|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravna pitanja
11.1.2012 12:26:29   
anidla
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ne

sta ne? spada u zajednicku ili ne spada?

moje misljenje je da ne spada, ali cekam hanady da se oglasi user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 326
11.1.2012 12:27:17   
Hanady RR
Imovina je onoga ko je dobio darovnim ugovorm...s tim da se pri razvodu i podjeli ukupne stečene imovine podnosi zahtjeva za izdvajanje te imovine iz bračne stečevine ako je supružnik kome nije poklonjena spominje.
To je posebna imovina stečena u braku i svakako darovnim uvogorom gladi samo na ime jednoga supružnika.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 327
11.1.2012 12:28:43   
anidla
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Imovina je onoga ko je dobio darovnim ugovorm...s tim da se pri razvodu i podjeli ukupne stečene imovine podnosi zahtjeva za izdvajanje te imovine iz bračne stečevine ako je supružnik kome nije poklonjena spominje.
To je posebna imovina stečena u braku i svakako darovnim uvogorom gladi samo na ime jednoga supružnika.

aha user posted image

hvala zmaju user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 328
11.1.2012 12:35:48   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: anidla

ne

ne spada u zajedničku imovinu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 329
11.1.2012 12:38:49   
anidla

ne

ne spada u zajedničku imovinu

user posted image

Neposredna veza do poruke: 330
11.1.2012 12:41:03   
anidla
Hanady, zaboravih jos nesto pitati, izvini znam da te peglam user posted image

Kakva je procedura da se pokloni stan? Gdje poceti? Koliko se placa? Sta se placa? Kontam nista, s obzirom da je poklon? Grijesim?

Necu vise majke mi user posted image

Nego kako hoce da uvedu poreze na nekretnine moji roditelji se rjesavaju stanova user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 331
11.1.2012 12:41:08   
bebacha
evo ja cu ovdje nesto pitt.nije bas hitno i bitnouser posted image al et
prije 3 sedmice mama je na kiosku kupila enciklopediju,izdanje Tropik.medutim i mi smo kupili istu.mama ode na taj isti kiosk da pita dali moze zamjenit.niti je mogla zamjenit,nit vratit.a racun nije dobila.e sad meni stalno za tih 7KM al mislim da se to nesmije tako.sta vi mislite

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 332
11.1.2012 12:44:31   
veeseelaa
Kakva je procedura da se pokloni stan? Gdje poceti? Koliko se placa? Sta se placa? Kontam nista, s obzirom da je poklon? Grijesim?

notarski ugovor izraditi kod notara, odnosno darovni ugovor
otići u općinu/porezna uprava gdje ste nastanjeni kako bi vas oslobodili plaćanja poreza, zatim predati u ZK ured na uknjižbu, mislim predati ugovor, za 15 dana  stiže rješenje o uknjižbi na npr tvoje ime
Porez ne plaćaju djeca ukoliko su na dar dobila stan od roditelja

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 333
11.1.2012 12:45:19   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bebacha

evo ja cu ovdje nesto pitt.nije bas hitno i bitnouser posted image al et
prije 3 sedmice mama je na kiosku kupila enciklopediju,izdanje Tropik.medutim i mi smo kupili istu.mama ode na taj isti kiosk da pita dali moze zamjenit.niti je mogla zamjenit,nit vratit.a racun nije dobila.e sad meni stalno za tih 7KM al mislim da se to nesmije tako.sta vi mislite

ne može ništa bez računa
a imaš li ti račun za svoju enciklopediju? pa ti zamijeni

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 334
11.1.2012 12:47:06   
bebacha
ma naravno da nema.nije mi vise bit da ja nju zamjenim.
nego otkod njoj oravo da mi ne izda racun,a jos neda ni zamjenit

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 335
11.1.2012 12:48:50   
anidla

notarski ugovor izraditi kod notara, odnosno darovni ugovor
otići u općinu/porezna uprava gdje ste nastanjeni kako bi vas oslobodili plaćanja poreza, zatim predati u ZK ured na uknjižbu, mislim predati ugovor, za 15 dana  stiže rješenje o uknjižbi na npr tvoje ime
Porez ne plaćaju djeca ukoliko su na dar dobila stan od roditelja

user posted image

Neposredna veza do poruke: 336
11.1.2012 12:50:05   
Blue rose RR

Ali zato ti imaš OBAVEZU da tražiš račun :)

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 337
11.1.2012 12:50:38   
Hanady RR

Nego kako hoce da uvedu poreze na nekretnine moji roditelji se rjesavaju stanova user posted image

ugovor o poklonu se radi kod notara...
oni će ti dati tačne iformacije što do ličnih dokmuenata poklonodavac i poklonoprimac nosiš, također dokaz o vlasništvu stana poklonodavca...
a plaća se...tada za uknjiženje sticanja vlasništva na tvoje ime sa do sada uknjiženog vlasnika koji postaje darovodavac stana...
taksu kolika je i sve o istom što se tiče poreza reći ti notar...
jeftinija opcija je Ugovora o doživiotnom izdražavanju...

al najbolje naći notara...na jednom ifnro razgovoru on će te najbolje posavjetovati dok mu prezentiarš komletanu pirči i eventualne ostale ansljednike rpvoga reda...j

a uvođenje poreza na nerkretnine...ne traba se zalijetai...ti proezi neće iznosti ogromne sume novaca da bis e roditelji rješavali prava vlasništvauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 338
11.1.2012 12:51:44   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 339
11.1.2012 12:52:39   
anidla
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

slazem se sa ovim!

meni npr komitent nekad ne zeli uzeti fiskalni racun, i ja svaki put kazem da u krugu od 50 metara mora da ima racun....ako ga kategoricno odbija uzeti ja ga cuvam na salteru dok ne zavrsim radni dan pa ga onda tek bacin u kantu za smece....ali me strasno nerviraju ljudi koji ne uzmu racun....

e sad mene je iznenadilo u ordinaciji dr. Mackica kad sam radila UVZ abdomena. Pita me zena treba li mi racun user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

aj jesam se posvadjala posteno!

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 340
11.1.2012 12:55:35   
veeseelaa
ma kod notara anidla će ti trebati kopije lične karte i cipsove prijave za roditelje, tvoja lk i cipsova prijava i zk stana.... a koliko novca je notarska usluga stvarno ne znam al do 500-600 KM se nadaj
Ako hoćeš dam ti ja br notara (s kojim sam raja) pa ga zvrkni i priupitaj
Taksa je u sudu (kad predaš ugovor s potražnjom uknjižbe) mislim 80 KM, al nisam baš sigurna

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 341
11.1.2012 12:55:54   
anidla
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ugovor o poklonu se radi kod notara...
oni će ti dati tačne iformacije što do ličnih dokmuenata poklonodavac i poklonoprimac nosiš, također dokaz o vlasništvu stana poklonodavca...
a plaća se...tada za uknjiženje sticanja vlasništva na tvoje ime sa do sada uknjiženog vlasnika koji postaje darovodavac stana...
taksu kolika je i sve o istom što se tiče poreza reći ti notar...
jeftinija opcija je Ugovora o doživiotnom izdražavanju...

al najbolje naći notara...na jednom ifnro razgovoru on će te najbolje posavjetovati dok mu prezentiarš komletanu pirči i eventualne ostale ansljednike rpvoga reda...j

a uvođenje poreza na nerkretnine...ne traba se zalijetai...ti proezi neće iznosti ogromne sume novaca da bis e roditelji rješavali prava vlasništvauser posted image

ma to je bilo pitanje dana kada ce ga prepisati na mene, ovo im je samo izgovor user posted image a i jest glupo da roditelji placaju poreze na stanove u kojima zivimo ja i moj brat i koji ce ostati nama. koliko god da je to para. e sad ostale troskove snosimo mi, zato i pitam kolko kosta user posted image

hvala hanady, ljubec za zenu zmaja user posted image

Neposredna veza do poruke: 342
11.1.2012 12:58:25   
anidla

ma kod notara anidla će ti trebati kopije lične karte i cipsove prijave za roditelje, tvoja lk i cipsova prijava i zk stana.... a koliko novca je notarska usluga stvarno ne znam al do 500-600 KM se nadaj
Taksa je u sudu (kad predaš ugovor s potražnjom uknjižbe) mislim 80 KM, al nisam baš sigurna

ma moraju moji doci maksuz u Sarajevo radi ovoga, to ce biti tamo nekad na proljece akBgda. a sjetim se tebe kad krene sve u proceduru...

Neposredna veza do poruke: 343
11.1.2012 13:49:23   
sabinos

uknjizba ugovora o kupoprodaji je 60km,ja neki dan nesto se raspitivala.e sad,sumnjam da je ugovor o poklonu skuplja uknjizba

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

Neposredna veza do poruke: 344
5.2.2012 16:34:54   
Miimy
Neznam jesam li na pravom jest al mi hitno treba odgovor.... moja sestra ima curicu od 2,5god. radi u firmi koja netrpi elementarne nepogode, iako je drzavna... curica ide u vrtic al vrtici nerade i problem joj je cuvanje, od jedne bliske osobe je cula da ona kao majka djeteta do 7 god. ima pravo na 7 dana slobodnih kad su ove neprilike pa me interesuje jel ima neki pravnik da mi to potvrdi jel postoji taj clan da ona moze da se pozove na to.,,,, sory ako nisam dobro formulisala pitanje...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 345
5.2.2012 17:40:29   
klemzi
Miimy imaš ne temi o snijegu, Hanady je već objasnila ovo što ti pitaš user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 346
5.2.2012 17:48:01   
Miimy

IZVORNA PORUKA: klemzi

Miimy imaš ne temi o snijegu, Hanady je već objasnila ovo što ti pitaš user posted image

hvala ti odoh da nadjem ...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 347
8.2.2012 12:35:27   
madam x
Ako dijete putuje samo sa ocem preko granice, je li potrebna saglasnost majke?

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 348
8.2.2012 12:37:15   
veeseelaa
jeste

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 349
8.2.2012 12:38:55   
madam x
Hvala Veeseelaa user posted image

Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Na radno mjesto nakon porodiljskog odsustva.
пеперутка16

S kojim izazovima se suočavate kada se vratite na posao nakon porodiljskog odsustva?

Nemam problema sa povratkom na posao. (0%)

Preopterećenje i nedostatak energije. (0%)

Prilagođavanje inovacijama i promjenama na radnom mjestu. (0%)

Strah od gubitka posla. (0%)

Problemi u balansiranju posla i porodice. (0%)

Broj svih glasova: 0

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *