Suela -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (4.4.2013 23:07:19)
|
IZVORNA PORUKA: mamaibabo ja sam vec pisala da u vezi porodiljske nista apsolutno nije posteno ja bih izmjenu zakona pod hitno i da SVE majke na nivou federacije dobijaju isti iznos i ja sam zaposlena i moja plata je veca od porodiljske ali ja radim kod privatnika i nije duzan i neplaca mi razliku do plate eh da se ja nesto pitam dala bih svim porodiljama da tih god. dana imaju isti iznos recimo 450km a da za one koje rade poslodavac pod moranje daje razliku do plate koju je imala u zadnju 1 god.,mislim da bih ovo bilo sasvm ok za sve STA VI MISLITE DRAGE MOJE moje mišljenje je da bi porodilje trebale na porodiljskom odsustvu biti tretirane kao da su i na bolovanju, tj da firma plaća 100% plate, a nadoknađuje iz socijalnog. bila sam na trudničkom bolovanju i imala bolovanje 100% plaćeno, a kad sam se porodila, firma nema ništa samnom i prebacujem se u centar za socijalni rad, a firma mi samo čuva radno mjesto. a nezaposlene porodilje bi trebale ići preko centra za socijalni rad i primati neku pristojnu naknadu. ne bi trebalo biti razlike između trudničkog i porodiljskog bolovanja, po mom mišljenju. evo gledam Zabranjeni forum, počelo se pričati, pa možda nešto bude.
|
|
|
|