RE: Trudna sam!!! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

lila25 -> RE: Trudna sam!!! (12.6.2012 9:38:04)

Veda bas me je dirnula tvoja prica ,cestitam [sm=bravo.gif]zelim ti sve najbolje laku trudnocu i porod od srca...[sm=smiley31.gif]

maja78 RR -> RE: Trudna sam!!! (12.6.2012 10:49:43)

Veda cestitam od srca [sm=bravo.gif]

bedelindja -> RE: Trudna sam!!! (12.6.2012 10:59:17)

Veda cestitam od srca,laganu trudnocu i porod i naravno zivu i zdravu bebicu da rodis !!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anoniman -> RE: Trudna sam!!! (12.6.2012 15:18:37)

Može li mi neko reći jel se od orvog dana trudnoće pije folna i pregnatal?
tek ću za desetak dana kod dr-a pa rekoh da počnem piti prije nego mi potvrdi trudnoću

Pingvina -> RE: Trudna sam!!! (12.6.2012 15:31:23)

Veda-cestitam od srca!!!Nemas pojma koliko znaci cuti pricu s pozitivnim ishodom.Zelim ti predivnu trudnocu, zdravu bebicu i lak porod aBd.
Anoniman-folnu si mogla piti jos i prije planirane trudnoce.Prenatal nema potrebe da uzimas prije pregleda.Moguce da ce ti dr propisati nesto drugo pa ces samo baciti novac.Sretno na pregledu i cestitam na trudnoci!!![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Medić* -> RE: Trudna sam!!! (12.6.2012 15:35:26)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Može li mi neko reći jel se od orvog dana trudnoće pije folna i pregnatal?
tek ću za desetak dana kod dr-a pa rekoh da počnem piti prije nego mi potvrdi trudnoću

Cestitke novim tudnicima, ugodnu i lijepu trudnocu vam zelim [sm=rozica.gif]

Folna kiselina se inace i prije trudnoce moze uzimati i sve mi se cini pije se taj prvi trimestar. Za prenatal i sl ce ti dr utvrditi sta ces uzimati. Sa srecom.

pipi_duga_capara -> RE: Trudna sam!!! (12.6.2012 15:58:43)

IZVORNA PORUKA: bedelindja

Eh drage moje i ja da se prijavim TRUDNA SAM !!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
U 14.sam nedjelji bebicu ako Bog da očekujemo u decembru.
Kod nas ce biti razlika 2 godine i 4 mjeseca.

sta to moje oci vide [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Lady26 -> RE: Trudna sam!!! (12.6.2012 16:13:38)

IZVORNA PORUKA: bedelindja

Eh drage moje i ja da se prijavim TRUDNA SAM !!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
U 14.sam nedjelji bebicu ako Bog da očekujemo u decembru.
Kod nas ce biti razlika 2 godine i 4 mjeseca.

Kako li sam ja ovo fulila....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Draga moja cestitam od srca, zelim ti sve najljepse i sto laksu trudnocu i porod aBd...
Ljubi mi Monicu [sm=love.gif], jedva cekam kafu [sm=smiley1.gif]

magbi -> RE: Trudna sam!!! (12.6.2012 16:16:24)

eh i ja da se prikljucim ovoj grupici eto i ja sam hvala BOGU trudna ,bebu ocekujemo u decembru termin mi isti dan kad sam rodila svog djecaka ,sta cu ja sam plodna u proljece [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

veda -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 11:50:17)

IZVORNA PORUKA: patrizia

draga Veda nemaš pojma koliko sam sretna zbog tebe[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].Milon puta sam ugledala tvoj nick i pomislila sta je s tobom.Želim ti svu sreću i da što prije ugledaš maleno srce koje kuca [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hvala puno na cestitci, vidim i kod tebe ima pozitivnih vijesti,pa da i ja tebi cestitam sa zakasnjenjem.....
Svima hvala od [sm=smiley27.gif] i ja novim trudnicama zelim sretnu i uspjesnu trudnocu

Lady26 -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 11:51:32)

Cestitam svim trudnicama, da imate sto laksu trudnocu, urednu i aBd sto laksi porod [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Sve najljepse cure [sm=rozica.gif]

InLove -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 12:23:20)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Cestitam svim trudnicama, da imate sto laksu trudnocu, urednu i aBd sto laksi porod [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Sve najljepse cure [sm=rozica.gif]

Sto me trznu!![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Trudnice cestitamoooooooooooooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sittah -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 17:43:17)

pozdrav svima,
nova sam ovdje, čitala sam vas i ranije, ali sad sam se tek registrovala. prvo sam ovo pisala na odjeljenju "želimo novog člana" jer nisam baš bila sigurna gdje ova tema tačno spada.
moja priča ukratko: u braku smo 2,5 godine, od početka želimo bebu, ali nikakvih pozitivnih rezultata, prije 2 god. dijagnosticiran mi je PCOS, s mužem je sve u redu. bila sam na bezuspješnom tretmanu klomifenom, femarom i nekim injekcijama (ne sjećam se više tačno, to je bilo prije godinu i po)
nakon toga sam odlučila da prestanem posjećivati ginekologe, samoincijativno sam 4 mjeseca bila na klomifenima krajem prošle godine, bez ljekarskog nadzora (znam, glup potez) i jedina korist toga bile su redovne menstruacije, ali čim sam prestala s klomifenima opet su postale neredovne kao i prije toga i ja sam nakon toga digla ruke od svega. zadnja 2 mjeseca su, na moje čuđenje bile redovne, ali ja nisam polagala nikakve nade u neki pozitivan ishod.

sad mi opet kasni već nekih 10-15 dana (ne mogu tačno odrediti jer su mi ciklusi skroz nepravilni) i imam sve simptome pms-a, bolne grudi, probadanje u stomaku itd. i pošto sam se probudila s prehladom, prije nego odem doktoru odlučim napraviti test na trudnoću, čisto jer znam da će me doktorica čim uđem pitati da li sam trudna kako bi znala koje lijekove da mi propiše, odlučim da uradim test i onako bez ikakvog očekivanja ostavim ga po strani i tek poslije 5 min pogledam i vidim dvije debele crte!

i ranije sam radila bezbroj testova i nikad nije pokazao 2 crte, uvijek samo jednu i bilo je dana kad sam toliku nadu u sebi gajila da sam bila sigurna da sam trudna, ali sam bila uvjerena da je eto test pogriješio :) i naravno kasnije se uvijek ispostavljalo da sam ja u krivu, a test tačan

ove dvije crte, koliko god mi bile šokantne, pripisala sam opet pogrešnom testu..... i sad ponovo prije nekih sat vremena uradim novi test i on opet pokaže dvije crte!

ja još uvijek 90% smatram da je test pogrešan i znam da je bezveze da pitam ovako na forumu šta vi mislite jer jedino beta ili ginekološki pregled mogu 100% potvrditi ili poništiti rezultat ovog testa, ali ipak bih cijenila vaše mišljenje

da li je moguće da je test (dva puta istog dana) lažno pozitivan?

još da napomenem da sam nakon ove 2,5 godine bezuspješnog nadanja totalno otpisala mogućnost trudnoće i razmišljamo o potpomognutoj, ali zbog toga što sam se psihički izmorila i iscrpila tokom 2 godine svakog mjeseca iščekivanja, nadanja i razočarenja, jednostavno sam sebi uzela pauzu i sve stavila po strani pa su me ova dva testa danas jako zbunila i ne znam šta da mislim o svemu ovome

koka i po -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 17:45:36)

ja bih samo da ti cestitam i pozelim lahku trudnocu i jos laksi porod[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 17:50:31)

Ne vjerujem da je test lazan, a ti mila sa srecom zakazi kod DR sto prije da ti potvrdi trudnocu [sm=bravo.gif]

veda -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 19:36:44)

i ja mislim da test nije lazan[sm=smiley1.gif], cestitke i od mene [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

nanika -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 19:45:00)

Sittah cestitam ti jer i ja mislim da si trudna[sm=bravo.gif]

Sittah -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 22:00:56)

hvala vam svima na odgovorima, divne ste :)

u međuvremenu sam uradila još jedan test i isto - pozitivan......

ali ja još ne vjerujem

u svakom slučaju nadam se da ću se ovdje družiti s vama i dalje

[sm=smiley1.gif]

dady -> RE: Trudna sam!!! (13.6.2012 22:10:16)

I ja bih samo da ti čestitam![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Test rijetko kad laže,kad ima onda ima a kad nema ni nema![sm=smiley36.gif] (ovo ti ja iz iskustva)[sm=smiley1.gif]

magbi -> RE: Trudna sam!!! (14.6.2012 0:35:57)

haha test kaze istinu ja uradila pozitivan kaze meni dr prije pregleda ako je test pogrjesio tuzi ih haha nije pogrjesio HVALA BOGU pozitivni smo

Anoniman -> RE: Trudna sam!!! (14.6.2012 1:06:16)

IZVORNA PORUKA: Sittah

pozdrav svima,
nova sam ovdje, čitala sam vas i ranije, ali sad sam se tek registrovala. prvo sam ovo pisala na odjeljenju "želimo novog člana" jer nisam baš bila sigurna gdje ova tema tačno spada.
moja priča ukratko: u braku smo 2,5 godine, od početka želimo bebu, ali nikakvih pozitivnih rezultata, prije 2 god. dijagnosticiran mi je PCOS, s mužem je sve u redu. bila sam na bezuspješnom tretmanu klomifenom, femarom i nekim injekcijama (ne sjećam se više tačno, to je bilo prije godinu i po)
nakon toga sam odlučila da prestanem posjećivati ginekologe, samoincijativno sam 4 mjeseca bila na klomifenima krajem prošle godine, bez ljekarskog nadzora (znam, glup potez) i jedina korist toga bile su redovne menstruacije, ali čim sam prestala s klomifenima opet su postale neredovne kao i prije toga i ja sam nakon toga digla ruke od svega. zadnja 2 mjeseca su, na moje čuđenje bile redovne, ali ja nisam polagala nikakve nade u neki pozitivan ishod.

sad mi opet kasni već nekih 10-15 dana (ne mogu tačno odrediti jer su mi ciklusi skroz nepravilni) i imam sve simptome pms-a, bolne grudi, probadanje u stomaku itd. i pošto sam se probudila s prehladom, prije nego odem doktoru odlučim napraviti test na trudnoću, čisto jer znam da će me doktorica čim uđem pitati da li sam trudna kako bi znala koje lijekove da mi propiše, odlučim da uradim test i onako bez ikakvog očekivanja ostavim ga po strani i tek poslije 5 min pogledam i vidim dvije debele crte!

i ranije sam radila bezbroj testova i nikad nije pokazao 2 crte, uvijek samo jednu i bilo je dana kad sam toliku nadu u sebi gajila da sam bila sigurna da sam trudna, ali sam bila uvjerena da je eto test pogriješio :) i naravno kasnije se uvijek ispostavljalo da sam ja u krivu, a test tačan

ove dvije crte, koliko god mi bile šokantne, pripisala sam opet pogrešnom testu..... i sad ponovo prije nekih sat vremena uradim novi test i on opet pokaže dvije crte!

ja još uvijek 90% smatram da je test pogrešan i znam da je bezveze da pitam ovako na forumu šta vi mislite jer jedino beta ili ginekološki pregled mogu 100% potvrditi ili poništiti rezultat ovog testa, ali ipak bih cijenila vaše mišljenje

da li je moguće da je test (dva puta istog dana) lažno pozitivan?

još da napomenem da sam nakon ove 2,5 godine bezuspješnog nadanja totalno otpisala mogućnost trudnoće i razmišljamo o potpomognutoj, ali zbog toga što sam se psihički izmorila i iscrpila tokom 2 godine svakog mjeseca iščekivanja, nadanja i razočarenja, jednostavno sam sebi uzela pauzu i sve stavila po strani pa su me ova dva testa danas jako zbunila i ne znam šta da mislim o svemu ovome

Misli o tome kako si hB sretna zena[sm=smiley1.gif] Test ne laze. Cestitam. [sm=bravo.gif]

zeze -> RE: Trudna sam!!! (14.6.2012 8:53:57)

sittah test ne laze [sm=bravo.gif] procitala sam ovdje nekad davno, kako tes moze biti lazno negativan , a nikad lazno pozitivan. [sm=smiley1.gif] Zato budi sretna , cim prije dr. i uzivaj [sm=smiley1.gif]

alminasuljkic -> RE: Trudna sam!!! (14.6.2012 12:08:56)

Sittah
Ja sam 5 godina u braku i imala sam dvije operacije tumora na hipofizi i opet sam ostala trudna kako to samo onaj na nebu zna Vjerujem i znam kako ti je ali sto prije doktoru i javi se njima..sretno jos jednom svim trudnicama

veeseelaa -> RE: Trudna sam!!! (14.6.2012 13:35:49)

Obzirom da me animagiyal provalila, eto da se prijavim
Trudna sam, test je pokazao trudnoću
nisam još išla kod dr, nadam se da je sve ok

Hanady RR -> RE: Trudna sam!!! (14.6.2012 13:36:44)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Obzirom da me animagiyal provalila, eto da se prijavim
Trudna sam, test je pokazao trudnoću
nisam još išla kod dr, nadam se da je sve ok

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

provalila sma te i ja na temi o kad reći da si trudan[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

nek ti je sa srećommmmmmmmmmmmmmmm
jupiiiiiiiiiii

Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>