RE: niska trudnoća-brži porod?? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

diyanna -> RE: niska trudnoća-brži porod?? (17.4.2012 15:06:47)

Draga, nista se ne brini

nisi nam napisala u kojem si tjednu ali vjerujem da nije visok...kod mene je takodjer bebica ila jako nisko i pila sam 3 puta magnezij od 250, dabroston i bosoptin da bi se to "dole" ucvrstilo sve jer kako tjedni prolaze maternica raste prema gore i bebac se podize tako da je Bitno slusati upute ljekara izbjegavati sve sta je rekao i pridrzavati se terapije. ja sam sada u 35 tjednu i beba je super sada vise i ne moram mirovati mada cijelu trudnocu jesam...

cuvaj se samo napora i dugog stajanja a za ostalo ne brini

Monaa -> RE: niska trudnoća-brži porod?? (17.4.2012 16:16:30)

Meni je beba skroz nisko glavicom, da me na zadnjem pregledu i UZV preko stomaka bolio, a da ne govorim o bolovima u pubicnoj kosti od 7 mjeseca. Pritisce uzasno, ali mi dr nije nista rekao sta trebam tj sta ne trebam raditi, tako da i ne brinem previse. Samo se nadam da cu se tako lakse otvoriti. [sm=smiley1.gif]

pralina -> RE: niska trudnoća-brži porod?? (17.4.2012 17:09:43)

ja sam u 16 sedmici trudnoce i do sad je bilo sve uredu dok mi danas to nije rekao i moram reci da sam preplasena.Samo molim boga da sve bude uredu.Ja pijem magnezijum 300+120mg vitamina C jednu dnevno i rekao mi da dodjem na kontrolu za dvije sedmice

Suncica_ -> RE: niska trudnoća-brži porod?? (11.5.2012 19:01:30)

ewo ja danas bila na pregledu, kazu bebu prawo nisko. dali mi dabroston, magnezijum i apaurin 2 mg; preporucuje se mirovanje i trebalo bi se wremenom swe stabilizowati kao i beba ce se pomaci. Bitno slusati samo doktora i nista na swoju ruku ne raditi... =)

M kao Mama -> RE: niska trudnoća-brži porod?? (11.5.2012 19:08:28)

Moja je ito nisko od prvog dana, dogurali smo evo do 34 sedmice, još malo u 35 ulazimo, ali svaki dan uz šaku tebleta, injekcija, infuzije, ali hvala Bogu da i to ima

Suncica_ -> RE: niska trudnoća-brži porod?? (12.5.2012 23:20:18)

Da, i bitno je ne biti pesimista. Polahko, dan po dan i to zacas prodje swe... Bitno je da se cuwas i da je beba uredu, da je zdrawa, stalno se pomjera... ( kod nas je prawi mali nestasko :P) a ostalo swe dodje na swoje

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]