Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:17:10
Nedi
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: shpagica
Zna li neko zasto je ovaj apel sklonjen sa FB stranice pomozi.ba?
Zijada se jos uvijek ne javlja...
meni je jedna novinarka rekla da budemo oprezni sa ukljucivanjem u ovaj slucaj. I majka je , izgleda, zloupotrebljava, zlostavlja sta vec...nemam pojma...Tuzna sam, pretuzna...jadno dijete.
Mi smo se ovako razocaralai kad je dolazila ona zena za pomoc malom Ameru a mali Amer ni ne postoji. Opet kad ovo dijete vidim ne mogu ostati ravnodusna. Pa makar im svaki mjesec nosila maramice, pelene i neke sitnice za malenu
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:17:57
ladyblue RR
Pahuljice, uz dužno poštovanje prema novinarki, kako tačno majka zloupotrebljava dijete koje leži na aparatima a ona se nigdje oglasila nije jer ima takvu uputu tužilaštva?!
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:17:58
aazra
meni je jedna novinarka rekla da budemo oprezni sa ukljucivanjem u ovaj slucaj. I majka je , izgleda, zloupotrebljava, zlostavlja sta vec...nemam pojma...Tuzna sam, pretuzna...jadno dijete.
Ma najbolje da dijete bude s majkom kakva god ona bila...
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:24:10
aazra
IZVORNA PORUKA: Nedi
Opet kad ovo dijete vidim ne mogu ostati ravnodusna. Pa makar im svaki mjesec nosila maramice, pelene i neke sitnice za malenu
I ja cu stvarno gledati da pomognem, koliko mogu, bar u garderobi...
Samo bih sacekala sa kupovinom mobitela i ultra kartica majci za koju se sumnja da vlastito dijete zloupotrebljava, i to dijete koje je donedavno bilo na rubi zivota i smrti
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:25:03
bebacha
IZVORNA PORUKA: aazra
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:27:38
aazra
IZVORNA PORUKA: bebacha
a jel neko to vidio,dokazao,prijavio policij
Nije niko vidio bebacha dijete lezi u bonici zbog "upale krajnika", nije je zlostavljao i na smrt prebio ljubavnik njene majke dok je ona to gledala ?!!!!
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:28:24
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
sada sam se čula sa pedijatrijskom klinikom...treba da im posaljem mail gdje pojašnjavam našu želju da pomognemo djevojčicu sa gore pomenutm potrepštinama...pa će nam dati termin kad da dođemo tj dozvolu...ipak je to bolnica...
Upravo ovako višnja. Svakako neće dozvoliti da dolazi svako ponaosob, što je i logično. Ja nudim prijevoz da te odvezem na zadani termin.
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:29:49
shpagica
Nemojte dusu grijesit, ona zenica meni izgleda (pre)mlada, naivna i jednako terorisana i maltretirana...pa ipak je uspjela svoje dijete nakon svega (travnicke bolnice) dovesti do SA i Koseva i evo im prilike da im zivot u buducnosti bude bolji.
Nemojte razglabati sta biste vi uradile jer niste bile tu u njenoj kozi i nemate pojma kako psiha radi u takvim situacijama. I ja sam se uvijek pitala kako oni momci onako poslusno legose da ih skorpioni onako samo smaknu, govorim muzu pa ja bih gledala da nekog barem pljunem prije nego mi smjesti metak u glavu, ali .... to je posebno stanje uma nakon i tokom torture...pustite joj mamu sada na miru, ima ljudi koji ce je procijeniti, a djetetu je takvom uplakanom i povrijedjenom ipak sada najlakse biti uz mamu svoju, sta vam je, curica mala jos da bude i sama takva, ne daj Boze!
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:30:29
Anoniman
Elvir je sklonio link sa pomozi.ba i fb o ovom slucaju. Poslala sam mu poruku da nam obajsni zasto, jer ocito zna nesto vise o ovome. Nadam se da ce odogovoriti pa cemo nesto vise znati...
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:31:50
bebacha
a jel neko to vidio,dokazao,prijavio policij
Nije niko vidio bebacha dijete lezi u bonici zbog "upale krajnika", nije je zlostavljao i na smrt prebio ljubavnik njene majke dok je ona to gledala ?!!!!
ma ko kaze da je ono to gledala mozda je otisla nekom pocistit kucu da djetetu zaradi hljeb dok je ovaj kreten to uradio dosta vise stvarno.veze nemate kako je stvarno i sta bilo a osudjete ko da ste sve vidjeli otkud vam pravo da sudite
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:36:05
hanabanana
ma ko kaze da je ono to gledala mozda je otisla nekom pocistit kucu da djetetu zaradi hljeb dok je ovaj kreten to uradio dosta vise stvarno.veze nemate kako je stvarno i sta bilo a osudjete ko da ste sve vidjeli otkud vam pravo da sudite
Pa ona....barem je tako rekla istražiteljima, opisala u detalje kako je tukao dijete.
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:43:53
malena27 RR
Naravno da cemo pomoci djetetu, u okviru nasih mogucnosti... Dajte da se organizujemo, u dogovoru s Visnjom, kako pomoci, BR je stavila spisak potrebnih stvari za djevojcicu i da u tom pravcu i djelujemo... Nema potrebe da dizemo tenzije na ovakvoj jednoj srceparajucoj temi, niti za prepucavanjem, naglabanjem i slicno...
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:46:39
aazra
Ja bi ako mogu samo predlozila da "prolongirate" kupovinu mobitela, kartica i svega ostalog sto vam padne na pamet ovoj nesretnoj majci dok se ne utvrdi njena odgovornost.
A ne bih sudila, zato je li postoji Bog, i ovo naše kakvo - takvo pravosuđe
Jedino navijam da dijete, prije ili kasnije, odvedu negdje drugo, da se ne lazemo.
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 10.4.2013 14:49:31
hanabanana
IZVORNA PORUKA: ladyblue
pa ne mogu da vjerujem...vi bi zakuhale da se o pletenju počne pisati...anbilivbl
Pahuljice, javi i ti šta si saznala.
ovo što sam ja napisala su informacije iz Centra za soc. rad i tužilaštva. znači nema rekla-kazala, čula komšinica u selu i sl. zvanične informacije.
kada Višnja dobije odgovor sa Pedijatrije, onda ćemo skontati šta ćemo i kako dalje.
Višnja je dobila odgovor sa pedijatrije. Ovo što ću ja reći nije rekla-kazala. Dijete je pretučeno u ranim popodnevnim satima. U bolnicu u Travniku je dovezeno iza ponoći. Od njihovog sela do Travnika ima sat vremena vožnje. Dijete je dovezeno bez svijesti! Policija nije zadržala u pritvoru osumnjičenog, pustili su ga nakon razgovora kući (?) Tek nakon pritiska javnosti osumnjičeni je priveden i zadran u pritvoru. Toliko o pravnoj dravi.
< Poruku je uredio hanabanana -- 10.4.2013 14:50:27 >