leli§ -> RE: Krevetic... ? (13.11.2009 23:32:57)
|
IZVORNA PORUKA: lirio ja sam kupila nekakvu dekicu sa podlogom od od kokosa ili tako šta...kupila u ..kidi ozz" u šoping centru...jako sam zadovoljna jer je jako praktična za nosanje bebare, ne lomimo je...a sad taj kokos, nemam pojma koji je to sad fol...nisam ni razmišljala o tome...zna li ko šta o tome? Bubuli: bila si u pravu za ono u vezi carskog, jednom smo o tome pisale...jako su rigorozni...al eto ja se porodi prirodno, gelom ...porodio me dr šestić...mogu ti reći da je bio divan i on i kompletno osoblje...baš sam se prijatno iznenadila...i ti ćeš brzo, jel da...čuvam fige...ljubiim draga, evo pokusacu objasniti u najkracim crtama kokos-textil :):):) naime, to je jedna od najnovijih eko-tehnologija tehnologija u razvoju textila. u biti prirodni materijali se sklapaju sa polimerima. koristeci aktivni ugljik iz kokosove ljuske, testovi su pokazali da takvi textili imaju bolji performans od ostalih tehnologija trenutno na trzistu (3xDRY, Outlast, CoolMax itd). takva vlakna se koriste kod tkanih i pletenih tkanina kao i kod kompozitnih tkanina kao sto je "materijal za futrovanje". takve tkanine apsorbuju UV zrake, upijaju znoj i vlagu, isparavaju ih, reguliraju toplotu itd. jedna od tvrtki sa kojom sam imala priliku raditi na ovakvom tekstilu se zove Cocona, pa ako te interesuje puno vise mozes na njihov web. ovakav tekstil ima posebnu teksturu ovisno od obrade vlakna... ali da se kokos koristi kao "duhan" u madracu...to jos nisam vidjela :):):):) onda nije nikako obradjen:)
|
|
|
|