Artemida84 -> RE: Oligoasthenozoospermia i operacija varikokele (5.11.2012 22:21:30)
|
Drage moje, ovako mm je koristio profertil 3 mjeseca poslije operacije i nakon toga otisao uraditi spermiogram. Tada je nalaz vec bio bolji (inace oligospermija i prije operacije a i nakon samo blazi oblik), ali nije sjajan. Onda je poceo koristiti selen, cink, vitamine (vise na temi spermiogram). Sto se tice progresivno pokretnih prije operacije je bilo manje od 30% a nakon lijekova i svih cuda 50%. Oporavak je trajao 2 sedmice otprilike, a odnosi se smiju imati mislim tek nakon mjesec dana. Spermiogram se nakon operacije otprilike radi za pola godine, jer se u medjuvremenu to sve pije pa se uglavnom poboljsa. Najbolji nalaz je bio nakon godinu i pol, znaci za to sve vrijeme je uzimao vitamine (onaj kao lijek sa medom i orasastim plodovima je isto super i to i sada koristi - recept i detalji opet na temi spermiogram [sm=smiley1.gif]). Varikokela je mm utvrdjena nakon sto je poceo osjecati bolove u predjelu testisa, nakon toga je ubrzo otisao urologu te ga je poslao da uradi spermiogram. Nakon nalaza i uradjenog ultrazvuka konstatovana mu je varikokela. I da, nakon koristenja profertila poslije operacije prestao je da ga koristi nekih pola godine i onda opet je pio 3 mjeseca. Nadam se da sam odgovorila na sva pitanja [sm=jezicek.gif]. Nemojte se brinuti, i ja sam imala haos sa hormonima, PCOS, antitijela divljala ali sve se sredilo i sada ocekujemo bebicu. Samo se opustite, uradite mm sve sto se moze i vidjet cete kako ce nalazi biti dobri, operacija nije strasna uopce i nakon nje sve ide po planu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Ako vas jos sta zanima tu sam......
|
|
|
|