Anoniman -> RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! (31.1.2013 11:14:11)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: bebacha i meni se nesvida davanje imena po mrtvim,po likovima iz serija,filmova...te davanje po nanama,djedovima.... Ja u potpusnosti to razumijem.... Neko čita knjige , neko novine a neko gleda serije... taj neko ko gleda serije ne može od sebe pobjeći... da ime koje je njemu za njegovo dijete najbolje.... A nane i dede...imaš niz porodica koje imaju određene tradicije... moja seka se udala u jednu takvu...njen suprug nosi ime svoga dede...a njegov babo svoga dede...tako je moj setsrić trebao biti Osman...no moja sestra prekinula je tu tradiciju jer ima isti stav kao i ti... ja lično sam drugačijega mišljenja bila...kada su me pitali koje bih ja ime rekla sam njegovo sadašnje ime ali sma isto rekla da je za trdiciju u njihovoj porodici znala i prije udaje...to što se nadala da će roditi kćer pa to preskočiti drugi je par rukava...udala se znajući tradiciju i mislim da nije trebala istu prekidati jer je svjesno prije braka i trudnoće istu prihvatala... No hB ima divne svekijvece koji su njenu potrebu da se tradicija obustavi shavtili bez problema[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Meni su, naglasak na meni, glupe ove tradicije koje te dovode pred svršen čin. Ja lično ne dozvoljavam da mom djetetu iko nadijeva ime osim mene i mm i tad to treba biti ime koje će se svidjeti oboma a ne da neko nameće svoju volju. Svačiji prijedlog je dobrodošao, ali sad da nešto MORAM, a radi se o mom djetetu[sm=zmeden.gif] I mišljenja sam da svako svojoj djeci treba nadijenuti ime(a ne kao birvaktile kad se svekar/svekrva/djed/nana pitali za ime unučeta ili praunučeta).
|
|
|
|