Medić* -> RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! (31.1.2013 12:23:13)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: Daliyah92 IZVORNA PORUKA: bebacha Meni je Sin bas zvucno al ono kratko Sin bez razvlacenja Znam ja sta znaci Abdul i hajdi samo Abdul ima mi je ok al et nesvidajumi se Abdulkerim,Adbulaziz.....imam osjecaj da je svaki drugi arap abdul.... Pa ima ih mnogo, mislim da to ime kod njih nikad nece izaci iz mode. A ovo Sin da se izgovori kratko... na ar. znaci zub. [sm=smiley1.gif] Ako se djeci nadijevaju Allahova imena onda mora stajati Abdul ispred. AbdulKadir, AbdulFetah... Mislim da ne moraju...nađoh negdje na netu, čini mi se i rijaset_ovoj stranici. Zato što nema određenog člana El...pa recimo ime Nur možeš dati kćerki jer nedostaje određeni član El ispred. Ima tih imena više: Kerim, Malik, Hadi, Rešid, Samed, Hakim, Hasib, Selam. Ovo objašnjenje ja nađoh, mada je pohvalnije ako ispred ovih imena stoji Abdul [sm=smiley1.gif] Da, bas tako. Pohvalno je. Evo bas citala isto :) Hanady tako da ako bude braco, dva imena po dvije Kuranske sure :)
|
|
|
|