Majčica -> RE: Prvi koraci! (21.2.2013 9:06:24)
|
IZVORNA PORUKA: smajli80 Nisam ni znala da postoji ova tema.Baš sam je htjela postaviti[sm=smiley1.gif] Moj dječak od 13 mj.još uvjek nije prohodao[sm=smiley13.gif]Jako brzo puže,penje se,zavlači i provlači...Uz namještaj hoda od 10 mj i počeo je da samostalno stoji prije 15 dana.Samo stane i ukopa se a kad treba napraviti korak samoi tropne na guzu[sm=smiley36.gif]. Drugari našeg *uzrasta*već odavno hodaju a on ništa.Kćerka je prohodala sa 11.5mj. Znam da je to sve individualno kao i sve ostalo(govor ,skidanje pelena)i da će prohodati kad njemu bude vakat a ne kad ja hoću. Vjerovatno se bazirao na puzanje i to mu je brže.A i počeo je da brkljači i njegov mozak nemože da radi dvije stvari istovremeno jer su još uvjek mali za to. Kakva su vaša iskustva o ovoj temi[sm=smiley1.gif] smajli80, kod nas isto, tvoj je dječak stariji od mog 4 dana. Kolegica kad je neki dan dolazila kaže meni da je prava gumena beba- penje se, provlači, puže baš pravo brzo, ali hodanje još ne. Neki dan sam ga našla na 5. stepenici u hodniku, zamalo mi srce nije stalo.Mislim da bi se popeo skroz na sprat da nisam došla i to sve radi puzeći. Ja mislim da je njima lakše tako, jer su brži, a i ne žuri im se da prohodaju, s obzirom da se kreću. A i ja često upoređujem djecu, ma šta često, stalno. Stariji sin je prohodao s 11 mjeseci, ali on nije skoro nikako puzao. Možda i to ima neke veze.
|
|
|
|