Mya_81 RR -> RE: Grčevi (kolike) kod beba (26.2.2011 20:12:45)
|
Prenos postova s teme: Harvey sirup,espumisan,plantex..sve ili koliko cega?? IZVORNA PORUKA: lepao Ne znam dali smijem ove stvari mijesati i ako smijem kako je najbolje?? IZVORNA PORUKA: Adana Pa mislim da ti ne trebaju i jedne i druge kapi - Espumisan i SabSimplex. Neces znati koje djeluju. Mozda da probas sa necim pa vidis daje li rezultate. Moja prijateljica se kune u Plantex caj, ja ga nisam mnogo koristila jer je malena dojila i nisam joj davala puno cajeve i vodu, a i kada jesam bilo je na kasikicu pa traje vjecno. :) Nama su SabSimplex bile ucinkovite, ali ona nije ni imala mnogo grceve. Probaj i sa uljanom, ugrijanom krpicom na koju stavis 2-3 zrna kima koji je "pukao" na zagrijanoj plati sporeta. Ali ugrijana krpica na pupi svakako pomaze. Caj od kamilice i komoraca je dobar. Masiranje pupe kruznim pokretima. Kao i savijanje skupljenih nona prema pupi pa ih rasiris prema vani, dole pa opet sve ispocetka. IZVORNA PORUKA: lepao Ma ja kad miksas ne znam sta pomogne. Mi smo davali espumisan kapi ali smiri se jedan dan mi mislimo upalilo kad opet. Krpa kim nista ne pomazu bas nista cak sam citala sto je jedan doktor napisao da kim nadima i da cak i nije dobar. Covjel nije pametan sta da radi...vidjet cemo valjda ce proci vrijeme brzo i ovo se rijesiti sto prije... IZVORNA PORUKA: Adana Zao mi je sto krpica ne pomaze! Ja se sjecam da su mi ugrijanu krpicu stavljali na stomak a povelika sma bila, i pomagalo mi je. Stomak se ugrije... Grcevi uglavnom moraju biti prisutni, skoro svaka ih beba ima, neka vise neka manje izrazene. Crijeva se razvijaju i onda se jos "zalomi" i koji baloncic vazduha kada beba halapljivo ili "nepravilno" jede i eto grcica. Do 4. mjeseca bi trebali prestati. Stoga polako, dan za danom i proci ce aBd. :) Ja koliko znam kim sluzi da se oslobodimo gasova. Mozda grijesim. Komorac pomaze, Plantex pomaze, masiranje i skupljanje nozica prema stomacicu pomaze... Bitno je upratiti kada se javljaju grcevi i preventivno reagovati cajem ili kapima malo prije toga... A kada se vec pojave malo masaza, malo opet kapi i nadati se da ce brzo proci... :) Sretno! IZVORNA PORUKA: tekja lepao, ti imas skroz malu bebicu, jel da? Moj ti je savjet sto manje lijekova, a pogotovo ovih kombinacija mi smo ponekad koristili samo espumisan, ali bas kad plac i grcenje traje po par sati...ne znam je li pomagalo, ponekad mislim da su grcevi trajali onoliko koliko su htjeli, bez obzira sta ja radila(masaze, krpica, ulje, vjezbe nogicama, kapi itd.itd.)...vecina beba jednostavno ih moraju prezivjeti...nakon 3-4 mjeseca, prestace naglo kao sto su i dosli ...Zelim vam mnogo strpljenja...
|
|
|
|