sanjica990 -> RE: Pravna pitanja (19.12.2013 14:32:17)
|
Pozdrav za sve.Ja ima pitanje,i bicu vam zahvalana na savetima.Rastala sam se u martu(nasilje i sve to,mozdas se secate pisala sam vam).Tuzbu za alimentaciju sam predala u aprilu(imam dvogodisnjeg sina koji je samnom).Otac mog djeteta je do aprila radio u ocevoj firmi,u aprilu je odjavljen da bi na sudu izgledalo da nema pas zasta da ga ujede3.Otac od mog bivseg ima 3 auta,firmu,dva izdata lokala,i imaju super primanja,sa njima zivi i moj bivsi i sve to uziva naravno.Bivsi nema na sebi nikakvu imovinu,i sad je na birou iako jos uvjek radi kod oca.Djete vidja oca 2x sedmicno,do sada mu nije dao niti jednu marku,jos uvjek cekamo sud.Ja sam angazovala advokata,kao i on.Takodje sav novac od moje i njegove familije koje je djete dobilo po rodjenju sam stavljala u jednu kovertu,s namerom da stavimo na banku.Sav taj novac djeciji je bivsi mi oduzeo i neda.Sad me upozorio da ce na sudu da trazi da ja njemu dovozim djete,a on ce da daje 100km alimentacije.Inace zivimo udaljeni 25km udaljeni jedni oca.Ja nemam auto,ne radim,i nemam nikakve sanse da mu dovozim djete.A ta alimentacija bi otisla na gorivo,cak i vise.Kakve su sanse za alimentaciju?I kolika ce ona odprilike biti?Da li bi stvarno sud mogaio donjeti odluku da mu ja dovozim dijete?Da li je imalo bitno sudu to sto otac od bivseg ima mnoogoo imovine na sebi,i ima jednog sina(naslednika)Ipak oni zive u zajednici i svi uzivaju sva primanja.Hvala puno.
|
|
|
|