|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno
18.6.2013 10:21:01   
Mya_81 RR
Znam, znam, i ja obicno idem tom logikom user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu AnLu)
Neposredna veza do poruke: 201
18.6.2013 10:26:58   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Koliko ispadne dzema recimo od 3 kile jagoda?

Jedna velika i jedna mala tegla :)
Ali ja ga baš procijedim, volim da bude gust.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 202
18.6.2013 13:19:37   
Mya_81 RR
Ja sam pravila od breski jednom prilikom...i nisam nista cijedila user posted image Dugo sam kuhala i bila je na kraju ok gustoca, ono taman, ni previse ni premalo...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 203
18.6.2013 13:26:04   
palachinken
Ovaj od jagoda, makar meni, bude baš rijedak ako se ne procijedi. Isto slatko, ne može se mazat, nego kusat. S tim da ga ja ne kuham duže od 15ak minuta, da ostane šta dobrog u tim jagodama.
A ovo što procijedim, popijemo kao sok user posted image A vjerovatno se može i ukuhat u marmeladu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 204
18.6.2013 13:41:56   
Mya_81 RR
S tim da ja nisam stavljala da odstoji 24h prije. Odmah sam kuhala. Vjerojatno dok odstoji onda se napravi dosta tekucine.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 205
18.6.2013 16:24:44   
Marija13
Domacice iz Sa, gdje kupiti oklagiju? Ne znam da sam je igdje vidjela u skorije vrijeme..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 206
18.6.2013 16:26:16   
EEDITH
napravi ti neki stolar user posted image

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 207
18.6.2013 16:29:57   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: Marija13

Domacice iz Sa, gdje kupiti oklagiju? Ne znam da sam je igdje vidjela u skorije vrijeme..

Na autopijaci user posted image Fakat, ne zezam se ...
Imaš i kod Fahdove džamije, gdje je ona pijaca, bude nekad čiko koji prodaje oklagije i sl ...

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 208
18.6.2013 16:34:25   
Marija13
Na autopijaci Fakat, ne zezam se ...

znaci da zapucam na autopijacu, je li ono subotom ili nedjeljom user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 209
18.6.2013 21:13:21   
AnLu
Marija bilo je i kod Robota na Socijalnom imaju dva standa cike prodaju.

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 210
19.6.2013 12:05:50   
canim
Jeli neko koristio granule B vitamina od Beviplex - galenika , pise da se moze razmutiti u vodu ili mlijeko i piti, jeli mogu ja razmutiti u mlijeko pa dodati cokolino da pojede, jer nevjerujem da ce htjeti popiti user posted image

(odgovor članu AnLu)
Neposredna veza do poruke: 211
19.6.2013 12:07:24   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: canim

Jeli neko koristio granule B vitamina od Beviplex - galenika , pise da se moze razmutiti u vodu ili mlijeko i piti, jeli mogu ja razmutiti u mlijeko pa dodati cokolino da pojede, jer nevjerujem da ce htjeti popiti user posted image

ja koristim to starijoj curici...
ona popije u mlijeku...
svako jutro...
zašt misliš da neće popiti, jeli inače ne pije mlijeko...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 212
19.6.2013 12:32:16   
canim
Mlijeko pije tj jede samo u cokolinu a inace pije jogurt, ne voli slatko mlijeko.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 213
23.6.2013 12:23:57   
chuci
potrebna mi je pomoć hitno

pravim pahuljicino slatko od jagoda. kupila sam 2,5 kg jagoda i kad sam redala red jagoda red šećera utrošila sam oko 1 kg šećera možda malo manje.

sad uzela da pogledam recepte po internetu i vidim svugdje piše 1 kg jagoda 1 kg šećera.

može li ovako sa manje šećera ili da dodam još. da mi ne ukisne ako ima premalo šećera.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 214
23.6.2013 22:30:03   
chuci

IZVORNA PORUKA: chuci

pravim pahuljicino slatko od jagoda. kupila sam 2,5 kg jagoda i kad sam redala red jagoda red šećera utrošila sam oko 1 kg šećera možda malo manje.

sad uzela da pogledam recepte po internetu i vidim svugdje piše 1 kg jagoda 1 kg šećera.

može li ovako sa manje šećera ili da dodam još. da mi ne ukisne ako ima premalo šećera.

refresh neće li neko vidjeti prije nego počnem kuhati

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 215
23.6.2013 22:33:12   
Hanady RR

refresh neće li neko vidjeti prije nego počnem kuhati

user posted image

ja u principu uvijek radim kilogram voća kilogram šećera...
no sa jagodama sam pažljivija osobito jer su one vrlo slatko voće...
tako da kuhaj i porbaj pri kuhanju, pa dodoja šećera ako treba...
također tvoja količin ajagoda je umanjena čišćenjem peteljki i ako si još nešto...pa ja vjerujem da još jedno 500 gr neće biti zgorega a više od toga ne trebaš...
i svakako u frižideru ga držiš...neće on porkisnuti poješćete vi to dok trepneš...nije to velika količina

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 216
23.6.2013 22:44:21   
chuci
hvala hanady

još jedno pitanje
mora li ovo stajati 24 sata. ja sam ga danas očistila i ostavila a kontam bilo je toplo, pustile su soka puno pa da ih sad završim jer me sutra nema do popodne. ili da ih ovako u frižider do sutra popodne

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 217
23.6.2013 23:17:29   
Hanady RR

hvala hanady

još jedno pitanje
mora li ovo stajati 24 sata. ja sam ga danas očistila i ostavila a kontam bilo je toplo, pustile su soka puno pa da ih sad završim jer me sutra nema do popodne. ili da ih ovako u frižider do sutra popodne

ne mora 24...
može i manje ..skuhaj ti to saduser posted image il rano ujutro

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 218
24.6.2013 8:33:13   
chuci

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

hvala hanady

još jedno pitanje

ne mora 24...
može i manje ..skuhaj ti to saduser posted image il rano ujutro

skuhala sinoć oko 12. hvala super je ispalo

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 219
27.6.2013 23:48:05   
lady_bubamara
ŽENE UPOMOOOĆ!!!

E ovako, moja mama živi u staroj zgradi, kod nje sam trenutno do porođaja , i nekoliko puta smo vidjeli žohare po ulazi ALI sada ih ima u stanu!!! Ne mogu noću da spavam jer stalno mislim kako će mi se popeti na krevet, uvući u posteljinu, gmizati po meni , ma fuj fuj! Jako sam gadljiva i strašljiva na sve bube, bubice i insekte user posted image Viđamo ih samo noću i to inače kada idemo u wc tu negdje budu oko vrata od kupatila, a po danu ih nema... Znači HITNO ako ima neki savjet

- kako ih se riješti

- ima li kakvo sredstvo protiv

- kako provaliti odakle izlaze

Pomozite kako znate user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 220
28.6.2013 0:00:43   
Mya_81 RR
A, jooooooooooj user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja znam za efikasno sredstvo ali ne smije se boraviti u stanu poslije spricanja period od minimalno 24h.
Mozda da probas s raidom user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu lady_bubamara)
Neposredna veza do poruke: 221
28.6.2013 0:05:57   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ninulina

ŽENE UPOMOOOĆ!!!

E ovako, moja mama živi u staroj zgradi, kod nje sam trenutno do porođaja , i nekoliko puta smo vidjeli žohare po ulazi ALI sada ih ima u stanu!!! Ne mogu noću da spavam jer stalno mislim kako će mi se popeti na krevet, uvući u posteljinu, gmizati po meni , ma fuj fuj! Jako sam gadljiva i strašljiva na sve bube, bubice i insekte user posted image Viđamo ih samo noću i to inače kada idemo u wc tu negdje budu oko vrata od kupatila, a po danu ih nema... Znači HITNO ako ima neki savjet

- kako ih se riješti

- ima li kakvo sredstvo protiv

- kako provaliti odakle izlaze

Pomozite kako znate user posted image

Oni zive u kanalizacionim cijevima i nocu izlaze iz kupatila i kuhinje...Svako rjesenje je privremeno, ako je zgrada stara i ako su se nalegli u cijeloj zgradi. Zovni profije, oni to odrade za cas, i mozete posije spavati tu, samo je bitno da prvih nekoliko sati ne budete u toj prostoriji. Neka se to ujutro odradi, vi uzadjite negdje preko dana, navecer mozete prenociti... Imaju one kucice od Rajda i sl., mozete i to staviti u kuhinji i kupatilu...Imaju i neki prah, pa ogradite tim prostorije, samo pazite da dijete ne dodje u kontakt sa tim otrovom.

Neposredna veza do poruke: 222
28.6.2013 0:12:59   
lady_bubamara
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

A, jooooooooooj user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja znam za efikasno sredstvo ali ne smije se boraviti u stanu poslije spricanja period od minimalno 24h.
Mozda da probas s raidom user posted image

Koje je to sredstvo? Ja sam čula imaju neke kuglice, i to je to...

Oni zive u kanalizacionim cijevima i nocu izlaze iz kupatila i kuhinje...Svako rjesenje je privremeno, ako je zgrada stara i ako su se nalegli u cijeloj zgradi. Zovni profije, oni to odrade za cas, i mozete posije spavati tu, samo je bitno da prvih nekoliko sati ne budete u toj prostoriji. Neka se to ujutro odradi, vi uzadjite negdje preko dana, navecer mozete prenociti... Imaju one kucice od Rajda i sl., mozete i to staviti u kuhinji i kupatilu...Imaju i neki prah, pa ogradite tim prostorije, samo pazite da dijete ne dodje u kontakt sa tim otrovom.

aaaaa zato ih znači viđam po noći blizu kupatila ... aha...

ma kontali smo zovnuti profije za to al to se plaća kontali smo čitavu zgradu da se odradi ALI dvije babe žive sa nama u zgradi koje ne daju reći da ima žohara i koje to ne zanima i neće da skupimo pare svi zajedno .... user posted image

JOJ ŽENE TO SU ONI VELIKI CRNI TVRDI ŽOHARI a bebica uskoro ide , baš bi htjela da ih se riješimo....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 223
28.6.2013 0:15:52   
Anoniman
Ne ostavljaj nista od hrane, da se ne navlace dodatno na to. Poklapaj secer i sl. stvari...

Neposredna veza do poruke: 224
28.6.2013 0:26:08   
Mya_81 RR
Mi smo kupili sredstvo koje se razrijedi i izgleda kao mlijeko, u poljoprivrednoj apoteci. Jako je dosta, tako da ti definitivno ne bi trebala to spricati vec neko drugi. I mora se dobro zastititi sa rukavicama i ostalim da sredstvo ne dodje u dodir s ocima, kozom ili da udje u usta. Mi smo sa stim sredstvom doslovno natopili stan. Fasadu, mislim oko prozora, ulaznih vrata. Ako nas je iko gledao kako to radimo dok smo spricali prozore mogu misliti sta je pomislio jer smo se zamaskirali totalno user posted image Nama se pokazalo efikasnim zaista.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *