|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravna pitanja
8.2.2012 12:40:49   
veeseelaa
ja sam jednom išla preko granice sama s malenom i toliko su me peglali, nemaš pojma, tražili su mi saglasnost
i jedva me pustiše
i to kao da je otac s malenom sam rekoše mi nema šanse da bi prošao al eto obzirom da sam majka ok
još meni drugačije prezime na pasošu, baš su me ispeglali

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 351
8.2.2012 12:43:44   
Lady26
Ja sam isla ljetos na more sa Lanom, samo nam pogledali dokumente i prosli...
Nista mi nisu trazili?!

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 352
8.2.2012 12:44:55   
veeseelaa
e eto, mene su ispeglali, ja ne bi više riskirala...
zamisli da te vrate s granice, belaj baš
a ima logike da traže

< Poruku je uredio veeseelaa -- 8.2.2012 12:45:46 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 353
8.2.2012 13:16:19   
Nedi
Kako je zakonom regulisano posjedovanje elektrošokera? Da li treba neka posebna potvrda ili sl.?

Neposredna veza do poruke: 354
8.2.2012 13:22:13   
veeseelaa
posjedovanje spreja moraš prijaviti MUP, odneseš im kopiju LK i oni te evidentiraju, vjerujem da je isto i za to.... mada nisam čula da neko ima od raje heheheh pitaj u MuP-u telefonom, čisto informativno, pa vidi 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 355
8.2.2012 13:32:46   
Nedi
Kakvo zvanje MUP-a prvo na RR provjerim za sve sto mi treba pa onda dalje trazimhehehe. Hvala na odgovoru

Neposredna veza do poruke: 356
8.2.2012 13:40:18   
veeseelaa
hehehehhe 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 357
8.2.2012 14:01:44   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: Nedi

Kako je zakonom regulisano posjedovanje elektrošokera? Da li treba neka posebna potvrda ili sl.?

U kantonu Sarajevo, je to Zakon o nabavljanju, držanju i posjedovanju oružja i municije, međutim članom 9. tog Zakona, stav 1. tačka h.) zabranjuje se :"naprave koje izazivaju elektrošokove i gasno oružje, izuzev spreja za omamljivanje dozvoljenog isključivo osobama ženskog spola".

Kazna kojom će se kazniti posjednik, između ostalog, i naprave koja izaziva elektrošok se kreće od 500-1500 KM.

Znači zabranjeno je posjedovati elektrošok.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 358
8.2.2012 14:02:38   
Hanady RR
priča se da će poštarima biti isti dozvoljen zakonom...no fizičkim licima ne

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 359
8.2.2012 14:05:41   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Možda peper sprej, ali elektrošok, ne vjerujem. Zamisli da napadač ima slabo srce, a još ga "sprži" E-šokom - ne bi ga ni na mapi bilo, a jadni poštar još odgovoran perd zakonom.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 360
8.2.2012 14:09:12   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Možda peper sprej, ali elektrošok, ne vjerujem. Zamisli da napadač ima slabo srce, a još ga "sprži" E-šokom - ne bi ga ni na mapi bilo, a jadni poštar još odgovoran perd zakonom.

vjeruj da su predlagali...
ja se šokirala...
elektrošok ili ti tasers , jel da...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 361
8.2.2012 14:11:11   
Blue rose RR
Nemam pojma - prvi put čujem. Ja ga prva ne bih upotrijebila - zamisli da mi čovjek umreuser posted image
Odoh do Stolca ili Tuzle - KPZ, na određeno vrijeme.

W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 362
8.2.2012 14:15:25   
leona81
jeste teaser je elektro sok, super stvar:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 363
8.2.2012 14:19:01   
Nedi
Mislila sam ga kupiti u svrhu zaštite od pasa lutalica ali ako je zakonom zabranjen to cu ispoštovati i odustajem od kupovine istog. Hvala na odgovorima. 

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 364
8.2.2012 14:20:20   
Blue rose RR
Imaš kupiti peper sprej koji je namijenjen isključivo zaštiti od životinja.

W. B. Y

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 365
8.2.2012 14:21:59   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Imaš kupiti peper sprej koji je namijenjen isključivo zaštiti od životinja.

Pogledati cemo. Hvalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 366
8.2.2012 16:21:22   
milenium
zna li itko gdj se može naći zakon o materijalnim štetama nastalih zbog snijega,i o pravima za naknadu štete?user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 367
8.2.2012 16:36:27   
milenium
user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 368
8.2.2012 20:14:56   
Hanady RR
Hm...
ovo ti je vrlo komlicirano, nažalost...
naime na nivou vašega kantona/županije jeste došlo do proglašenja stanja prirodne i druge nesreće ...
U skladu za zakonom civilna zaštita kao mehanizam lokalne saoupravne jedinice Opštine ...oni će o istome donijeti zaključke u potupku stanja kao djelovanje i onda ako dođe do materijalnih šteta većih razmjera koji ugrožavaju veći teritorij vršiti pocjenu nastale štete i način naplate iz budžeta itd...
Pojedinačne materijalne štete se trebaju prijaviti civilnoj zašitit...no to jako teško dolazi do naplate, nažalost jer zakon nije to regulirao dosljednouser posted image
dalje vama je s akrova pao snjeg...ako je isti pao sa vašega krova na vaše auto...ništa nećete postići...jer civilne zaštitete po proglašenju stanja domah su rekle građanima da srede oko svojih kuća i na kućama naravno pa da onda pomažu durgima...
ako je sa tuđe kuće pao ...onda možete ići privatnom tužbom naplate u sklaud sa nepoštivanjem zaključaka civilne zaštitete od strane toga lica

kako sma shavtila vama je uatomobil u pitanju...vi imate osiguranje za njega...
vi se tom osuguranju trebate obratiti s tim da ugovorm o osiguranju treba biti nazanečno način priznavanj štete ovoga vid...jel imate ugovor...
moraš ga iščitati...dali ste osigurani za ovaj vid nanošenja štete

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 369
8.2.2012 20:29:14   
milenium
sve ovo znam.u ugovoru mi ništa ne piše zato i pitam.  naravno da smo namjeravali čistiti krov.to se nije danas desilo nego prije 4 dana.preko noći je pao snijeg.mi smo odmah ujutro čim svane namjeravali čistiti krov ali nas je preduhitrilo.pao je s krova prije nego smo mi išta počeli raditi. i danas je na svim kućama metar snijega jedino ga na našoj kući nema jer je kod nas nova cigla.zato je i pao.to smo nažalost tek sada shvatili.nova cigla politirana.zato je sve odjednom spalo i čisto ko suza.

Neposredna veza do poruke: 370
8.2.2012 20:35:26   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: milenium

sve ovo znam.u ugovoru mi ništa ne piše zato i pitam.  naravno da smo namjeravali čistiti krov.to se nije danas desilo nego prije 4 dana.preko noći je pao snijeg.mi smo odmah ujutro čim svane namjeravali čistiti krov ali nas je preduhitrilo.pao je s krova prije nego smo mi išta počeli raditi. i danas je na svim kućama metar snijega jedino ga na našoj kući nema jer je kod nas nova cigla.zato je i pao.to smo nažalost tek sada shvatili.nova cigla politirana.zato je sve odjednom spalo i čisto ko suza.

nažalost teško da ćete što nadokanditi...tačnije nikakouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 371
9.2.2012 8:55:05   
emirita
nama se prije par godina desilo da je sletila santa leda sa krova jedne zgrade i bukvalno smrskala auto ko konzervu,nista od njega nije ostalo. auto je bilo staro samo 3 sedmice,al sreca pa smo imali kasno,dobili za mjesec dana novo auto. mislim da ako imate kasko,imate i pravo da vam se to popravi,valjda kasko za takve slucajeve i sluzi. mada ne znam kakve je situacija s obzirom da je proglaseno stanje elementarne nepogode. vi cekajte da ga ukinu,pa onda prijavite pad snijega :)

Neposredna veza do poruke: 372
9.2.2012 9:15:28   
chuci

IZVORNA PORUKA: Nedi

Mislila sam ga kupiti u svrhu zaštite od pasa lutalica ali ako je zakonom zabranjen to cu ispoštovati i odustajem od kupovine istog. Hvala na odgovorima. 

ima se naručiti na internetu sprava koja proizvodi zvuk koji čovjek ne može čuti ali psi mogu. izgleda kao ručna baterija. moj brat naručio i dobio. uglavnom psi se samo spuste na zemlju kad im to upališ u blizini. mi testirali. jednom naišli autom pored dva ulična psa koji su se krvili međusobno. otvorili prozor i pritisli dugme. odmah su prestali okrenuli se prema nama i gledali zbunjeno. snaha to nosa kad ide s malom, kao i teta koja im čuva curicu i nemaju problema iako na trgu gdje žive živi i 10tak pasa lutalica (velikih)

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 373
9.2.2012 9:19:57   
vjestica
sprej za zaštitu od pasa ne moraš prijavljivati u PU
onaj drugi moraš
a sprej za zaštitu od pasa koristan je i protiv manijaka (moju sestru je spasio)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 374
9.2.2012 9:24:31   
juni
Chuci, na kojoj internet stranici se moze naruciti i kako se zove sprava. Cini mi se da je prakticna a istovremeno ne steti psima.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

kilogrami
marny

kada ste najviše kilograma izgubili ?

dok sam dojila (60%)

nakon prestanka dojenja (40%)

Broj svih glasova: 85

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *