Gigana -> RE: pedijatar (19.11.2008 10:40:44)
|
mi smo prekjuce bili u DZ Omer Maslic oko 18 sati jer mi je dijete kašljalo i pun je šlajma. U čekaonici za bolesnu djecu je bilo oko 20-25 ljudi (odraslih i djece), a u čekaonici zdrave djece je bilo oko desetak osoba, čak i manje. Sestra nam je objasnila da je tolika gužva jer radi Dr. Gordana Vuković, a tamo gdje su zdrava djeca je bila Dr. Jadranka Mumin. Pošto se nama žurilo, otišli smo kod ove druge doktorice, koja nije loša, ali sam broj ljudi koji su čekali kod Dr. gordane govori o kakvom se ljekaru radi. U svakom slučaju, na moje insistiranje da mu pregleda uši, Dr. Jadranka nas je samo poslala na sprat niže kod otorinolaringologa, koja je ustanovila upalu grla i uha, dok je sama dr. Jadranka rekla da mu je grlo samo malkice crveno. A da ne spominjem da je ovo treća sedmica kako dovodimo djete zbog iste stvari i svaki put je kao sve bilo u redu, a tek sad je grlo crveno i naravno, odmah smo dobili antibiotik (na moje insistiranje to je bio Penbritin), Otol H kapi i kapi za nos. Dakle, da ja nisam tražila detaljniji pregled, vjerovatno bi ostalo samo na "malo crvenom grlu" i bog zna šta bi bilo dalje. Ne znam šta da mislim, žalosno je što se svi pedijatri ne posvećuju djeci u istoj mjeri, da ne moramo, mi roditelji, birati i čekati u redovima po dva sata da bismo došli do neke određene pedijatrice.
|
|
|
|