose 80% tvoje plate ostvarene u zadnjih 6 mjeseci....
a u slucaju da tih 80% od tvoje plate prelazi prosjek plata u kantonu, onda ces dobiti prosjek plata u kantonu. Tako je bilo sa mnom. 80% od moje plate bilo bi oko 750KM a ja dobijam 640 KM jer je to bio prosjek plata u kantonu u mjesecu kada sam ja predala zahtjev za porodiljsku naknadu. Moja radna kolegica koja je zahtjev predala mjesec dana ranije, dobija 612KM jer je to bio prosjek plata u mjesecu kad je ona predala zahtjev. Malo zbrkano ali tako je..
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 6.6.2009 22:16:09
šicka
ĆAO CURE EVO BAŠ SAD NEŠTO ČITAM NA INTERNETU I VIDIM DA SU U SA KANTONU POVEĆANE POR. NAKNADE KOD NAS NISU U STANJ ISPLAĆIVATI KAKO TREBA A TAM SE POVEĆAVAJU Kanton nam je super jelda?Nadam se da neće više biti zaostataka kao do sad makar to ccccccccccc