Halimaa -> Spontani u 18 sedmici :(( (8.2.2013 12:26:11)
|
Drage moje evo da podijelim sa vama ružno iskustvo, najtuznijih 5 dana. U ponedjeljak ujutru vidjela sam krv i komadiče tkiva na gacicama. Odmah sam otisla u dom zdravlja. Nije bilo moje doktorice, stavili su me na jedan ultrazvuk, zatim na drugi, trazili su su otkucaje srca. Nije ih bilo. Isplakala sam se živa. Šta reći? Uputili su me u bolnicu, u GAK, tamo sam najprije dva dana nosila tzv. laminarije na grliću, koje ga otvaraju, zatim su mi davali injekcije prostina, kontrakcije su trajale 5h i plod je izbačen sam od sebe. Boljelo je, ali manje nego saznanje o 4.5. mjeseca uzaludne trudnoće. Najgore je krivnja, sama sebe optužuje i pitam se šta sam sve pogriješila. Naime, na prijemnom mi je doktorica rekla da je bijelo pranje, koje mi je bilo obilno, moglo to uzrokovati...Doktorica Dženita Ljuca je smatrala da je moguće da je to miom širine 4 cm za kojeg je rekla da komprimira zid maternice, ali i pad, koji sam imala prije sedam dana, kada sam se okliznula. Mada me od tog pada ništa nije boljelo. Uglavnom, meni je trenutno najveća briga da se dovedem u red, posebno fizički, da izlječim infekcije...i sanjam o novoj trudnoći. Jedan doktor mi je rekao 6 mjeci. Svojoj doktorici još nisam otišla, potrebno je strogo mirovanje 7 dana, pa sačekati nalaz posteljice 7 dana.
|
|
|
|