faris06 -> RE: Cijene cuvanja djece (23.5.2010 10:31:00)
|
Ja placam 350 KM , s tim da je teti 300 plata , a 50 "topli obrok"tj da ona i fari mogu na kaficu, sok , sladoled, nekad picu. Mada sad kako sam na porodiljskom teta mi i dalje dolazi ali u 9,30 h i bude do 13h sa oboje djece, a onda ja preuzimam Henu, a ona i Fari idu setati ili kod nje jer stanuje zgrada do nas. E sad on nekad tamo bude i do 19 h jer im on dodje kao clan porodice, posto su tetin muz i sin ludi za njim. Ona Farisa cuva od 10 mjeseca tj, vec vise od tri godine i mi smo postali kao porodica. Nema obavezu da mi ista uradi po kuci, mada ona sama slozi sudje, ves, ako mene nema skuha nesto, ali ona to sve jer tako ona zeli. Kad me teta koja mi je cistila stan dok sam bila trudna ispalila dan pred porod , jer nije mogla doci navodno umorna , ona se sama ponudila da sve sredi i ocisti, a naknadu bilo koje vrste nije htjela da uzme. Doduse moram da kazem da ni ja nisam sitnicava, nije sve idealno, ali to je zanemarivo kad vidim kako nju moja djeca vole. Eto zelim samo da prenesem svoja pozitivna iskustva sa nasom tetom koja je postala i mamina jedna od najboljih prijateljica ( teta nam je mladja zenica od 47 godina). samo se nadam da nece postati nana dok ja svoju djecu ne podignem , jer ja ne zmnam kako bi organizovala svoj zivot bez nje. Vojimo te teta Mia!
|
|
|
|