aazra
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: aazra IZVORNA PORUKA: teacher75 kad posmatram drugarice koje su ostale same i neudate, upravo su one olicenje zenstvenosti, uvijek sredjene, svaka dlaka na svom mjestu, paze na ponasanje, kulturne i fine. i same... tako da....zenstvenost definitivno vise nije in Ni ja se s ovim stvarno ne mogu sloziti Mislim, imam neudatih prijateljica i volim njihovo drustvo, ali ne znam po cemu je neka od njih zenstvenija od drugih koje su necije supruge, majke, pa i uspjesne zene. Meni je najzenstvenije kada vidim neku lijepu zenu s bebom zenstvene po definiciji zenstvenosti- lijepe, graciozne, sredjene, kulturne, tihe. ja sebe npr. ne dozivljavam zenstvenom jer sam previse glasna kad pricam, ne oblacim se klasicno zenstveno i slabo se sminkam.izvukla dio moje recenice iz kontesta. ja uporedjujem nas prije nego sto smo se udale, dok smo bile djevojke, ove manje zenstvene u mom okruzenju su uvijek bile popularnije kod muskaraca dok su ove druge ostale same Po ovome ja sam u toj grupi "manje zenstvenih" - nikad o sebi nisam mislila da sam privlačna, niti sam se oblačila ni ponašala izazovno, ali opet bio je period kad mi je smetalo privlačenje paznje... ) Sad će ispasti još da se hvalim, tako to uvijek biva s rečenicama izvađenim iz konteskta... Ipak, voljela bi da sam zenstvena i onako više dama, ali dzaba nikad mi to nije išlo kao što mi ni sada ne ide da glumim "gospođu" P.S. A koje su slavne zene po vama zenstvene...meni npr. Jelena Rozga, glumica Audrey Hepbern, još neke... Osoba koja mi definitivno nije nimalo zenstvena, mada svi kazu da je seksipilna je Severina Mozda zenstvenost vise nije "in" samo ipak ne volim ni zene koje se stide toga sto su zene pa sto vise pokusavaju, pa i na silu izgledati i ponasati kao muskarci ( na primjer, vrištati na pješake iz automobila ili svađati se s ostalim vozačima i pritom psovati kao kočijaš )