amrara -> RE: potrošačka korpa (7.4.2015 15:05:08)
|
IZVORNA PORUKA: muaaa IZVORNA PORUKA: amrara stan 64 kvadrata + radnja 40 kvadrata struja : stan 110 + radnja 400 voda: stan 30 + radnja 130 grijanje: stan 90 + radnja 190 plin: radnja 600 internet: stan 40 + radnja 40 telefon: radnja 30 fiskalna: radnja 10 smece: stan 9 + radnja 80 svaki mjesec obaveze drzavi, uplati plate i doprinose, dvoje djece u pelenama, obaveze kuci i nekad se desi da ne ostavimo nista sa strane, a muz ustane ujutro u 6 i dodje navecer u 7 kuci. To naravno znaci i da ne izlazimo, mozda svaki treci vikend negdje skupa da odemo. Ostalo su posjete roditeljima. Kad trebam placati rezije samo gledam da me ko ne prati i ne opljacka :D jel ovo neka proizvodnja u pitanju pa ovoliko struje? pa eto oko 1800 mi imamo svaki mjesec rezija. Ovaj plin su one plinske boce, imamo svoju buregdzinicu. Struja su dva frizidera, pult i bojler :D Rezije i ukupne obaveze su zaista previsoke. Samo na uplatnice mjesecno dadnemo 40 KM. Plus, naknada za nekih milion stvari od kojih gradjani ustvari ne vide ni marke. Potrudis se da zaposlis 6 ljudi da bi te porodice imale koliko toliko solidan zivot da je sve na vrijeme, da i sam na kraju krajeva lijepo zivis a oni te poklope sa milion poreza i racuna, da ne govorim bezveznih inspekcija koje samo hoce da te oderu. Evo npr. sto kaze moj muz sto ne uvedu da svako preduzece placa mjesecno neku odredjenu naknadu za porodiljsko odsustvo ili kako bi se ta naknada vec zvala. Svako bi je placao a na taj nacin bi se osigurala mozda i veca sredstva porodiljama pa bi i privatnici bili rastereceni. Ovako politicari to samo sebi u dzepove trpaju. mi imamo neki solidan normalan zivot. Nemamo kredit, kupimo eto normalno da pojedemo, djeci sto treba, ne oskudjevamo ali se vala i ne rasipamo. Ja svaki obrok kuham, nikad nista ne kupimo da jedemo (on jede u radnji jedino ) i to je to. Nemamo vikendice, brodove, kuce po moru i ostale luksuze.
|
|
|
|