Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 2.8.2013 9:12:11
ninuska
Milenium i ja sam nedavno uzela te boje iz DM-a. Imala sam par stvari koje su izblijedile, pa rekoh da osvjezim boju, crna je u pitanju. I, veliko nistaaaa. Stvari ostale kao i prije bojenja. Bas am bila razocarana. Ja sam prala u masini na 60 stepeni kao sto stoji na uputama
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 2.8.2013 10:35:04
ninuska
Sto je veca temperatura to je veca vjerovatnoca da ce boja "primiiti". Naravno da zavisi od vrste tkanine koju bojis, jr ne mogu sve na visoku temperaturu.
kad sam kupovala boju u DM-u prodavacica mi kaze da je ona bojila u loncu, a ne u masini . Pokusaj, ne gubis nista, samo stavi rukavice
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 2.8.2013 11:12:50
milenium
materijal je svila i čipka. samo me zanima kako izaprat,dal u samoj čistoj vodi il u deterdžentu?i da izaperem u hladnoj ili vrućoj.strah me da mi nebi vruća voda svu boju skinula.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 3.8.2013 23:01:39
mayra
Imam 2 pitanja:
kako skinuti mrlje od rivanola?
a drugo pitanje je... imam fin balkoncic, ubilo se za sjedii navece, ali pun je raznih letecih buba, komarci, lepiri i sl. ima li neko provjereno sredstvo za vanjski prostor za te napasnike?
< Poruku je uredio mayra -- 3.8.2013 23:02:50 >
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 5.8.2013 8:59:29
maxus svratila
IZVORNA PORUKA: milenium
materijal je svila i čipka. samo me zanima kako izaprat,dal u samoj čistoj vodi il u deterdžentu?i da izaperem u hladnoj ili vrućoj.strah me da mi nebi vruća voda svu boju skinula.
Svila se ne moze ofarbat, to ti pise ja mislim i na upustvu, samo pamuk, farmer, lan......
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.8.2013 13:16:12
canim
IZVORNA PORUKA: maxus svratila
Svila se ne moze ofarbat, to ti pise ja mislim i na upustvu, samo pamuk, farmer, lan......
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 11.8.2013 1:25:29
ananas_ze
ananas iz dm-a je u nekoj žutoj kutiji,onih starih boja nema što su prije bile. mogu ja i pokvasit i poprimit će boju ali problem je što će boja nestat ako uključim na ispiranje i centrifugu?
ja sam poslije rucnog farbanja stavljala na ispiranje i centrifugu,boja se nije isprala...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 19.8.2013 19:42:02
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: ninuska
Jel ijedna od vas pravila svjezu bamiju? Na koji nacin ste je pripremale?
misliš nije osušena na koncu :)
u tom slučaju e kuham u vodi sa sirćetom prije spremanja....
ja bamiju najčešće pravim sa mesom teleće koljenice ...prije iskuhane... a svježa ide super u begovu čorbu
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 19.8.2013 19:49:59
ninuska
Ma da, mislim da nije na koncu vec tek ubrana iz baste :). Hanady, koliko dugo je kuhas? Galicia, ova moja ima bas ostre dlacice, podsjeca na kaktus, haha, pa me zbog toga strah staviti direktno u jelo bez prethodne obrade
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 19.8.2013 20:08:43
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: ninuska
Ma da, mislim da nije na koncu vec tek ubrana iz baste :). Hanady, koliko dugo je kuhas? Galicia, ova moja ima bas ostre dlacice, podsjeca na kaktus, haha, pa me zbog toga strah staviti direktno u jelo bez prethodne obrade
svježe ubranu samo prokuhaj u vodi sa kap al bukvalno kap sirćeta...kad prokuha samo minut dva nek kuha u tom porkuhanom... direktno je isperi hladnom vodom i dalje spremaj kako si planirala... dlačice od a ona se ne razvlači pri kuhnju :)))
ja sma neki dan svoju iz bašte kuhala
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 19.8.2013 20:21:31
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: MicoTico
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja sma neki dan svoju iz bašte kuhala
Otkud ti u bašti? Gdje si nabavila? Hoću i ja da zasadim.
3 godine ganjala sjeme... i dobijem do jedne tete iz visokog... ona ga iz turske nabavila...
elem cool boljčica...znaš kakav lijep cvat ima... žao mi ne uslikah ni jedno jutro....
i baš fino rodila... ja je podbiram manju nego može narasti inače...tusko sjeme je malo duža i krupnija varijnata...ledo zaleđena ona golema je tursko sjeme...
al je super :)))
eh sada ja sam ostavila jednu stabljiku da mi prezriju bamijice da imam sjermena za narednu godinu... pa da ostavim ja još jednu :))) da pošaljem poštom
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 19.8.2013 20:25:20
MicoTico
eh sada ja sam ostavila jednu stabljiku da mi prezriju bamijice da imam sjermena za narednu godinu... pa da ostavim ja još jednu :))) da pošaljem poštom
Ma maksuz ću ja U Sa zbog sjemena . Da mi ostaviš malo,a ja ću skontati kako da mi prebaciš?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 19.8.2013 20:26:16
Hanady RR
Ma maksuz ću ja U Sa zbog sjemena . Da mi ostaviš malo,a ja ću skontati kako da mi prebaciš?
dogovoreno :)
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 19.8.2013 21:30:49
maja78 RR
ja cu se ponuditi za prebacivanje, imam stalnu vezu sa BL
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 19.8.2013 21:31:31
MicoTico
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
ja cu se ponuditi za prebacivanje, imam stalnu vezu sa BL
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.8.2013 1:40:22
Amela86
Ima li neko neki dobar savjet kako produvati odvod . Na sudoperu mi se skroz zapusio , cini mi se kap po kap ide , sve smo probali litr i litre mr.muscola za odvode potrosili nista, neke sajle, kiselinu nista ne pomaze ,a cijevi idu ispod poda tako da mi se nikako ne isplati dizati laminat a cini se da nema druge opcije . Je li sekome desilo slicno i sta ste uradile ? Da napomenem da nista ne bacam u odvod od hrane i stvarno ne znam sta je toliko zatvorilo , jedino mozda razlog sto cijev od odvoda ide po ravnini znaci nema " pad " .
Izvinite ako post nije prikladan temi , al ocajna sam , ne znam sta da radimo vise s tim .