RE: Spontani u 18 sedmici :(( (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Spontani pobačaj

Poruka

miks -> RE: Spontani u 18 sedmici :(( (20.8.2013 23:07:47)

mislis da samo kosta 250? ja ne znam sta bih vadila od nalaza kada je trombofilija u pitanju? Na netu ima previse detalja o tome pa ne mogu sve citati.
Jesi i radila kariogram?
IZVORNA PORUKA: Mrvica_83

Miks Nema na cemu mila [sm=smiley1.gif]Tu smo da jedna drugoj pomognemo ako je ikako moguce .. Kod mene nisu nasli nikakav uzrok - pretrage nisu pokazale nista znacajno .. Plod je jednostavno prestao da se razvija odnosno na kontroli nije bilo srcane funkcije .. Kazu da svaka sedmica ima otprilike svoje objasnjenje i moguci uzrok gubitka T .. Kod mene je specificno da sam se ja 2 sedmice prije kontrole u 12 s. pocela osjecati bas dobro .. Nikakvih tegoba , puna energije itd. I plod je bio znatno smanjen na kontroli kada je dijagnosticiran missed .. Dakle moja beba , nazalost , vec 2-3 sedmice nije bila ziva u pupi [sm=smiley13.gif] A na kontroli 3 sedmice prije sve bilo ok .. Meni isto nisu radili analizu posteljice navodno to na Jezeru ne rade kao dio standardne procedure [sm=zmeden.gif] Ako sumnjaju na trombofiliju onda postoji pretraga koju bas Mehmedbasic radi ako se ne varam .. Privatno i kosta oko 250 KM ? Jer se sa ovim nasim moronima u zdravstvu moras boriti za svaku uputnicu .. Gubitak jedne T ne smatraju uopste indikacijom za pretrage .. Sretno i javni se svakako [sm=smiley1.gif]

malen@89 -> RE: Spontani u 18 sedmici :(( (20.8.2013 23:24:33)

IZVORNA PORUKA: miks

mislis da samo kosta 250? ja ne znam sta bih vadila od nalaza kada je trombofilija u pitanju? Na netu ima previse detalja o tome pa ne mogu sve citati.

Meni su poslije dva rana spontana ustanovili trombofiliju,dr Balic mi je rekla da uradim nalaz u banja luci u konzilijumu kosta oko 270 km oni rade analize na 4 gena,i meni su se pokazale mutacije na dva,a nakon toga mi je hematolog iz zenice dao da uradim i ostale pretrage vezane za trombofiliju koje idu preko zdravstvenog,rade se u sarajevu na dipu.Ako te interesuju neki detalji pitaj....

Mrvica_83 -> RE: Spontani u 18 sedmici :(( (22.8.2013 18:38:02)

Miks draga Nisam ja radila kariogram .. Kako sam ti vec rekla nakon gubitka I trudnoce jedva sam se izborila za osnovne pretrage .. A koliko znam u KS se kariogram placa a u drugim ne [sm=hudicek1.gif] Nase zdravstvo .. Tu informaciju za pretragu za trombofiliju sam dobila od jedne drugarice sa RR .. Ali najbolje je da pitas doktora ? Evo malena 89 ima vise iskustva pa je ponudila pomoc [sm=smiley1.gif] [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

miks -> RE: Spontani u 18 sedmici :(( (22.8.2013 23:57:32)

koja su to 4 gena? u kojoj si sedmici pobacila?

IZVORNA PORUKA: malen@89

IZVORNA PORUKA: miks

Meni su poslije dva rana spontana ustanovili trombofiliju,dr Balic mi je rekla da uradim nalaz u banja luci u konzilijumu kosta oko 270 km oni rade analize na 4 gena,i meni su se pokazale mutacije na dva,a nakon toga mi je hematolog iz zenice dao da uradim i ostale pretrage vezane za trombofiliju koje idu preko zdravstvenog,rade se u sarajevu na dipu.Ako te interesuju neki detalji pitaj....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]