idana_85 -> RE: niska trudnoća-brži porod?? (12.8.2008 20:02:28)
|
Jao draga Di, nema potrebe da se brines. Pa nema nista lose u tome nositi nisko. I ja nosim i evo me super. Bebica se natovari na mjehur, jest da stalno trcem u wc,ali sta fali. Nije bas ni ugodno kad se okrene nogicama pa te spuca,vidjeces vec,ali nije ni toliko strasno. I meni su rekli raditi serklazu tj to podvezivanje, jos uvijek pijem apaurin dva puta dnevno,magnezij pa se osjecam super. Serklazu nisu radili jer sam se ta prva tri mjeseca,do 20 sedmice pazila. Bez nerviranja i nista tesko dizati,odmarati,bez naglih pokreta,brzog hodanja,usisavanja itd. Ako budes slusala oni ce pratiti cijelu trudnocu i sve dok ne bude potrebe za serklazom nece ti ni raditi. Apaurin pijes zbog tog grcenja materice ili kontrakcija. Moj doktor kaze da je to skoro pa normalno, jer su neke zene takve konstrukcije da nose nisko i imaju kontrakcije. Ako budes pila apaurin to ce prestati. A magnezij ti piju sve trudnice,to se daje da ne bi bilo grceva. Ja sam do sada, a evo me u osmom mjesecu, imala tri puta grc. Pored magnezija jos pijem solju mlijeka dnevno i od tad nisam nijedan imala. Nemoj bezveze da se brines,nista to nije strasno, brinuci ces pogorsati,sve je to skoro pa normalno. Cuvaj se,odmaraj i piji apaurine i bice sve uredu. Sretno
|
|
|
|