animagical -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 14:16:28)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: animagical imam ja ako moze[sm=smiley36.gif] koliko kosta i valja li cemu? htjela sam odavno kupiti pekac, ali sve odgadjam, da ne bi zavrsio na groblju kuhinjskih gadgeta,kao i silni kupljeni sokovnici, blenderi, citrusete, mikseri, tosteri, kafe aparati i razna druga cuda koja krijem u plakaru, da ne bih racunala koliko ih platih A zašto ne koristiš te kuhinjske gadgete? Ne sjetiš se, ne rade dobro, mrsko ti ih poslije čistiti? Ja imam pekač, mi smo odmah uzeli (zapravo sam sebi izorganizovala rođendanski poklon od više poklanjača [sm=smiley36.gif]) ozbiljniji, i ja ga jako volim. Čak ga i na vikendicu ponesem. Pored standardne primjene da me u jutro vikendom dočeka prvo miris, a onda i svjež vruć hljeb po mojim željama, u njemu zakuhavam tijesta koje naknadno koristim za svari koje se neće peći u pekaču (uštipci, tortilje, tijesto za pizzu), pekla sam u njemu ajvar (za to mora postojati poseban program za đem) i đem. Ja ga ocjenjujem kao jako koristan nepotreban kuhinjski uređaj [sm=smiley36.gif]. Fol je u tome da ga smjestiš na neko stalno mjesto i da ga koristiš. Vjerovatno će se u početku desiti i greške, ja sam bacila 2-3 kompletna hljeba i par puta sam morala istresti sadžaj pa vraćati zato što sam zaboravila staviti lopatice za mješanje nakon pranja [sm=smiley9.gif], ali to nije nikakav problem kad jedem svoj divni integralni hljeb sa sjemenkama. bravo[sm=smiley36.gif] ovo se posebno odnosi na sokovnik, to mi je nesto najmrze za oprati... salu na stranu, sok iz sokovnika ne pijemo jer mi sokovnik nije nesto bas dobar, pa mi ga je mrsko cistiti nakon sve deveracije da dobijem sok.... najcesce koristim citrusetu, jer mi u stvari najvise i volimo cijedjene narandze s medom...toster izbacila da ne jedem sendvice s gaudom....kafe aparat da mi muz ne krepe od visokog pritiska, jer je kahvedzija i po..i tako....kuhinja rasciscena, plakar pun....u kuhinji imam samo mikrovalnu i stapni mikser
|
|
|
|