RE: Djecija soba (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Dječija oprema

Poruka

Anoniman -> RE: Djecija soba (9.2.2014 20:54:52)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

hvala mayra na objašnjenju, baš si drug
reci mi koja bi debljina iverica bila ok da se može reci da je namještaj čvrst?

Sto radi duplom, to ti dodje 2x18mm. Ostalo mozes jednoslojnom. Osim npr nekih polica(ako su npr solo na zidu).

R&T@ -> RE: Djecija soba (9.2.2014 21:12:44)

Nadjoh ovu fotografiju i sjetih se vesele...

http://sofabeds-furniture.com/wp-content/uploads/2010/12/B149-21-26-30TB-50-68-87T.jpg

Interesantno je sto drugi krevet moze biti "sakriven" dok E. ne dodje u sobu...

I, jos nesto, u dnu kreveta su fioke uvijek bolje rjesenje od korpi...
Korpe ostavljaju trag po iverici...

R&T@ -> RE: Djecija soba (9.2.2014 21:22:47)

IZVORNA PORUKA: chuci

hehe kod nas iste naljepnice kao kod elmine princeze [sm=smiley1.gif]
evo našeg dijela sobe
odnosno krevet i stolić za crtanje
uslikam i ostalo da vidite zidove
[img]http://www4.slikomat.com/11/0427/eu5-DSC-09.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0427/5nm-DSC-09.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0427/146-DSC-09.jpg[/img]

Preslatko...

veeseelaa -> RE: Djecija soba (9.2.2014 22:37:29)

IZVORNA PORUKA: R&T@

Nadjoh ovu fotografiju i sjetih se vesele...

http://sofabeds-furniture.com/wp-content/uploads/2010/12/B149-21-26-30TB-50-68-87T.jpg

Interesantno je sto drugi krevet moze biti "sakriven" dok E. ne dodje u sobu...

I, jos nesto, u dnu kreveta su fioke uvijek bolje rjesenje od korpi...
Korpe ostavljaju trag po iverici...

na koju tačnu fotografiju misliš?
otvori mi svašta nešto kad kliknem na link

istog sam mišljenja za fioke

veeseelaa -> RE: Djecija soba (9.2.2014 22:38:14)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Sto radi duplom, to ti dodje 2x18mm. Ostalo mozes jednoslojnom. Osim npr nekih polica(ako su npr solo na zidu).

hvala

mmeri -> RE: Djecija soba (10.2.2014 12:06:00)

Tek ocekujem bebu, ali pripremam sobicu. Htjela bih nesto prakticno da mogu koristiti i za kasnije, kada naraste...

Da li se vise isplati kupiti onako nesto u cileku ili narucniti u nekoj firmi, kao sto je neko spomenuo...

veeseelaa -> RE: Djecija soba (10.2.2014 12:14:46)

skuplje je po narudžbi
al sigurno bolje i funkcionalnije

Blue rose RR -> RE: Djecija soba (10.2.2014 12:26:13)

Naša mala sobica:)

url=http://www.Slikomat.com/slika/5630578.htm][img]http://www4.slikomat.com/13/0210/qqn-DSC-73.jpg[/img][/url]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0210/9c2-DSC-73.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0210/i4z-DSC-73.jpg[/img]

Medi_87 -> RE: Djecija soba (10.2.2014 14:39:52)

[sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif] Blue Rose divna je sobica

mayra -> RE: Djecija soba (10.2.2014 14:47:54)

Kod mene je svugdje 18 mm iverica sve, osim nekih polica u dnevnom boravku. CIjela djecija soba je radjena od 18 mm i mislim da je to dovoljno. Kad radis duplu ivericu, dodje te duplo skuplje, a mislim da nema potrebe. Jako bitna ti je montaza namjestaja, da se to sve utegne pod konac, da se koriste kvalitetni okovi(baglame, ruckice itd) da ti za par mjeseci nebi visila vrata ormarica, ladice itd. Po meni je najbolje raditi namjestaj jednostavnih linija i boja, a sve ostalo rijesiti detaljima, koje vremenom mozes zamijeniti tematikom uzrasta koji vama treba.

P.S. Bluse Rose, prelijepa sobica. [sm=bravo.gif]

minja_ -> RE: Djecija soba (10.2.2014 15:38:23)

Aaaaa, lijepih sobica[sm=bravo.gif]

Ja ostajem pri idejama Sergi Mengota

http://www.google.ba/search?q=sergi+mengot+kids+room&client=ms-android-zte&hl=hr&source=android-browser-type&v=141400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AeL4UuCCJMbFtAbDo4GwBw&ved=0CAgQ_AUoAA&biw=360&bih=567

bijeli namjestaj, a mijenjanjem boje zidova i posteljine soba se moze bas lijepo osvjeziti.

Visnja RR -> RE: Djecija soba (10.2.2014 16:18:38)

Ja sam maloprije dobila ponudu gdje je mnogo toga s 36 mm debljine...pa je cjena bombasticna...skoro 6.000[sm=smiley29.gif]

sutra idem u Kalea...oni su mi telefonom rekli da je mnogo manja cjena od ove (a i projekat je funkcionalniji) ...
ahhhh

Mayra sta je bitno da bude 36mm?

Mirkica -> RE: Djecija soba (10.2.2014 16:33:41)

Ne vjerujem da bih mogla nekome prepustiti da uredjuje za mene bilo koju prostoriju...

ja otprilike znam kako bi to trebalo izgledati ali želim se sa stručnim licima uskladiti, gdje koji komad namještaja, možda i nadograde moju ideju, nešto oduzmu il dodaju, ne vidim tu ništa loše....

ipak je to za odredjn period života naše dječice i ne bi svašta da mećem

nego malo sam listala temu, gledala slike, zašto u sobama za cure nema ogledala? zra to ne bi trebalo biti obavezno? [sm=smiley36.gif]

jel ima nešto što smatrate da mora soba za cure da obavezno ima il nema itd, nešto što se pokazalo za potrebnim il nepotrebnim ?

ja ne bih stavljala ogledalo u djecijoj sobi , to jos nisam niakda vidjela kod male djece zamisli djete se probudi i ugleda sebe u ogledalu u po noci ma da se prepadne .
Sto swe tice strucnjaka ako imas i znas koga ako ti nije skup , zasto da ne ti reci sto volis i kako zelis a on je tu smao da to upakuj na najbolji moguci nacin.

Anoniman -> RE: Djecija soba (10.2.2014 16:50:24)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Ja sam maloprije dobila ponudu gdje je mnogo toga s 36 mm debljine...pa je cjena bombasticna...skoro 6.000[sm=smiley29.gif]

sutra idem u Kalea...oni su mi telefonom rekli da je mnogo manja cjena od ove (a i projekat je funkcionalniji) ...
ahhhh

Imas li crtez u el. formatu? Ako imas posalji na mail svima za kojeznas da se bave tim poslom, a da su dobri. Evo ja ti preporucujem Reika i Lineu. Nazvoi i reci da ti posalju ponudu za sobu...onda vidi ko je napogodniji.

Anoniman -> RE: Djecija soba (10.2.2014 16:52:21)

BR, prelijepa soba. Prava princezasta [sm=zz_wub.gif]

mayra -> RE: Djecija soba (10.2.2014 17:01:08)

ahhhh

Iskreno... sto se tice cvrstoce, uopste ti nije potrebna dupla iverica, pa nece niko skakati po ormaru i ljuljati ga. Meni je dupla iverica ljepsa za zidne police, izgledaju masivnije i lakse montiraju nevidljivim nosacima.

veeseelaa -> RE: Djecija soba (11.2.2014 1:06:48)

ahhhh

kuku kakvih 6000 KM, draga šta je to toliko????
šta si ti to zaiskala, ja bi do 3000 KM da prodjem s dva kreveta, plakarom , radnim stolom i stolicom
ako može ikako [sm=smiley36.gif]

a i to mi je puno

veeseelaa -> RE: Djecija soba (11.2.2014 1:07:55)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Ne vjerujem da bih mogla nekome prepustiti da uredjuje za mene bilo koju prostoriju...

ja otprilike znam kako bi to trebalo izgledati ali želim se sa stručnim licima uskladiti, gdje koji komad namještaja, možda i nadograde moju ideju, nešto oduzmu il dodaju, ne vidim tu ništa loše....

ipak je to za odredjn period života naše dječice i ne bi svašta da mećem

nego malo sam listala temu, gledala slike, zašto u sobama za cure nema ogledala? zra to ne bi trebalo biti obavezno? [sm=smiley36.gif]

jel ima nešto što smatrate da mora soba za cure da obavezno ima il nema itd, nešto što se pokazalo za potrebnim il nepotrebnim ?

ja ne bih stavljala ogledalo u djecijoj sobi , to jos nisam niakda vidjela kod male djece zamisli djete se probudi i ugleda sebe u ogledalu u po noci ma da se prepadne .
Sto swe tice strucnjaka ako imas i znas koga ako ti nije skup , zasto da ne ti reci sto volis i kako zelis a on je tu smao da to upakuj na najbolji moguci nacin.

Ajša spava samnom u bračnom, čim ustanemo ugledamo ogledalo i nije bilo problema
smatram da kad sebi stavlja šnalicu, kad se sredi itd treba da ima negdje da se ogledne

veeseelaa -> RE: Djecija soba (11.2.2014 1:10:00)

IZVORNA PORUKA: minja_

Aaaaa, lijepih sobica[sm=bravo.gif]

Ja ostajem pri idejama Sergi Mengota

http://www.google.ba/search?q=sergi+mengot+kids+room&client=ms-android-zte&hl=hr&source=android-browser-type&v=141400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AeL4UuCCJMbFtAbDo4GwBw&ved=0CAgQ_AUoAA&biw=360&bih=567

bijeli namjestaj, a mijenjanjem boje zidova i posteljine soba se moze bas lijepo osvjeziti.

sve više razmišljam da i ja uzmem neki bijeli il bež namještaj za dječicu
pa baš tako da mijenjam boju stora, zidova i tepiha svaka godine

Visnja RR -> RE: Djecija soba (11.2.2014 10:17:07)

i kod nas ce biti osnova bjela ...a fronta fuzija--- nesto izmedju ljubicaste i maline...(a sto ga opisah)

veeseela naravno da mi ne pada na pamet dati 6.000..plafon 3.000

a ponuda je za most, krevet, komoda(koja ima i funkciju secije) i radni stol

idemo za sat u Kalea pa se javim kasnije ...njihova ponuda je mnogo mnogo niza

palachinken -> RE: Djecija soba (11.2.2014 10:21:39)

ahhhh

Daj meni posalji taj crtež da vidim šta se može pojeftiniti.

Visnja RR -> RE: Djecija soba (11.2.2014 10:24:11)

IZVORNA PORUKA: palachinken

ahhhh

Daj meni posalji taj crtež da vidim šta se može pojeftiniti.

skeniram ti kasnije [sm=smiley31.gif]

EEDITH -> RE: Djecija soba (11.2.2014 10:42:31)

Višnja haj' pošalji da vidim koliko bi to bilo kod nas ,a ja ću da vidim šta se može smanjiti što se tiče cijene [sm=smiley1.gif]

veeseelaa -> RE: Djecija soba (11.2.2014 11:43:26)

veeseela naravno da mi ne pada na pamet dati 6.000..plafon 3.000

a ponuda je za most, krevet, komoda(koja ima i funkciju secije) i radni stol

ne razumijem od kuda toliko love [sm=zmeden.gif]

Full Moon -> RE: Djecija soba (12.2.2014 0:24:33)

sve više razmišljam da i ja uzmem neki bijeli il bež namještaj za dječicu
pa baš tako da mijenjam boju stora, zidova i tepiha svaka godine

Vjeruj mi da je bijelo zakon, neces se pokajati[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>