suberbeba -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (28.3.2013 13:26:32)
|
Postovani, molim Vas za hitan odgovor po pitanju isplate porodiljskih naknada, za mjesec decembar ( sa 4 mjeseca kasnjenja ) . Stvarno je sramotna cinjenica da je isplata plata i toplih obroka budzetskim kosrisnicima prioritetnija od isplata porodiljskih naknada,za koje znate da majke -porodilje ocekuju da bi svojim novorodjenim bebama omogucile neophodnu hranu i pelene. Ovakva inertnost i nesluh Valde ZE-DO Kantona su stvarno za svaku osudu.Zar vas jedini alibi lezi u cinjenici da bebe nisu u mogucnosti stajkovati te ih zbog toga zaobilazite i zapostavljate na ovako grub nacin. Ako je tako onda se zamislite u situaciji da Vi sjedite za punom trpezom a pored vas lezi par stotina beba koje placu od gladi a vi ih ignorisete, jer trenutna situacije se zaista ne moze ni prezentovati na drugi nacin. S nadom u brzo odgovor, Srdacno evo mail koji sam poslala na premijera,ministra i federalnog ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice , pa da vidimo hocel se sta destiti.Direktorica centra za socijalni rad u Tesnju mi je upravo isricala kako su na sastanu koji se odrzao kod ministra obavjesteni da naknada nema do dalnjeg....zao mi je sto sam vam donijela ovako lese vijesti ali tako je.
|
|
|
|