animagical -> RE: HITAN PRAVNI SAVJET (29.5.2013 22:28:16)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: animagical pa da, to i ja kazem, testamentom mozes ostaviti kome hoces, a ako t. ne napises na ostavinsku raspravu se nikada nece pozvati vanbracna supruga kao zakonski nasljednik, jer to i nije... meni je nasljedno ipak svjeze[sm=smiley36.gif] savršeno je jasno da žena koja nije u braku i proživi dobar dio godina može tužbom da dobije dio imovine koji nije pripao njihovoj majci jer je sve knjiženo na oca...znači u komletnoj imovini... a ta žena će se pozvati na to da je vanbračna tretirana kao bračna zakonom, da je ista ulagala u zajednički život, da ista ima prava...sud određuje u pojedinačnim slučajevima ja to savrešno znam i nema potrebe da pišem sada sudsku praksu ovdje...na pitanje anonimne dat je odgovor...može im žena očeva sada bila vjenčana ili ne uzeti imovine za određno vrijeme u portoku vremena ispred nas ....njih zanima mamin dio...maminog dijela nema sve je tatino...tata raspolaže svojom imovinom hanady nisi ti izgleda dobro razumjela[sm=zmeden.gif] moze sve, u teoriji, dok ej taj otac ziv...ne moze se nikako pozvati na zakonsko naslijedje kad taj umre, jer vanbracni drug nije zakonski nasljednik... mislim, ti si lijepo rekla vezano za naslijedje da se vanbracna zajednica koja traje tri godine ili krace ako se u njoj rodi zajednicko dijete tretira kao brak, sto se tice imovinskih odnosa i ja ti lijepo rekla da to niej istina kada gledas nasljedjivanje. i nije istina, kako god da ti to sad objasnis. mislim da samo slovenci u nasljednom pravu priznaju vanbracnog druga...kod nas to nema... znas nasljedne redove, imamo ih tri...u prvom bracni drug i potomci, u drugom otac majka, braca sestre, u trecem nane, dede i njihovo potomstvo tj amidze, tetke... mislim, glupa je rasprava posebno jer sam sasvim u pravu i smijesno mi je da ja tebi to tumacim. ima li na RR jos pravnika osim tebe? nek mi ne daju slagati[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|