RE: Debljajmo se zajedno :-) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

Adana -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:27:37)

Znam da nije pravilo, zato sam i rekla da bi trebalo da se 'lijepe' kile. [sm=smiley1.gif]

AnLu -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:27:39)

Ma ja jedem bas nezdravu i kaloricnu hranu, bas ono od cega se deblja zato sto to volim, a i zelim koji kg gore, ali dzaba. Moguce da ima i genetike, a i tersaluk mi neda da se kilogrami ljepe sigurno[sm=jezicek.gif]

Adana -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:29:49)

Do genetike ima sigurno. A i kada je metabolizam sam od sebe brz ponekad je džaba sve...

Možda probati sa nutricionistom kao što rekoh... Treba jesti i hranjive, a ne samo kalorične stvari. I fizička aktivnost pomaže, neka za izgradnju mase... Jer nije bitno samo salo natovariti već i mišićnu masu izgraditi. Ne želiš se razboliti. [sm=smiley2.gif]

mama75 -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:30:26)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Odlicna tema[sm=smiley36.gif]
Iskreno ja se udebljam samo kad sam trudna, hahhhahaahah, evo sad imam jos kg poslije poroda koje cuvam, trudim se[sm=jezicek.gif]

Nemoj se puno truditi, da ne zatrudnus [sm=smiley36.gif]
Ja samo da se dodam na ovj spisak. Meni nista ne pomaze: jedem 5x dnevno, za dorucak po 3 kriske hljeba, ruca 2 itd. Ja hljeb jedem i sa rizom i tjesteninom. Jedino pitu jedem bez hlheba. I opet 52kg, 170cm. Doduse na guzi ima koji gram viska, nije bas proporcionalna sa ostalim dijelovima tijela. Ali vadim se da sam ja ipak zena u godinama i uz to 2 djece [sm=smiley1.gif]

AnLu -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:31:41)

Probala sam ja i sa nutricionistom, ali nista. Ma na ovako mrsavu osobu nemoguce je salo sad da se pojavi, bar ne kod mene, u trudnoci sam se udebljala sa Anom masala ali opet nije bilo sala.

Medi_87 -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:33:42)

AnLu možda i kod mene ters ima uticaja[sm=smiley36.gif] Animagical probaću baš s tim medom i mlijekom, mada veliki ljubitelj nisam mlijeka

bebana27 -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:34:28)

image
Ringeraja.ba
Porodica
Filantropija
Zdravlje, Ljepota & Moda
Ringerajina kuhinja
Ringerajin vodič
37.288 registrovanih članova

ma i ja jedem sve zivo sta mi dodje u ruku ali nista

R&T@ -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:35:27)

Cekajte, bez dana u sedmici kada se vagamo i priznanja da smo zabrljali nejelom ova tema nam nece proci[sm=jezicek.gif]

animagical -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:35:29)

meni samo ide na zivce kad mi ljudi savjetuju da jedem vise, da se ne cuvam i takve gluposti... u to ime, odoh do frizidera, ostalo kolaca od juce... problem bi bio da utice na zdravlje, na snagu i izdrzljivost, na menstrualni ciklus ili eto da je bas bas tesko naci odjecu u odgovarajucem broju..meni nije tesko za odjecu, visoka sam, pa nosim neke normalne brojeve ugl. 36/38...

animagical -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:36:18)

IZVORNA PORUKA: tajra

Cekajte, bez dana u sedmici kada se vagamo i priznanja da smo zabrljali nejelom ova tema nam nece proci[sm=jezicek.gif]

ja ove dane nemam

Medi_87 -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:38:53)

Ja većinom nosim 34 broj, a u trudnoći dospijem čak do 38[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:39:57)

medi ti si sva skladna, bas onako sitna, njezna... ja sam klipaca[sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:46:05)

IZVORNA PORUKA: AnLu

Ma ja jedem bas nezdravu i kaloricnu hranu, bas ono od cega se deblja zato sto to volim, a i zelim koji kg gore, ali dzaba. Moguce da ima i genetike, a i tersaluk mi neda da se kilogrami ljepe sigurno[sm=jezicek.gif]

Ja mislim da je u ovom problem. Mm isto treba nabaciti koju kilu i citala sam po netu kako. Uglavnom vazno je ne jesti previse nezdravu hranu, nego zdravu a kaloricnu. Isto kazu svako vece pojesti 2-3 sendvica sa kikiriki puterom, a svaki dan unijeti 500 kalorija vise nego inace, i trebalo bi se dobijati 500gr sedmicno. Mm je poceo ovako i ima pomaka [sm=smiley1.gif]

AnLu -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:49:47)

Ma meni tersaluk neda da se kilogrami uvecaju, ja kad se i udebljam nek me tersaluk uhvati ja odmah padam dole, doduse kod mene su i roditelji mrsavi ljudi.

animagical -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:49:50)

kikiriki puter sa bestiljem[sm=smiley20.gif] jaja na maslacu, zatim kajgana sa istopljenim gauda sirom, kobasice, sve obilato umakati u majonezu[sm=smiley36.gif]

R&T@ -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:50:51)

Kako cu se udebljati kad sam ters, zaboravim jesti i imam probavu kao galeb[sm=jezicek.gif]

AnLu -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:52:12)

Kako cu se udebljati kad sam ters, zaboravim jesti i imam probavu kao galeb[sm=jezicek.gif]

e ovako i onda kad se sjetim pojedem za pet osoba[sm=jezicek.gif], a obavezna mi je kasna vecera tamo oko 23-24h

AnLu -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 17:56:40)

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: AnLu

Ja mislim da je u ovom problem. Mm isto treba nabaciti koju kilu i citala sam po netu kako. Uglavnom vazno je ne jesti previse nezdravu hranu, nego zdravu a kaloricnu. Isto kazu svako vece pojesti 2-3 sendvica sa kikiriki puterom, a svaki dan unijeti 500 kalorija vise nego inace, i trebalo bi se dobijati 500gr sedmicno. Mm je poceo ovako i ima pomaka [sm=smiley1.gif]

A sta smatras zdravim, a kaloricnim? mislim ne jedem samo nezdravu hranu, ali nisam tip light varianti hrane nikako, milion puta sam pomislila ne dao Bog da moram na djetu ja bih crkla jeduci onaj zelenis bez hljeba[sm=jezicek.gif]

Full Moon -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 18:25:33)

Ista sam ti, doduse probava mi je bolja, zasad, kako popih enterofuril[sm=smiley36.gif]
mama75, i meni to pade na pamet kad sam napisala da se trudim[sm=jezicek.gif]

canim -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 18:52:18)

Jao lijepe teme, jeli i kod vas vaganje petkom da mogu ponekad prijaviti plusic [sm=jezicek.gif]

R&T@ -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 18:54:59)

Znate sta me najvise "boli"...
kad mi u karton na sistem. pregledu upisu: neuhranjena[sm=sad.gif]

AnLu -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 21:11:51)

Tajra meni je tako cjeli zivot, cak i sa Lukom u trudnoci su mi pisali neuhranjena, a ja pred porodom[sm=jezicek.gif][sm=sad.gif]

reallove -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 22:52:05)

IZVORNA PORUKA: canim

Jao lijepe teme, jeli i kod vas vaganje petkom da mogu ponekad prijaviti plusic [sm=jezicek.gif]

kraljice[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Medi_87 -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 22:54:51)

Tajra joj sto me nasmija meni je dr na porodu reko pa jedeš li ti ženo išta[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] jok eto štrajukujem glađu, vala animagical koliko god da majoneza deblja ja je barte nemogu, kikiriki puter sam jedno vrijeme jela stalni i vjeruj da mi se zgadio

salmy -> RE: Debljajmo se zajedno :-) (11.3.2013 22:55:53)

Tema je super

ja jedem kao konj..ali nista...metabolizam mi je ubrzan i kraj price

jedino sam debela kad sam bila trudna,obzirom da necu vise biti trudna necu biti ni debela[sm=smiley13.gif] 50-53 nema dalje...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>