Hannan -> RE: Vozacice, savjet molim ! (22.11.2012 18:58:22)
|
Esmice, citam tvoje postove i vidim sebe,a vjeruj vecina pocetnika se tako osjecala. Ja sam doduse i dok sam isla na casove znala uzeti nase auto da vidim kako to ide kad ja sama upravljam, jer tad nisam osjetila kad instruktor doda gasa ili smanji. Uvijek mi je bilo cudno kad kazu cuj motor prebaci vecu brzinu, meni to bilo naucna fantastika. Polozila, sjela s muzem, on sav divan krasan pun strpljenja, sabura u svemu osim kad ja vozim, po toj voznji ja sam unistila motor autu, blokirala sabracaj, ubila dijete na biciklu, napravila saobracajnu, dosla kuci i rekla ja nikad vise u auto. Sreca u nesreci da je zaova slomila ruku i da treba ljekaru, jadnica je vozila do bolnice ali kad su joj stavili gips nije bilo sanse, reko ja cu polako, sticicemo do po noci, i ja polako, duga upalim kome smeta nek galami, ja brate ne vidim pod kratkim, u krivinu ulazim sa 25,ogranicenje 60 ja 40i. Poslije toga nekih 10 dana ja svog sina u auto i mami, cijelu noc sam ja mislila na jednu raskrsnicu sta cu kako cu, sve moguce i nemoguce premotala u glavi i s bismiletom krenem.Kad sam dosla kaze nena moja idi se ti sine malo umij haman sam ko avet izgledala...a sve sam kontam eto dosla sam al kako cu se vratiti dragi Boze, nazad krenula moj M. haman osjetio moju paniku pa je preplakao, ja sam na svakih 100 m stajala da ga dojim,auto na plin pa je to prije 6-7g nekako barem na tom autu bilo uzasno napravljeno moras gas duplo jaci da krene, ja nemam osjecaja, pa il mi se ugasi ili zaslajdra, uglavnom pregrmi ja to a zatim i hiljade kilometara...nakon 2g mm ponovo sjede na suvozacevo mjesto i bi debelo iznenadjen. Parkiranje u rikverc je bilo misaona imenica, ja odem na kraj parkinga gdje niko nece i tu se parkiram jer mi treba barem 4 parking mjesta, uvijek sam se muzu cudila kako mu se lakse u rikverc parkirat nego pravo, pa bocno, aman ja cu radije otici kilometar dalje samo da izbjegnem bocno. Ali evo nakon 5g ja nadosla u voznji sto kazu. samo polako, evo vidis da nas ima jako puno koje su u pocetku bile "losi" vozaci, ali nakon nekog vremena sve dodje na svoje, samo treba iskustva i se to sve slozi. Meni je bilo nemoguce u pocetku da se neceg napijem dok vozim, ili da jedem, da pogledam u retrovizor haha joj kad se sjetim ja usporim bacim brz pogled u retrovizor pa naprijed jer sam imala osjecas da cu sletiti sa dzade...u gradu prestrojavanje ma kakvo ba prestrojavanje ja skontam dje cu, izracunam i kad se uhvatim trake koja meni stima u odnosu gdje cu skrenuti na odrediste ja i vozim nek svira ko hoce ja svoj poso. I mene je za sviranje spasio komentar jednog poznanika kaze" ja vozim a iza mene ko svatovi bibicu, blicaju, galame a ja prvi u koloni" kad god sam bila prva u koloni ja se odvalim smijati i ponavljam ako mozes brze preteci :) Ako imas neku drugaricu da je iskusan vozac, probaj s njom provozati, ali da znas da ti nece pametovati nego da bas ako bude krizna situacija moze ti pomoci.
|
|
|
|