Visnja -> RE: dr.Salko Mašić (6.1.2013 11:52:48)
|
imam dilemu, bila sam kod masica pocetkom decembra u privatnoj ordinaciji, pregledao me, ustanovljena trudnoca cca.7/8 sedmica. Druga trudnoca, presretna. Dr. kaze super trudnoca za pozeljeti hvala dragom bogu, i trazio mi je samo nalaz krvne slike da donesem do sljedeceg pregleda i naravno ukljucio folacin, napravio ultra zvuk i sve ok ali nisam dobila sliku jer valjda nisu imali printer. posto mi je prvu trudnocu vodio dr. divanovic, odem ja i njemu prosle sedmice, a on mi trazi milion nalaza da uradim na kosevu. Imam 35 godina i kao ja sam stara trudnica, pa moram uraditi neke dodatne nalaze... sad moram da idem u dom zdravlja po glupe uputnice pa gore na dip da sve to provjeravam, a i nemam nesto puno vremena... znam da je divanovic pedantan i detaljan i to mi se u neku ruku i svidja, ali je previse, ziva ne znam da li da radim te nalaze ili ne. Masic mi nista od toga nije trazio... Sad sam u dilemi gdje uopste da nastavim da vodim trudnocu, paralelno mi je bezveze. Ustvari Divanovicu sam otisla jer sam mislila da ima mozda savrseniju opremu vezano za mjerenje onog nuhalnog nabora tj. probir na kromozomopatije, i div.me opet narucio za dvije sedmice znaci sad nekad do 12.01. na to mjerenje nuhalnog nabora koje je jako bitno. a kod masica trebam sad isto do 10.01. inace me masic vodio od 7 mjeseca prvoj trudnoci u vojnoj i porodio na carski i prezadovoljna sam, i kad sam cula da je otvorio privatno bila sam presretna... samo eto sto mi on nije trazio te neke nalaze pa sam u dilemi, a mozda i ne trebaju mozda masic misli da na osnovu moje uredne prve trudnoce nema potrebe za tim. eto sad da li raditi te nalaze koji je trazio divanovic (mislim da su HbsAg AntiHC, HgbA1C,Fruktozamin i neka titar antitijela na CMV toksoplazmu i rubelu i kad dodjem 12.1. da ponesem sa sobom uputnicu za DIP za Lb za hormone-kombinirani probir) ili da odem kod masica sad narednih 2-3 dana pa da vidim sta ce mi on traziti :(... imate li vi neki savjet....
|
|
|
|