Anoniman
|
Ovako je to sve bilo...U srjedu uvece me je pretukao kao nikada do tad,nogama rukama,pesnicama u glavu,pokusao me silovati.U subotu sam pobjegla.Otisla u policiju,sa ozljednim listom,dala izjavu i potpisala da se krivicno goni za nasilje u poriodici.Tu vece kad sam pobjegla,je fizicki nasrnuo na moju majku u nasoj kuci.Bila sam kod socijalnih radnika,i sve im ispricala,rekla sam im da je on izuzetno miroljubiva osoba na prvi pogled,i da zna jako dobro da se pretvara,pokazala sam slike,gdje sam ja u modricama,gdje je djete isibano,takodje i ja.Dali su mi nade,vjerovala sam u te ljude i pravdu,ipak je tu bilo strasno nasilje prisutno.Pre neki dan me zovu iz centra za s r,i kazu da on zeli vidjeti djete ili ce doci sa policijom,ja sam rekla da ne branim kontakt.Odvela sam djete u centar da se vidi sa ocom.Docekalu me jako neljubazno radnici iz centra i rekli kako djete treba da vidja oca da ga ne zaboravi,da moram raditi kucbne poslove,da djte ima dva roditelja,ja kazem naravno da treba da gha vidja ja nikad nisam ni branila,on je djetetov otac.Kasnije mi kazu trebate da se pomirite,ja kazem ja ne zelim vise nosati po sebi modrice.Ocigledno su radnici,cak psiholog promjenili misljenje,jako ih je smeksao i osjetila sam kao da sad vuku na njegovu stranu.Isla sam i u centar za s r koji radi i na njegovoj opstini,koji su takodje cvini mi se bili na njegovoj starni,nisu zeleli ni da me saslusaju.On je podnjeo zahtjev za kontaktiranje,jel to da se vidja sa djetetom dok ne donesu odluku o starateljstvu?On trazi djete da bude kod njega,ili zahtjeva(tako je rekao) da bude 4 dana kod njega a 3 kod mene.Cula sam da je pricao kako smo mi klosari,kako kod nas djete nece imati sta da jede.Potpuno sam se razocarala,ne mogu da vjerujem da je i njih uspjeo prevariti sa svojim glumom briznog oca,oca koji nije htjeo kupiti svom djetetu patikice,vec je nosilo tjesne dok ja nisam pitala mamu da mi da da mu kupim patike.Koji je vec rekao da nece dati dinara za alimentaciju,da ce se skinuti sa radnog mjesta.Strasno.
|