RE: pekac za hljeb iliti kruh (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Tehnika

Poruka

Lejla Ka -> RE: pekac za hljeb iliti kruh (29.10.2012 11:50:26)

IZVORNA PORUKA: škorpija

od 100 ljudi koji imaju pekač čula sam jednu zajedničku primjedbu: da se hljeb mrvi, ima li neko da nema ovaj problem, je li to do vrste pekača ili[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. planioramo ga kupiti a totalno sam zbunjena

Kora se mrvi. Ja kad pravim uz dodatak palente mrvi se i sredina, a kad ide solo brašno unutra ne mrvi se.

senchyy -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (18.2.2013 15:19:46)

Pozz drage moje,

ja imam jednu molbu. imam pekac kruha bira xmb 1008 kao sa slike, al nemam uputstvo i ne mogu da ga koristim. jako bih vam bila zahvalna ako neka ima da mi skenira ili profaksa ako moze.

[img]http://www4.slikomat.com/13/0218/sz3-untitl.jpg[/img]

djoisa -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (18.2.2013 17:29:19)

imas li kakvo brzinsko pitanje za ovaj pekac..dok ne pronadjem upustvo..mada ono nije detaljno..
u upustvu nema recepata

animagical -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (18.2.2013 17:36:35)

imam ja ako moze[sm=smiley36.gif] koliko kosta i valja li cemu? htjela sam odavno kupiti pekac, ali sve odgadjam, da ne bi zavrsio na groblju kuhinjskih gadgeta,kao i silni kupljeni sokovnici, blenderi, citrusete, mikseri, tosteri, kafe aparati i razna druga cuda koja krijem u plakaru, da ne bih racunala koliko ih platih

djoisa -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (18.2.2013 17:47:31)

e onda za takvu tebe je najbolji upravo ovaj gore pekac sa slike..birin..manji..kosta samo 50 km..i isprobaj..meni je ova spavica extra..isti sam uzela i dotrajao mi je sad sam spreman za nesto ozbiljnije..neki skuplji pekac..ja volim da znam sta jedem..pobacam u pekac sta vec ide i naspavanje sutra za rucak fini svjez domaci hljeb..istini za volju ja ne znam ispeci hljeb u rerni i nakon nekoliko neuspjelih pokusaja mm je insistirao na kupovini pekaca [sm=smiley36.gif]..meni sluzi i isplati se vrlo brzo..

senchyy -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (18.2.2013 22:41:42)

Imam kojim redom ide i sta treba pritisnuti da binuspio hljeb :) probali smo ono kao brzo i cini mi se da ostane zivo malo. Kojim redom i koji program staviti?

Lejla Ka -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 9:19:41)

IZVORNA PORUKA: animagical

imam ja ako moze[sm=smiley36.gif] koliko kosta i valja li cemu? htjela sam odavno kupiti pekac, ali sve odgadjam, da ne bi zavrsio na groblju kuhinjskih gadgeta,kao i silni kupljeni sokovnici, blenderi, citrusete, mikseri, tosteri, kafe aparati i razna druga cuda koja krijem u plakaru, da ne bih racunala koliko ih platih

A zašto ne koristiš te kuhinjske gadgete? Ne sjetiš se, ne rade dobro, mrsko ti ih poslije čistiti?
Ja imam pekač, mi smo odmah uzeli (zapravo sam sebi izorganizovala rođendanski poklon od više poklanjača [sm=smiley36.gif]) ozbiljniji, i ja ga jako volim. Čak ga i na vikendicu ponesem. Pored standardne primjene da me u jutro vikendom dočeka prvo miris, a onda i svjež vruć hljeb po mojim željama, u njemu zakuhavam tijesta koje naknadno koristim za svari koje se neće peći u pekaču (uštipci, tortilje, tijesto za pizzu), pekla sam u njemu ajvar (za to mora postojati poseban program za đem) i đem. Ja ga ocjenjujem kao jako koristan nepotreban kuhinjski uređaj [sm=smiley36.gif]. Fol je u tome da ga smjestiš na neko stalno mjesto i da ga koristiš. Vjerovatno će se u početku desiti i greške, ja sam bacila 2-3 kompletna hljeba i par puta sam morala istresti sadžaj pa vraćati zato što sam zaboravila staviti lopatice za mješanje nakon pranja [sm=smiley9.gif], ali to nije nikakav problem kad jedem svoj divni integralni hljeb sa sjemenkama.

ziki -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 9:46:23)

potpisala bih lejlu. Ja ga koristim tri godine i prezadovoljna sam. Hljeb je super, pravim tijesto za picu, dzem...Probala sam kolace al nisam odusevljena bolji su mi klasicni
A kad pominjete kuhinjske gagete ima li sanse da se kupi samo posuda za mulinexov blender, slomilo mi se dole kod nozeva, tj nozevi islai nacisto

Lejla Ka -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 9:50:44)

Problem toga da vam se hljeb mrvi pokušajte riješiti tako da u recept dodajete po 50ml više tekućine (vode ili mlijeka) dok ne dođete do zadovoljavajuće strukture. Ja sam malo povećala i količninu kvasca u odnosu na orginalni recept pa mi sad integralni hljebovi ispadnu puno bolji.

Lejla Ka -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 9:51:04)

IZVORNA PORUKA: ziki

potpisala bih lejlu. Ja ga koristim tri godine i prezadovoljna sam. Hljeb je super, pravim tijesto za picu, dzem...Probala sam kolace al nisam odusevljena bolji su mi klasicni
A kad pominjete kuhinjske gagete ima li sanse da se kupi samo posuda za mulinexov blender, slomilo mi se dole kod nozeva, tj nozevi islai nacisto

Zovi servis.

ziki -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 10:01:12)

da nemas broj tel, trazih u imeniku al ne nadjoh

Lejla Ka -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 10:10:05)

Morala bih pogledati uputstvo koje je negdje u kući, dakle nema ga [sm=jezicek.gif]
Nazovi General-servis http://general-servis.ba/fransizna-prodaja

ako ne servisiraju znat će ko servisira.

ziki -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 10:11:32)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Morala bih pogledati uputstvo koje je negdje u kući, dakle nema ga [sm=jezicek.gif]
Nazovi General-servis http://general-servis.ba/fransizna-prodaja

ako ne servisiraju znat će ko servisira.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
hvala sad cu pogledat

djoisa -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 11:32:10)

IZVORNA PORUKA: senchyy

Imam kojim redom ide i sta treba pritisnuti da binuspio hljeb :) probali smo ono kao brzo i cini mi se da ostane zivo malo. Kojim redom i koji program staviti?

5 programa rada: bazni, integralni, brzi, (samo) mešanje i (samo) pečenje

ja koristim ovaj base program, traje 3 sata, redosljed ubacivanja sastojaka posudica vode+2 posudice brasna (ravne) + mala doza germe + mala doza soli (po zeli + velika doza ulja) to je recept za najobicniji hljeb u koji po zelji mozes dodati sjemenke (lan, susam, suncokret i sl)

ovaj brzi program je vise za "pogace" kad u tijesto stavljas prasak za pecivo, ja na tom brzom pravim kukuruzni slatki hljeb ponekad

canim -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 11:38:47)

Kod mene na moulinex pekacu imaju 3 tipa pecenja, dakle manje, srednje i vise peceniji hljeb, ne znam imate li vi opciju tu na birinom [sm=zmeden.gif] ja skoro uvijek ukljucim ovu opciju da bude vise peceniji i super ispadne.

I ja sam svoj koristila za dzemove i super ispadnu, za ajvar nisam ali dobra ideja, pokusam ove godine aBd.

djoisa -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 12:19:54)

birin pekac j ebas jednostavn ima ovih 5 opcija samo..ako hoces peceniji hljeb onda ja mislim da se moze birati ova opcija integralni, taj program je duzi traje 3,5 sata..

Lejla Ka, koji je pekac kod tebe?

senchyy -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 14:03:32)

Hvala, a jel ubacim sastojke i samo okrenem na bazni ili moram prvo ono mjesanje i nesto drugo. to me malo zbunjuje jer nemam nigdje da procitam sta za sta sluzi i kako se korist.

djoisa -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 14:08:27)

sve ubacis i ukljucis bazni..dalje ce ici samo..

dough je program kada zelis samo tijesto da ti napravi, opet ubacis sastojke i ukljucis dough i on pravi tijesto za picu npr.

animagical -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 14:16:28)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

A zašto ne koristiš te kuhinjske gadgete? Ne sjetiš se, ne rade dobro, mrsko ti ih poslije čistiti?
Ja imam pekač, mi smo odmah uzeli (zapravo sam sebi izorganizovala rođendanski poklon od više poklanjača [sm=smiley36.gif]) ozbiljniji, i ja ga jako volim. Čak ga i na vikendicu ponesem. Pored standardne primjene da me u jutro vikendom dočeka prvo miris, a onda i svjež vruć hljeb po mojim željama, u njemu zakuhavam tijesta koje naknadno koristim za svari koje se neće peći u pekaču (uštipci, tortilje, tijesto za pizzu), pekla sam u njemu ajvar (za to mora postojati poseban program za đem) i đem. Ja ga ocjenjujem kao jako koristan nepotreban kuhinjski uređaj [sm=smiley36.gif]. Fol je u tome da ga smjestiš na neko stalno mjesto i da ga koristiš. Vjerovatno će se u početku desiti i greške, ja sam bacila 2-3 kompletna hljeba i par puta sam morala istresti sadžaj pa vraćati zato što sam zaboravila staviti lopatice za mješanje nakon pranja [sm=smiley9.gif], ali to nije nikakav problem kad jedem svoj divni integralni hljeb sa sjemenkama.

bravo[sm=smiley36.gif] ovo se posebno odnosi na sokovnik, to mi je nesto najmrze za oprati... salu na stranu, sok iz sokovnika ne pijemo jer mi sokovnik nije nesto bas dobar, pa mi ga je mrsko cistiti nakon sve deveracije da dobijem sok.... najcesce koristim citrusetu, jer mi u stvari najvise i volimo cijedjene narandze s medom...toster izbacila da ne jedem sendvice s gaudom....kafe aparat da mi muz ne krepe od visokog pritiska, jer je kahvedzija i po..i tako....kuhinja rasciscena, plakar pun....u kuhinji imam samo mikrovalnu i stapni mikser

senchyy -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 14:23:28)

e super, hvala, probam odma danas pa javim kako je izaslo. jos jedno pitanjce, jel moze mix brasna u ovajbazni program ili samo kao bijeli hljeb?

djoisa -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 15:08:02)

IZVORNA PORUKA: senchyy

e super, hvala, probam odma danas pa javim kako je izaslo. jos jedno pitanjce, jel moze mix brasna u ovajbazni program ili samo kao bijeli hljeb?

samo mixaj [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sheri -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 15:21:49)

moj pekac je moj najbolji drug [sm=smiley14.gif]. sve mi pomaze, pored hljeba, najvise ga koristim za tjesteninu jer pravim domace lazanje, i pilav(da i masina za tjesteninu mi je dobra drugarica :D ), i sa zakuhavanje svih drugih tijesta, jer tijesto me bas i ne voli [sm=smiley36.gif], ne razumijemo se bas najbolje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
pekac je super stvar

mala_sa -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 15:27:48)

Joj i mene sad nafuraste na ovaj pekac [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mm je nekad davno govorio da ga kupimo, al ja nesto tu ideju odbacila (hajd znaj sto [sm=zmeden.gif]).

Sad mi napisite koji vi imate; Lejla i Canim (da se moze i dzem u nemu praviti, i da je kvalitetan)????

Lejla Ka -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 15:40:07)

kafe aparat da mi muz ne krepe od visokog pritiska, jer je kahvedzija i po..

Jel espresso ili filteruša? Ako je espresso koja marka i how much?

Lejla Ka -> RE: Pekac za hljeb (kruh) (19.2.2013 15:41:13)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Joj i mene sad nafuraste na ovaj pekac [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mm je nekad davno govorio da ga kupimo, al ja nesto tu ideju odbacila (hajd znaj sto [sm=zmeden.gif]).

Sad mi napisite koji vi imate; Lejla i Canim (da se moze i dzem u nemu praviti, i da je kvalitetan)????

Mulinex XXL stari model, nema ga više, ali ima neki sličnih karakteristika. Ne moraš taj veliki možeš i manji.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 [8] 9   Sljedeća stranica >   >>