hanabanana
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana Koliko ima da si rodila?? I da, nije to ništa nenormalno. I nisi radi toga najveća nemajka na svijetu. Samo si žena, nisi robot, nisi mašina, i trebaš pomoć i podršku. Umorna si, neispavana i hormoni još uvijek divljaju. IZVORNA PORUKA: hanabanana malo probaj na google naći o babyblues-u....pogadja skoro svaku zenu. Kod nekih dolazi do postporodjajne depresije, nemoj da se sada plašiš, ni to nije ništa nenormalno. KOd većine žena prolazi spontano, kod nekih može zahtijevati i lijećenje....ali ni to nije ništa nenormalno i strašno. Najbitnije je slijedeće: nikada ne tresti bebu....kao što je i makana rekla, radje je ostavi u krevetac, neka i plaće, a ti izadji iz sobe, broji do 100, pokušaj se smiriti i tek tada joj opet pridji. IZVORNA PORUKA: hanabanana Ovo o ishrani nije zanemarivo što ti je napisala Laracroft. Uzimanje C vitamina od strane majke zna biti loše za bebin stomačić. Što se tiče kapi, moraš ih davati u kontinuitetu inače ne djeluje. SAB Simplex su ok kapi, probaj ih davati poslije pet popodne, iz dana u dan. Grčevi obično prodju sa 3 mjeseca. I najbitnije....prevazidji grižnju savjeti, nisi loša majka zato što si u datom trenutku tako reagovala. Biće još dana kada ćeš izaći na tarasu da se "nadišeš"...Samo polako. Znam da ću zvučati malo smiješno, ali probaj se više odmarati. Ako maleni spava preko dana, lezi pored njega. Samo bih podsjetila na svoje postove glede ove teme, govorilo se o grubosti prema bebama, o umoru žene, o neispavanosti. Niti jednim svojim postom nisam rekla da je to nenormalno, da se to nikom ne dešava. Medjutim mene zaista čudi jedna stvar....toliko forumašica je mene na lijep način prozvalo, da li kao čudnu ili sveticu, ili isfrustiranu....ali niti jedna osim mene nije reagovala na stav da se dijete može i pretuči - ponavljam P R E T U Č I ...i da tek tada treba nešto mijenjati. Pa žene drage, ako je to vama normalno, onda se trebate zapitati šta je sa vama! Ja nisam digla glas protiv puckanja po peleni ( mada sam i protiv toga, ali svakome svačije ) ali ne reagovati na nečiji post koji kaže da je čuo da psihijatri misle da je sve uredu dok ne pretučemo dijete?! A najgore od svega je da večina nije reagovala jer zato što sam ja reagovala. To je žalosno, ono najžalosnije. Mislim, uredu je neslagati se sa nečijim mišljenjem na drugim temama, ali samo radi toga što se s nečijim mišljenjem ne slažemo na drugim temama, prešutjeti nešto kao premlaćivanje djeteta...Ma dajte. IZVORNA PORUKA: hanabanana Ne postoji samo fizičko zlostavljanje, postoji i psihičko, emocionalno zlostavljanje. A ako baš neko pretuče svoje dijete, onda njega treba zatvoriti i kazniti zatvorom, a djetetu pružiti stručnu pomoć. I jedino je Shee pogodila poentu moje priče. Andji tebi sam pokušala dati savjet, a ti si to doživjela kao napad. I ne ja nisam super žena, niti to želim biti. Ja sam žena sa svim svojim manama i vrlinama. Ja sam žena koja ima i svoje žute minute, i svoje svijetle trenutke. Ja sam majka dvoje djece, ja sam supruga, sestra i kćer. Ja nikada nisam niti ću ikada biti super žena, savršeni ljudi ne postoje.
|