RE: Muško ime (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Imena

Poruka

suncesunce -> RE: Muško ime (13.2.2012 13:15:48)

jao divne ste i brze moram naglasiti :*
meni se svidja Noah, Lukas, Rajan, Aron....
i nemojte se smijati ali Maks mi je divno, (Maks je skraćenica naravno od Maksim, Maksimilijan i sl.)
cak sam predlagala i Glen, ali mm kaze "tako se niko ne zove" [sm=smiley36.gif]

suncesunce -> RE: Muško ime (13.2.2012 13:18:24)

p.s. moram naglasiti da imamo prezime koje nije klasicno i ne zavrsva na IĆ pa mislim da si mozemo dopustiti ova neka malo "neobicnija" imena, naravno pod uvjetom da imaju lijepo znacenje [sm=smiley1.gif]

Leena -> RE: Muško ime (13.2.2012 13:19:30)

i nemojte se smijati ali Maks mi je divno, (Maks je skraćenica naravno od Maksim, Maksimilijan i sl.)
cak sam predlagala i Glen, ali mm kaze "tako se niko ne zove"

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] I moj je davao takve komentare na svako ime koje sam ja predlozila, ali eto bilo je zensko, pa je on dao ime (to je bio dogovor). Glen ti je zensko ime koliko ja znam. Razmislim, pa dam svoj prijedlog :)

teacher75 -> RE: Muško ime (13.2.2012 13:21:25)

IZVORNA PORUKA: Leena

Alan, Alen, Arian, Adrian, Danis, Denis, Damir, Daris, Benjamin...ta mi imena padaju  na pamet

Od gledanja ovog filma nekada na faxu, ovo ime nikada ne bih dala djetetu[sm=jezicek.gif]
http://www.imdb.com/title/tt0063522/

zar se nije zvao Damian[sm=zmeden.gif]

teacher75 -> RE: Muško ime (13.2.2012 13:22:07)

IZVORNA PORUKA: suncesunce

cak sam predlagala i Glen, ali mm kaze "tako se niko ne zove" [sm=smiley36.gif]

znam jednog slatkog maxa iz komsiluka, a nemoj Glen, to mi je zensko ime[sm=smiley1.gif]

suncesunce -> RE: Muško ime (13.2.2012 13:22:56)

hvala Lenoo
Znam jedog Glena u Sa i musko je [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (13.2.2012 13:25:55)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Leena -> RE: Muško ime (13.2.2012 19:17:13)

Alan, Alen, Arian, Adrian, Danis, Denis, Damir, Daris, Benjamin...ta mi imena padaju  na pamet

Od gledanja ovog filma nekada na faxu, ovo ime nikada ne bih dala djetetu
http://www.imdb.com/title/tt0063522/

zar se nije zvao Damian

Nije, zvao se Adrian, vjeruj mi, učila sam ga za ispit :)

Leena -> RE: Muško ime (13.2.2012 19:42:21)

http://www.thinkbabynames.com/meaning/1/Glen

suncesunce, u pravu si [sm=smiley1.gif], ja mislila zbog glenn close[sm=jezicek.gif]

Leena -> RE: Muško ime (13.2.2012 22:15:41)

evo, nasla sam neka u ovom tvom stilu: Dino, Nat, Noel, Aksel, Darel, Abel, Andrei, Arman, Ben, Alvin, Leo, Neo, Raul,.. Eto, toliko sam nasla:)

suncesunce -> RE: Muško ime (14.2.2012 9:02:49)

[sm=bravo.gif]

evo, nasla sam neka u ovom tvom stilu: Dino, Nat, Noel, Aksel, Darel, Abel, Andrei, Arman, Ben, Alvin, Leo, Neo, Raul,.. Eto, toliko sam nasla:)

hvala za trud. vjeruj da sam sate provela pokusavajuci naci nesto fino, bez raznoraznih ipsilona, ili barem da lijepo zvuci kad to prilagodimo nasem jeziku.
Primjetila sam da se u posljednje vrijeme mnoga djeca u Sa zovu Neo/Nea , Rajan/Rejan (i za decke i za cure) ... meni je to drago...
Od tvojih prijedloga mi se svidja Noel i Aksel [sm=pikapoka1.gif][sm=smiley4.gif]
Jedva cekam da vidim sta ce mm reci [sm=smiley36.gif]
hvala Leeno

maajaa -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:25:22)

Moja prijateljica je sinu dala ime Lenny (veliki je fan Lenny Kravitz-a). :)
Ja sam takodjer u potrazi za muskim imenom, trenutno su u igri Mak i Dino.

canim -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:25:47)

IZVORNA PORUKA: suncesunce

[sm=bravo.gif]

Primjetila sam da se u posljednje vrijeme mnoga djeca u Sa zovu Neo/Nea , Rajan/Rejan (i za decke i za cure) ... meni je to drago...

Rejan i Rajan nije isto, Rejan je arapsko ime za Rajan ne znam.

teacher75 -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:26:57)

a ja sam nasla da je u orginalu Rayan arapsko, e sad kako arapi izgovaraju kao rajan il rejan, to ne znam

M kao Mama -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:30:51)

I ja imam jednu Neu, predivno ime, a jeste li ikada čule za ime Leid,

teacher75 -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:31:38)

nisam, kakvo je to ime? cula sam za Leis

canim -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:31:55)

IZVORNA PORUKA: teacher75

a ja sam nasla da je u orginalu Rayan arapsko, e sad kako arapi izgovaraju kao rajan il rejan, to ne znam

Pa dobro kad pises na engleskom vjerovatno pises Rayan. Kod Turaka je isto Rejan tj oni vise koriste Rejhan verziju, samo sto je kod njih to zensko ime.

M kao Mama -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:34:03)

Ja ima rođaka Leida, i super mi lijepo ime, ali ni on ze zna značenje, pa rekoh da li je neko čuo, a vala Leis mi se ne sviđa

teacher75 -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:35:30)

ni meni, podsjeca me na cuku- Lesi[sm=smiley36.gif]

M kao Mama -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:36:39)

joj, jabila napisala, pa pobrisah, ipak reko da koga ne uvirjedim, hahahahahah

mamilica -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:45:38)

O imenu Rejjan znam skoro sve.
Imam jednu petogodisnju Rejjan kod kuce. U prijevodu Dzennetska vrata na koja ce uci postaci [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

teacher75 -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:48:04)

IZVORNA PORUKA: canim

Pa dobro kad pises na engleskom vjerovatno pises Rayan. Kod Turaka je isto Rejan tj oni vise koriste Rejhan verziju, samo sto je kod njih to zensko ime.

i kod nas je poznato od davnina Rejhan a Rajan i Rejan poceli davati u zadnje vrijeme[sm=smiley1.gif]

M kao Mama -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:51:44)

IZVORNA PORUKA: mamilica

Imam jednu petogodisnju Rejjan kod kuce. U prijevodu Dzennetska vrata na koja ce uci postaci [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

E, vidi divnog značenja, ja sam u opticaj stavila Daris, Danin i Davud, mada i ovo Rejjan je predivno,

p.s. jel obavezno ovo dva jj,

teacher75 -> RE: Muško ime (14.2.2012 10:58:07)

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

IZVORNA PORUKA: mamilica

E, vidi divnog značenja, ja sam u opticaj stavila Daris, Danin i Davud, mada i ovo Rejjan je predivno,

p.s. jel obavezno ovo dva jj,

ovo je izgleda zensko sa jj[sm=zmeden.gif]

hanabanana -> RE: Muško ime (14.2.2012 11:11:53)

Bila jednom anketa o muškim imenima i ja ovo napisala za ime Leis...pa me oprali u tri vode.
ALi mene fakat asocira na cuku....ali ne na Lesija, nego ono kad zoveš Leis Leis Leis....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>