dana3 -> RE: Prvi koraci! (28.8.2009 15:44:45)
|
IZVORNA PORUKA: strumpfeta Drage moje, evo citam vas kako se skoro sve hvalite prvim koracima vasih cvjetica, a moja Emina jos nije prohodala, iako je neki dan napunila 14 mjeseci! Kada smo isli na redovnu kontrolu prije nekih 2 mjeseca, dr. nam je rekla da ne forsiramo dijete, blablabla. ... Medjutim, danas pricamo sa tom istom dr, i kaze nam, kao ''dajte, forsirajte je, trebala je vec dosad prohodati...'' Mozete zamisliti pod kakvim smo pritiskom MM i ja... Emina je zdrava bebica, puze ludom brzinom, penje se i silazi niz stepenice, silazi sama sa kauca i visokih povrsina, ali jednostavno jos se nije dovoljno ohrabrila da sama ustane. I sad ja vas molim za malo podrske! Ovo sve je jos uvijek u referentnim vrijednostima, zar ne????[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Normalno je to sto brines ali zar bi mi mame sa nedosnoscadima trebale da se bacamo u ludilo od brige kad pricitamo sta sve vase bebe rade a nase ni ne sananju o tome.Nema sta da brines.Da nije nesto u redu ne bi radila to sto radi.Kad osjeti dovoljnu sigurnost pocece i to da radi.Mozes je vodati za rukice i sl.to nije forsiranej vec treniranje stabilnosti i otklanjanje straha. Mojo sin ima 10 mjeseci i jos ne zna da se posjedne sam iz lezeceg polozaja niti hvata kaziprstom i palcem stvari-pa sta?!Kad dodje njegovo vrijeme radice i to,jer da nije u redu ne bi radio ovo sto do sad radi! Nemoj da se sikiras!Sretno!
|
|
|
|