|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Supe/Juhe
6.11.2012 15:27:48   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Riblja čorba


- ovisno od mogućnosti il dostupnosti ribe, ribu očistiti i kuhati u vodi
- procijediti
- krupne komade odvojiti
- sitne komade dinstatati na maslinovom ulju uz sitno isjeckani bijeli luk i sitno isjeckani crni luk i malo riže
- dodati kašiku crvenog sosa, dodati so, peršun i malo brašna
- nasuti vodu
- dok se krčka dodati sitno isjeckani krompir i ostatke ribe (krupne komade)
- kuham ofrlje , 15-20 min , probam jel riža kuhana, ako jeste  to je to


Imaš li neke vrste ribe koje preferiraš. Ja se lično nikad nisam usuđivala napraviti riblju čorbu, nekako me odbija pomisao na iskuhavanje ribe. Meni je pržena i pečena riba plafon. No čini mi se da dosta toga propuštam :)


ja volim riblju čorbu, kad mi je mrsko napraviti ja odem u Toplik na istu, i sva je mljac mljac
raja stavlja ribu koju ima u ledo frižderuuser posted image , obično je to oslić bez glave i repa
som, kečiga i sl
ma na koju naletiš
oslić se nekako brzo raspadne a gušt je da se u čorbi nadju komadi ribe
a neko miješa 2-3 vrste, malo soma, malo oslića....

kad ide som onda se on malo duže kuha a oslić je gotov za čas posla
probaj, ako voliš ribu svidjet će ti se


kod mene uvijek dvioje najmanje...
meni najlakše dostupno ledo riba...
pa je šakrpina i bakalar
ili skuša i bakalar....

ako dodojem treću to je grdobina il jegulja svježa kad mi kakav ribolovac donese...a imamo ih u familiju znaju me obradovati...te dvije naravno izabcujem nakon kuhanja...ove dvije skomadam sa buzara u kuhane glave i veće djelove

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Supe/Juhe
6.11.2012 15:32:25   
Lalopa
Meni je najdraza krem supa od spinata :) Al je nikako ne mogu potrefit i napravit kao kod mame :D
Mislim da ide zaprska u nju, i u sustini je relativno lahko napraviti al..nisam bas talenat za supe user posted image
Ako te zanima mogu napisati recept user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Supe/Juhe
6.11.2012 15:39:59   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: medic slatki

I jos jedna od mene, omiljena :)

POTREBNO: Tikva(bundeva) bilo koje boje, glavica crnog luka,mrkva,2 manja krompira,vrhnje za kuhanje,ulje,so ,zacini(po zelji)

-Tikvu oguliti , narezati na komadice,i staviti u serpu da se kuha,
-naliti vode jedno dva ,tri prsta iznad tikve ..
odmah dodati,narezani luk,mrkvu i krompir,te zacine.Poklopiti i kuhati dok sve dobro ne omeksa .
U slucaju da voda uvri,slobodno dodajte casu vrele vode.Kad je kuhano sve,ostaviti sa strane da se malo ohladi,pa ubaciti u blender i izmiksati.Vratiti na vatru i jos malo dokuhati da se sve sjedini,dodati vrhnje i ako je corba puno gusta opet dodajte vode do zeljene gustoce(uglavnom,gustoca corbe treba biti otprilike kao begova corba) .Da ne dodje do zabune(nije u pitanju citava tikva ) Za corbu je dovoljno, otprilike, pola manje tikve,ili od oka ,zavisno od broja clanova porodice.


Ova je i nasa omiljena, samo ovdje umjesto vrhnja za kuhanje stavljaju 1 - 2 zdenke (zavisi od kolicine supe), i to ih dodaju na samom kraju samo da se rastope; i bude bas mljaccc user posted image

Kod nas je ova danas na sofri user posted image user posted image


_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Supe/Juhe
6.11.2012 15:53:21   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Lalopa

Meni je najdraza krem supa od spinata :) Al je nikako ne mogu potrefit i napravit kao kod mame :D
Mislim da ide zaprska u nju, i u sustini je relativno lahko napraviti al..nisam bas talenat za supe user posted image
Ako te zanima mogu napisati recept user posted image


ja ne radim sa zaprškom...al stavljam krompir dva manja ili jedna veći...da skrob iz njega poveže krem supicu...
moja je češće do blitve nego do špinata isto ih tretiram...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lalopa)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Supe/Juhe
6.11.2012 15:54:53   
EEDITH
super tema,a ja gladna
ja skoro uvijek pravim domaću supu(teleće,juneća,pileća...)stavim povrće koje se zatekne u frizu ili ledo-za juhu i ono je super.i obavezno u svo varivo stavim 1 kašiku putera,bude mi nekako bolji okus,a i miris,stim,što mi je jedan dr u njemačkoj rekao da djeci obavezno stavljam u supu puteruser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Supe/Juhe
6.11.2012 15:55:41   
EEDITH
zaboravila sam i riblju,sreća pa moji vole sve supe

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Supe/Juhe
6.11.2012 16:05:56   
DM

IZVORNA PORUKA: Lalopa

Meni je najdraza krem supa od spinata :) Al je nikako ne mogu potrefit i napravit kao kod mame :D
Mislim da ide zaprska u nju, i u sustini je relativno lahko napraviti al..nisam bas talenat za supe user posted image
Ako te zanima mogu napisati recept user posted image

Sitno nasjeckati crveni i bijeli luk i prodinstati na puteru, dodati špinat i nastaviti dinstati dok špinat ne bude "gotov"(po potrebi dolijevati malo vode); kad je špinat gotov izblendati sve u blenderu(ako je onaj zamrznuti, ne treba ga blendati jer već bude dovoljno sitan), vratiti u šerpu, doliti vrhnje za kuhanje i dodati jaje, pa miješati dok ne zavri, dodati začine po želji!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Lalopa)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Supe/Juhe
6.11.2012 23:16:59   
hatepsut
E sad zavisi..ako pravim tarhanu,onda dinstam fasirano meso s lukom i ribanim paradajzom.na to naspem vodu dodam kockicu povrtnu i tarhanu.
ili ovu ko i ostale zenice na principu iskuhavanja mesa,dodam svakakvog povrca i jedan krompiric sjecak na sitne kockike.kad bude goto premutim s jednim jajetom.

_____________________________

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Supe/Juhe
7.11.2012 12:02:41   
RICI
Amper supica je super supa za djecu ja je cesto pravim jer je moja djeca vole
na puteru isprziti malo brasna malu kasikicu kafenu ne više,zatim dodati malo aleve paprike doliti temeljac pileci a moze i kocka kokosija podravka malo paradajza ilii friskog ili u tubi sos paradajza malo vegete soli koje zrno bibera i lovorov list, kad prokuha dodati fideline i na kraju umutiti jaje i dodati supici.

_____________________________

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Supe/Juhe
12.11.2012 14:47:12   
bookah
Supica je super, i ja je sinu pravim za 5 min bude gotovo. Moja verzija ukljucuje i mrkvicu. Naribam je na sitno i proprzim sa brasnom i paprikom, onda sve isto kao sto je navedeno. Ako nemam lovora, moze i bosiljak.

IZVORNA PORUKA: RICI

Amper supica je super supa za djecu ja je cesto pravim jer je moja djeca vole
na puteru isprziti malo brasna malu kasikicu kafenu ne više,zatim dodati malo aleve paprike doliti temeljac pileci a moze i kocka kokosija podravka malo paradajza ilii friskog ili u tubi sos paradajza malo vegete soli koje zrno bibera i lovorov list, kad prokuha dodati fideline i na kraju umutiti jaje i dodati supici.


(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Supe/Juhe
12.11.2012 14:53:00   
palachinken

IZVORNA PORUKA: mala_sa


IZVORNA PORUKA: medic slatki

I jos jedna od mene, omiljena :)

POTREBNO: Tikva(bundeva) bilo koje boje, glavica crnog luka,mrkva,2 manja krompira,vrhnje za kuhanje,ulje,so ,zacini(po zelji)

-Tikvu oguliti , narezati na komadice,i staviti u serpu da se kuha,
-naliti vode jedno dva ,tri prsta iznad tikve ..
odmah dodati,narezani luk,mrkvu i krompir,te zacine.Poklopiti i kuhati dok sve dobro ne omeksa .
U slucaju da voda uvri,slobodno dodajte casu vrele vode.Kad je kuhano sve,ostaviti sa strane da se malo ohladi,pa ubaciti u blender i izmiksati.Vratiti na vatru i jos malo dokuhati da se sve sjedini,dodati vrhnje i ako je corba puno gusta opet dodajte vode do zeljene gustoce(uglavnom,gustoca corbe treba biti otprilike kao begova corba) .Da ne dodje do zabune(nije u pitanju citava tikva ) Za corbu je dovoljno, otprilike, pola manje tikve,ili od oka ,zavisno od broja clanova porodice.


Ova je i nasa omiljena, samo ovdje umjesto vrhnja za kuhanje stavljaju 1 - 2 zdenke (zavisi od kolicine supe), i to ih dodaju na samom kraju samo da se rastope; i bude bas mljaccc user posted image

Kod nas je ova danas na sofri user posted image user posted image


Samo da prijavim da sam neki dan pravila ovu krem juhu i bila je odlična!

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Supe/Juhe
8.12.2012 11:13:25   
enči80

IZVORNA PORUKA: doublemum


IZVORNA PORUKA: Lalopa

Meni je najdraza krem supa od spinata :) Al je nikako ne mogu potrefit i napravit kao kod mame :D
Mislim da ide zaprska u nju, i u sustini je relativno lahko napraviti al..nisam bas talenat za supe user posted image
Ako te zanima mogu napisati recept user posted image

Sitno nasjeckati crveni i bijeli luk i prodinstati na puteru, dodati špinat i nastaviti dinstati dok špinat ne bude "gotov"(po potrebi dolijevati malo vode); kad je špinat gotov izblendati sve u blenderu(ako je onaj zamrznuti, ne treba ga blendati jer već bude dovoljno sitan), vratiti u šerpu, doliti vrhnje za kuhanje i dodati jaje, pa miješati dok ne zavri, dodati začine po želji!

Jel' se treba špinat blanširati ili onako svjež prodinstati?

Meni bi trebao i recept za supu sa knedlama tj.recept za smjesu od koje se prave knedle.Probala sam neke ali mi budu tvrde,pa ako neko ima provjeren recept da isti podijeli sa mnom .tj nama.Unaprijed hvala!user posted image


_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Supe/Juhe
8.12.2012 12:17:39   
MicoTico
Ovako ja pravim knedle i uvjek mi uspiju, a jednostavnije ne može biti:
umutim jaje viljuškom i dodam malo soli. U to postepeno dodajem pšenični griz.I to je to. Smjesa ne smije biti ni pretvrda ni premekana (tek toliko da se ne izlijeva sa kašike) Nikad ih ne stavljam u kipuću supu, nego skinem supu sa šporeta, pa onda dodajem knedel ( uzmem najmanje kašike, one za kafu, i prebacujem smjesu iz jedne u drugu 2-3 puta i onda stavim u supu).
Supu ponovo vratim na šporet , ali na laganu vatru i polupoklopljeno. kad potonu knedle, onda su gotove.

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Supe/Juhe
8.12.2012 23:07:55   
DM

IZVORNA PORUKA: enči80


IZVORNA PORUKA: doublemum


IZVORNA PORUKA: Lalopa

Meni je najdraza krem supa od spinata :) Al je nikako ne mogu potrefit i napravit kao kod mame :D
Mislim da ide zaprska u nju, i u sustini je relativno lahko napraviti al..nisam bas talenat za supe user posted image
Ako te zanima mogu napisati recept user posted image

Sitno nasjeckati crveni i bijeli luk i prodinstati na puteru, dodati špinat i nastaviti dinstati dok špinat ne bude "gotov"(po potrebi dolijevati malo vode); kad je špinat gotov izblendati sve u blenderu(ako je onaj zamrznuti, ne treba ga blendati jer već bude dovoljno sitan), vratiti u šerpu, doliti vrhnje za kuhanje i dodati jaje, pa miješati dok ne zavri, dodati začine po želji!

Jel' se treba špinat blanširati ili onako svjež prodinstati?

Meni bi trebao i recept za supu sa knedlama tj.recept za smjesu od koje se prave knedle.Probala sam neke ali mi budu tvrde,pa ako neko ima provjeren recept da isti podijeli sa mnom .tj nama.Unaprijed hvala!user posted image


Ja špinat samo operem, žao mi da ga blanširam(uglavnom je to onaj iz moje bašte)!
A knedle ovako kako je MicoTico napisala, ali ja imam jedan mali trik da nebudu tvrde-dpodam malo praška za pecivo(ali sasvim maalooo,jer ako je i Trun" previše raspadnu se)

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Supe/Juhe
9.12.2012 19:03:54   
sirnica
Moje griz knedlice su malo komplikovanije od ovih vaših, ali budu baš ekstra fine:odvojim bjelanke od žumanaca, izmiksam bjelance u čvrst snijeg, dodam 4 kašike griza na jedno jaje, malo ulja(pola kašike), umance i ostavim smjesu 10-ak minuta u frižider.Supa mi se krčka na laganoj vatri i dodajem kašičicom smjesu za knedle u nju, kad knedle isplivaju-gotove su. Ovo sam naučila od tetke koja je profesionalna kuharica i nikad mi recept nije zakazao.Koliko ćete jaja i griza staviti zavisi od količine supe, ja stavljam otprilike mjeru od jednog jajeta na 1 l vode.

< Poruku je uredio sirnica -- 9.12.2012 19:04:52 >


_____________________________

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Supe/Juhe
9.12.2012 19:11:16   
sporty mamaa
Sirnice meni noklice nikad ne uspiju, probat cu ovaj tvoj receptuser posted image Hvala...

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Supe/Juhe
9.12.2012 19:28:10   
sirnica
Vjerujem da ćeš ovaj put uspjeti jer je mjera baš preciznauser posted image

_____________________________

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Supe/Juhe
9.12.2012 23:04:37   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: sirnica

Vjerujem da ćeš ovaj put uspjeti jer je mjera baš preciznauser posted image


user posted image user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Supe/Juhe
10.12.2012 23:06:39   
srećicaa
IZVORNA PORUKA: sirnica

Moje griz knedlice su malo komplikovanije od ovih vaših, ali budu baš ekstra fine:odvojim bjelanke od žumanaca, izmiksam bjelance u čvrst snijeg, dodam 4 kašike griza na jedno jaje, malo ulja(pola kašike), umance i ostavim smjesu 10-ak minuta u frižider.Supa mi se krčka na laganoj vatri i dodajem kašičicom smjesu za knedle u nju, kad knedle isplivaju-gotove su. Ovo sam naučila od tetke koja je profesionalna kuharica i nikad mi recept nije zakazao.Koliko ćete jaja i griza staviti zavisi od količine supe, ja stavljam otprilike mjeru od jednog jajeta na 1 l vode.


Moje knedle su slične ovima, ali ne mutim posebno žumance i bjelance-kada hoću skroz malo knedli stavim samo 1 žumance, a kada hoću više dodam još jedno čitavo jaje i umutim onom metlicom za mućenje, malo posolim, dodam 2-3 komadića razmekšanog putera i 5-6 kašika griza. Ostavim da odstoje 10-15 min i vadim kašikom za kafu u ključalu vodu. Nekada znam u njih narezati i peršuna. Uvijek budu odlične, mirišu na puter i imaju lijepu boju od žumanceta.

< Poruku je uredio srećicaa -- 10.12.2012 23:07:51 >


_____________________________

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 44
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *