alda -> RE: dr.Salko Mašić (17.4.2009 15:05:10)
|
Jako mi je zao sto ranije nisam poslusala ili shvatila ozbiljno savjet ili vam pricu/iskustvo jedne od forumasica vezanu za Dr. Masica. Znam da je svaka trudnoca individualna, pa tako i porod, al moje iskustvo sa spomenutim doktorom je bilo naprosto uzasno, i hvala bogu ako nista nije rezultiralo sa gubitkom moje male bebice. Naime, i ja sam, kao i vecina forumasica cula sve najbolje za dr. Masica, i gdje svi turci tu i mali mujica-pred kraj trudnoce sam trazila da se povezem sa njim, da me eventualno on i porodi. Sa 'jakom' preporukom povezala sam se sa doktorom, i isla redovno na preglede. Prvi pregled je bio naprosto za nepovjerovat, primio me je, kao sto vas vecina pise, kao svog rodjenog. Da bi svaki sljedeci pregled bila sve vise i vise zabrinuta koliko malo pridaje paznje obavljenom pregledu, jednostavno znala sam biti na stolu, dok se druga trudnica oblaci, a treca ulazi i skida. Ne zelim da osporavam njegovu strucnost, jer nisam kompetentna, ali mislim da je prebukiran, i da jednostavno nema vremena da kvalitetno pregleda svaku trudnicu. Iz tog razloga mi se upravo desilo sto se i desilo. I nakon sto sam prenjela 16 dana, Dr. masic mi je konstantno govorio da cekam, da vec odredjeni termin, i termin po kojem mi se vodila citava trudnoca nije u redu, da ne treba nigdje zuriti sa porodom, niti provocirati porod, dok su ostali pregledi ok. ctg, plodna voda. Kad sam vec usla u 43-u sedmicu trudnoce, receno mi je da ostanem u bolnici, mislila sam kako sam sretna, jer se isti dan potrefila njegova dezura. Taj isti dan nakon sto nalaz plodne vode nije bio u redu, dr. Masic je poceo sa provociranjem poroda. Nakon tri doze geliranja, povremenih trudova, ja se i dalje nisam otvarala, niti osjecala kontrakcije. Doktor se nije ni upitao iz kojeg razloga se ne otvaram, nego je konstantno tvrdio da ce porod sam od sebe krenuti. Naime, kad je drugi doktor dosao na dezuru, i vidio nalaze odma me je uputio na porodjajno, prikopcao na drip, i nakon sati i sati patnje jedva porodio 'prirodnim' putem-to jest guranjem-pritiskanjem svom snagom stomaka da se beba spusti, jer je beba bila svo vrijeme ZAGLAVLJENA u karlici. Naravno kad sam se porodila, beba nije ni disala, bila je sva smezurana, posteljica prezrela, ja istraumatizirana al opet presretna sto se sve zavrsilo bez gubitaka. Iskusni i najbolji doktor u toj bolnici, nakon toliko dana prenesene trudnoce, vec zagadjene plodne vode, bezuspjesnih geliranja, mog insistiranja da me porodi na carski, nije ni posumljao da mozda nesto nije u redu i pored 'preporuke' ostavio me u takvom stanju da lezim. Slazem se sa forumasicama koje ce reci to je jedan slucaj, moze se svakom desiti, al znam da mene licno nije slucajnost dovela u takvu poziciju u kojoj sam bila, nego NEMAR i prezauzetost doktora, i hvala bogu pa je sve super zavrsilo.....
|
|
|
|