RE: Debljajmo se zajedno :-) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

tehna -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 22:57:57)

tema divna jer ja pokusavam godinama da se udebljam ali me nekim cudom te kile zaobilaze u sirokom krugu,nisam ters pa da mogu da mi kazu eh od huje se nemoze udebljati jednostavnolijena sam sto se hrane tice jednostavno mi mrsko da jedem i jedem samo kad sam gladna prije sam pusila pa kazu cigare nedaju da se udebljam evo sad ne pusim pa sam isto oliva cini mi se da mi nema djecijih kolica vjetar bi me otpuhao drito u rijeku a zaista bih voljela da se udebljam ali jednostavno neide pa neide kad bi imao nacin da od svojih prijateljica pokupim koju kilu e onda bi sigurno sve bile zadovoljne
[sm=smiley36.gif]

m.i.n.a. -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (12.3.2013 0:31:56)

i ja bih da se udebljam....ali bih neki provjeren nacin..a da nije jedi u 12 navece,jer nit mogu nit mogu poslije spavat

canim -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (12.3.2013 8:19:15)

Drage zene koliko ste visoke i koliko kila imate pa se zalite na kilazu [sm=zmeden.gif] jeste stvarno toliko mrsave, ako jeste, de nam detaljno opisite sta jedete dnevno i koliko vode/tecnosti pijete, nama na drugoj temi ce biti korisno [sm=jezicek.gif] a mi cemo vam objasniti kako se mi i od vode debljamo [sm=smiley36.gif]

tehna -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (12.3.2013 10:01:52)

evo ja sam visoka 163cm a teska jedva 49kg znaci mrsava da mrsavija cini mi se nemogu biti a sto se tice hrane jedem ono domacinski sta skuham ali u jako malim kolicinama jednostavno mi se ne da da jedem a cula sam za to cim vodu popijem zalijepi mi se eh kad bi se meni tako voda lijepila e onda bih imala liniju extra a ovako kile me zaobilaze [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

henna ze -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (12.3.2013 11:23:16)

ja sam visoka 175 cm..i imam sada trenutno 62 kg..ja bih rado još najmanje 3 kg...mada sada mi je zaista super..ali cijeli svoj život sam imala 55 kg...
čak sam ina porod otišla sa 62 kg..

jedem 2 puta dnevno..na poslu obično neki težak doručak..npr..jutros piletina, gljive i neki sos u pizza lepini...
ručak..tj večera je u 17 ili 18..večeras kasnije jer mi predavanja traju do 18..kasnije ne večeram..slatkiše rijetko jedem...samo u pms-u...
al eto nekako sam se uspjela udebljati...doduše naveče popijem šolju domaćeg kravljeg mlijeka sa plazma keksom....

henna ze -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (12.3.2013 11:24:11)

ja sam jednom imala 49 kg..na 175 cm...znači mršavije može biti..užas

Daliyah92 -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (13.3.2013 9:22:17)

IZVORNA PORUKA: AnLu

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: AnLu

Ma ja jedem bas nezdravu i kaloricnu hranu, bas ono od cega se deblja zato sto to volim, a i zelim koji kg gore, ali dzaba. Moguce da ima i genetike, a i tersaluk mi neda da se kilogrami ljepe sigurno[sm=jezicek.gif]

Ja mislim da je u ovom problem. Mm isto treba nabaciti koju kilu i citala sam po netu kako. Uglavnom vazno je ne jesti previse nezdravu hranu, nego zdravu a kaloricnu. Isto kazu svako vece pojesti 2-3 sendvica sa kikiriki puterom, a svaki dan unijeti 500 kalorija vise nego inace, i trebalo bi se dobijati 500gr sedmicno. Mm je poceo ovako i ima pomaka [sm=smiley1.gif]

A sta smatras zdravim, a kaloricnim? mislim ne jedem samo nezdravu hranu, ali nisam tip light varianti hrane nikako, milion puta sam pomislila ne dao Bog da moram na djetu ja bih crkla jeduci onaj zelenis bez hljeba[sm=jezicek.gif]

http://www.jutarnji.hr/jelovnik-za-dobijanje-kilograma--kako-se-udebljati--kalorijski-unos/1051810/

Ima ovdje primjer jelovnika, mislim da se tako moze lijepo udebljati a na zdrav nacin.

Mamica24 -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (12.9.2013 10:33:24)

Konačnooooo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] tema za mene...

visoka 63 teška 54 kg .. košćice tanke... ja ko žgoljo..

posle poroda bila super imala 57 kg ma divota i evo istopiše se kad sam prestala dojiti [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] ja sam

kontala da ću se još zdebljati ono nigdje ništa...

Jel imaju neki multivitaminski preparati da se uz ishranu uzimaju.. ja ne mogu onaj polibevit mi je tako odvratan samo mi se povraća od njeg

i nadraži mi stomak a apetita nigdje [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Crnkica -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (12.9.2013 11:30:44)

Nisam znala da postoji ova tema,doduše nisam ni tražila jer sve same žene sa problemom kako smršati..[sm=zmeden.gif]
Prije trudnoće imala 67 kg i bilo mi taman spram moje visine od 175 cm,pred porod imala 80...međutim,kako dojim već dugo,uticajem poremećaja štitne,i još štošta pala sam na 60 kg,što meni i nije baš dovoljno jer sam baš mršavica....

Baš jedem puno i kalorično,međutim neprima se kako očekujem....prijavljujem se u klub mršavica..[sm=smiley1.gif]

prskalica -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 13:06:09)

da se uclanim u klub mrsavih [sm=smiley13.gif] 162 visoka teska jedva 50 kg.ali i to je pomak obzirom da sam prije godinu dana imala 33 [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] zivi kostur.nikako da naguram na mojih idealnih 55 [sm=smiley13.gif]

prskalica -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 13:06:52)

ispravka nije 33 nego 44 [sm=jezicek.gif]

amra_sa -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:05:26)

E da i ovu temu vidim [sm=smiley36.gif]
Ako kome treba rado bih dala (da mogu) ... [sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:12:39)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

neki dan ugledam ovu temu, da je otvorim nema je, rekoh ucinilo mi se, sad vidim da je stavrno ima, e pa sretno vam debljanje [sm=smiley1.gif]

prskalica -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:13:44)

ne znas ti koje su to muke,sta god da obuces stoji ko na ofingeru [sm=smiley36.gif]

amra_sa -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:22:11)

Jest a meni je muka što mi sve stoji ko slonu ... Šalim se, meni je najbitnije zdravlje, mršav - debeo, manje više ...
Bilo bi meni drago da sam mršavija, ali šta je tu je, nisam opterećena, možda malo [sm=smiley36.gif]
Idem sa ove teme[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:26:22)

A gdje je tabela ( nije pecat) [sm=smiley36.gif]

Mya_81 RR -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:32:05)

IZVORNA PORUKA: prskalica

ispravka nije 33 nego 44 [sm=jezicek.gif]

Vjeruj da sam se prepala kad sam procitala [sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:34:26)

Jest a meni je muka što mi sve stoji ko slonu ... Šalim se, meni je najbitnije zdravlje, mršav - debeo, manje više ...
Bilo bi meni drago da sam mršavija, ali šta je tu je, nisam opterećena, možda malo [sm=smiley36.gif]
Idem sa ove teme[sm=smiley36.gif]

Neka nas,mi smo ovdje starosjedioci [sm=jezicek.gif].

Full Moon -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:46:31)

Dan!
Spadoh, nazalost, na magicnih 50[sm=smiley13.gif], ni gram gore, ali radim na tome[sm=smiley14.gif]

prskalica -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:50:30)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Dan!
Spadoh, nazalost, na magicnih 50[sm=smiley13.gif], ni gram gore, ali radim na tome[sm=smiley14.gif]

koliko si visoka?

Full Moon -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:52:17)

168

prskalica -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 14:53:12)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

168

ja sam 162 i imam 50 kg.ja bih jos makar 5

Full Moon -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 15:43:55)

prskalice, 5 je idealno i meni, ali znas sta, mislim da dok ne krenem vjezbati nije vrijedno truda ni trpanje hrane u sebe, nego ono aktivnost i dodatne kalorije ce dati super rezultat[sm=smiley1.gif]

Crnkica -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 15:57:10)

Meni bi trebalo jedno 10-tak kila još,pa me počnu tješit ma hajde nisi mršava,a ja ko stalak za infuziju[sm=jezicek.gif]

Mamica24 -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (14.9.2013 17:22:28)

Meni je nagore kad me mama vidi i kaze "dijete drago obolices" jos ako joj uz to kazem da me nesto boli tipa ruke ili laktovi nju fraz zvizne.. A ja ovakva ciiiiiijeli zivot... Malo me trudnoca ugojila al se i to istopilo :-) ja garantujem da mi ne da moja Huja :-)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>