malenaa -> RE: meningitis (8.4.2012 15:55:00)
|
drage moje evo ovdje bih kopirala svoj post, jer mi je malac od sinoc bolestan...a u glavi mi odzvanja meningitis ... iako mi mnogi kazu da ne aludiram na takve stvari da je viroza ali vidite sta se desava??? ovo vise nije normalno ,djeca umiru za dva dana... :((((((( molim vas pomoc ako neko zna,evo kopiram vaam post njegovih simtoma od sinoc pa do danas... sad pajki. na koji nacin se moze ustanoviti na vrijeme meniningitis kojim nalazom i sl??? kopiram post: mali mi je bolestan... citavu noc smo budni uplakani, bili u hitnoj... danas oprezni pratimo svaki njegov pokret. naime... zaspao je i u 2 sata se budi stenje vristi... prebacimo ga kod nas, i on poceo nekontrolisano da povraca trese se,okrece ocima, gluho bilo... pomislila sam da gubim dijete na rukama :((((( nenormalni pokreti djeteta i jecaji... temp mu bila 37.7... uz to je odmah poceo i da ima proljev koji u zivptu nisam vidjela, da prostite prsti na sve strane. odmah smo otisli u hitnu..izvadili nalaze leukociti su mu 14,5... dobili tecnost za rehidrataciju linex i pro life... tokom noci opet je povracao,imao proljev...ali smo bili sprisebniji pa je i spavao malo... rasla je temp na 38.5 pa je i dalsi uzeo. od jutros je bolje ali malaxav jede samo kiflice,suhi keks evo sad ce i rizu... uzasna sam... placem kao nikad, bio je bolestan hiljadu puta ali ovo sinoc mi je bilo uzasno za gledati... pogotovo ovi grozni slucajevi za meningitisom odmah mi je gluho bilo to palo na pamet. testirala sam mu vrat,zile sve ok hvala bogu... veceras idemo opet nalaze u hitnu vaditi ako se ne snize leukociti dat ce mu antibiotik, a i infuziju ako nastavi proljev,,, zene moje drage... samo zdravlje, njihov osmijeh,,,radost... ovo je vise nenormalno kakvi virusi i bolesti kruze... pretuzna sam :((
|
|
|
|