Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 27.4.2011 18:51:31
camellia
ćao svima, a posebno Tebi Esmina i bebina mama, da i ja Tebe barem jednom obradujem, bila danas isplata, doduše i ja sam dojavu dobila od jedne porodilje koja je zvala banku...pa sutra akobogda u laganu šetnju...samo da ne bude kiše...
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 23.6.2011 8:54:37
palachinken
Žene, imam pitanje, nadam se da ćete mi biti od pomoći. Ja od ponedeljka, 27.6.2011. aBd idem na porodiljsko, to je onih 28 dana prije termina poroda. Da li ja već od tog datuma imam pravo na nadoknadu? Ili imam pravo tek od dana rođenja djeteta? Dobila sam spisak dokumenata koje moram odnijeti u socijalno i tu stoji rodni list djeteta, što naravno nemam pa me to buni.
Drugo pitanje, zadnja plata i doprinosi su bili za mart. Znači plata kasni skoro 3 mjeseca. Da li ću zbog tog imati problema sa ostvarivanjem prava na nadoknadu, jer tamo piše da žene koje su imale 6 mjeseci uplaćivane doprinose imaju prava na naknadu? Ja imam 6 mjeseci, ali ne ZADNJIH 6 mjeseci.
< Poruku je uredio palachinken -- 23.6.2011 8:58:47 >
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 23.6.2011 11:36:15
marelica9
draga palachinken, pokusat cu ti pomoci...da porodiljsku naknadu ces primati od 27.6, bez obzira sto ces se kasnije poroditi...vidjela si na tim papirima da je rok za predaju papira 2 mjeseca a do tada ces abd imati i rodni list bebice...mislim da ces u septembru dobiti prvu naknadu i to za 4 dana u junu i citav juli, aonda u oktobru za avgust i tako dok ti ne prekines porodiljsko a najdalje do 27.6.2012. e za taj prosjek tih zadnjih 6 plata, to ti firma popuni...i ako si bila na trudnickom imala si platu od firme...jedino ako radis u privatnoj firmi ne znam kakva je procedura...uglavnom ti firma napise taj prosjek na tom papiru koji su ti dali u socijalnom...
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 29.6.2011 9:16:16
palachinken
Kači vas nadoknada za 5 radnih dana aprila i onda će ići redom. I kod mene je ista situacija, pa su mi tako rekli. Jučer čuh jako optimističnu vijest - teta je od januara na porodiljskom i tek sad je dobila prvu naknadu. Izgleda se taj period čekanja odužio.
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 29.6.2011 10:43:06
palachinken
Hajd nek neko i Juno prepozna. Kažu, trebalo bi za tri mjeseca, ali opet sve zavisi od toga koliko para imaju u fondu. Eto, gore napisah, žena je čekala 5 mjeseci na prvu naknadu. Moja prijateljica je rodila u februaru, još nije ništa dobila.
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 18.7.2011 17:11:43
ellmmaa
Mene ineresuje koji sve papiri trebaju za socijalno da bih prijavila se jer ja sam u stalnom radnom odnosu i u firmi ce mi papiri biti gotovi za 2 dana pa bih do tada voljela znati sta mi jos treba i jeli tacno da se ceka dugo na isplatu i koliko posto primamo.Hvala
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 18.7.2011 17:27:44
palachinken
Evo pogledala sam svoju dokumentaciju pa cu ti sad prepisati: Odeš u socijalno (zgrada iza Gatta, Papirna) i tamo tražiš ZAHTJEV ZA PRIZNAVANJE PRAVA NA NOVČANU NAKNADU UMJESTO PLAĆE i nosiš ga u firmu da oni upišu tvoj prosjek plate u zadnjih 6 mjeseci i datum od kojeg koristiš porodiljsko.
Od ostale dokumentacije potrebno ti je: 1. potvrda o radnom odnosu (popunjavaju u firmi) 2. potvrda o prosječnoj plati u zadnjih 6 mjeseci (popunjavaju u firmi) 3. izvod iz matične knige rođenih za dijete 4. radna knjižica (fotokopija) 5.CIPS ne stariji od 6 mjeseci 4. potvrda ili kopija kartice banke gdje imas otvoren racun 7. ljekarsku doznaku o početku korištenja porodilsjkog odsustva 8. ugovor o radu ukoliko si zaposlena na određeno
Kad skupiš sve to, ideš u socijalno da predaš. Primaš 80% prosječne plate i od tog odbiju još 10% poreza.