mishkica
|
Anonimna, tesko da ce tebi ista od ovoga ovdje recenog pomoci, ti trebas jednostavno malo ohladiti, vecina nas ovdje smo majke, dosta nas i radi i ostavlja djecu, i tesko nam je nekada se sve covjeku sastavi, ali pobogu ne mozes se stalno ni ti duriti, ti i muz sve ko u inat jedno drugom da radite..vidi, ako ti je posao potreban, a da nije ne bi ni radila cuvaj posao, djeca odrastu, a nama godine prolaze, a u ovoj drzavi sto vise godina manje sanse za novi posao..bar ja tako razmisljam, meni je ispao posao od kuce sat vremena voznje i nazad sat, a radno vrijeme od 8 do 5 i subotom, 8-3, 950km, izadje sveukupno, ja odvagala odmjerila sve, nikakav sam vozac, znaci autobuse bi placala vecinom, samo nedjelje slobodna, znala sam da ce mi dok voznju dok jelo ostati mozda oko 550-600km, i cak sam u jednom momentu bila spremna, i muz nije htio da radim, i ispadne mi u mom gradu posao, 10 min od kuce, plata minimalna, ali sam osigurana i radim u smjenama, 8-3 i 2-9, tako i subote, samo nedjelje slobodna, nemam ni godisnjeg ni nista, dijete cuvao i muz(kad su nam smjene kontra) i sveki(kad smo oboje na poslu) i sad je u vrticu, nekad mi svasta s njom fali, ali Boze moj treba mi i novac da joj priustim svasta nesto, jednostavno odmjerti dobro, ja sam uvijek za to da se radi, a djetetu nervozna i namrgodjena ne godis, normalno da ide tati, malo ohladi i ja se nadam da ces to rijesiti..