Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam uzela ova kolica i mogu slobodno reci da sam se bas momacki zaj .Prevelika su i preteska,zauzmu citav gepek u autu,kad krenem na more neznam kako cu ostale stvari ponijet.Bas su neprakticna.Da sam ih bar jeftino platila ne bi mi bilo zao,al sta bi sad,sta je tu je.Pisem samo da jos neko ne pogrijesi kao ja.A i zasluzila sam ovo,ja sam toliko bila zapela za ova kolica da druga nisam htjela ni pogledat,ova i samo ova,eh...ovdje vrijedi ona"Sam pao-sam se ubio"
pa kako se ne može gledati beba dok se vozi , nosiljka (autosjedalica do 13 kg) se na kolica može namjestiti tako da beba gleda u mamu, mislim da je to ustvari jedini način kako se nosiljka može postaviti na kolica
Meni je bilo nekako preglomazno nositi nosiljku, jedino kada sam isla negdje s aautom pa da ne vadim bebu iz nosiljke samo prebacim nosiljku u kolica i nazad. A i ne preporucuju da beba dugo bude u onom polozaju zbog kicme pa sam je izbjegavala. Ali vidjam dosta ljudi da voze s nosiljkom.
hvala na savjetima, ne znam da li ta bubu kolica imaju kod nas u Zenici-trebam pogledati. neki dan kad sam bila u našem shopingu, eh ja sam gledala izgled kolica ali to je izgleda najmanje bitno- ovako kupim informacije šta trebam sve uzeti u obzir pri kupovini kolica: da imaju 3 položaja, da nisu teška ali ni prelagana, da je tkanina ugodna i da se može i skinuti radi pranja, za vožnju u autu moram imati autosjedalicu, uh- kako to sve pronaći
Nana84 bubu kolica si mogla kupuiti u TL u shoping centru ali se zatvorio,nazalost.Mislim da ce se otvoriti negdje drugo pa ako ti se ne zuri mozes malo pricekat,a ni sarajevo nije daleko,tamo sigurno imas veci izbor.
haha Hannice svaka čast iskreno...a ja zaluta na ovu temu...iako nemam veze s njom..a sve zbog Nane 84... a kad sam tu da kažem i ostalima...iz iskustva..ma bezveze je kupovati velika kolica i davati pare na njih tolike..beba je tu dok počne da sjedi i onda jedva čekaš da ih se kutarišeš i uzmeš mala kišobran kolica s kojima možeš stići gdje god poželiš..a s ovim velikim stalno moraš moljakati nekog da ti pmogne, ili muža ili roditelje a nekad bi negdje sama sa bebačom otišla...ne znam da li ćete razumjeti..ali beba tu bude mozda sat- dva dnevno...nit ćeš je vozati po velikom zvizdanu nit po nevremenu...naravno... e sad vi znate najbolje..po meni je najbolje ovo bubu oko 200 Km..pa poslije dobra kišobran jer u njima možeš bebu do 3 godine vozati...kolica u jednu ruku bebu u drugu i možeš vala i na osmi se sprat usprentrati ( ovo znam jer su moji stanovali na osmom spratu hahaha...)..
ovakva kolica trazim i ja....bila su bubu u TL al se zatvorio...gdje da nadjem??? vidjela sam u bingu kostaju 226km al bez boja(jedina boja koju nevolim) rado bih bas ovakva crvena... znam da su lagana i lijep im oblik,moderna,znam da bubu ima sve polozaje,kad zaspe da moze leci...ali gdje da nadjem...
amric mislim da si ti pitala za peg perego uno kolica?? mi ih planiramo aBd kupiti, sama kolica su ti oko 650km, a uz as izadju negdje oko 900km. eto toliko ja znam , poskupa su, ali meni su se bas svidjela
Ja sam iščitala sve postove na ovoj temi, ono šo sam zaključila je sljedeće: trebam naći sklopiva i lagana kolica jer živim na 5. spratu , ima Graco i takvih modela-nisu skupa do 200 km u shoping centru u Zenici, da se sjedište namjesti u 3 položaja, po mogučnosti da se može ručka zarotirati, ali nije neophodno jer se moja beba rađa u oktobru, bit će zimska beba, kad je htjednem provozati vani u martu, aprilu- imat će 5-6 mjeseci; i uz to kupiti dooobru autosjedalicu jer je ona neophodna gdje god krenes sa djetetom u autu. eto, ja ću tako gledati
Ja sam iščitala sve postove na ovoj temi, ono šo sam zaključila je sljedeće: trebam naći sklopiva i lagana kolica jer živim na 5. spratu , ima Graco i takvih modela-nisu skupa do 200 km u shoping centru u Zenici, da se sjedište namjesti u 3 položaja, po mogučnosti da se može ručka zarotirati, ali nije neophodno jer se moja beba rađa u oktobru, bit će zimska beba, kad je htjednem provozati vani u martu, aprilu- imat će 5-' mjeseci; i uz to kupiti dooobru autosjedalicu jer je ona neophodna gdje god krenes sa djetetom u autu. eto, ja ću tako gledati
lagana i mala kolica...
moj iskreni savjet...potrazi da ti neko posudi, pokloni ili kupi polovna kolica za pocetak...svakako necete nesto posebno izlaziti...pogotovo sto ti je "zimska beba" ..e, a kada beba napuni 6 mjeseci (kada bude mogla samostalno sjediti) kupi fino neka lagana kisobran kolica...mala...jer tad ce ti najvise trebati
evo mog tenka od kolica!glomazna,velika,ali super udobna za setnju!neki dan sam uzela kisobran kolica za auto i otic do trgovine-ma imam osjecaj da ce se raspast
imaju i kosaru,tu smo bili do 6 mjeseci
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
Ja sam iščitala sve postove na ovoj temi, ono šo sam zaključila je sljedeće: trebam naći sklopiva i lagana kolica jer živim na 5. spratu , ima Graco i takvih modela-nisu skupa do 200 km u shoping centru u Zenici, da se sjedište namjesti u 3 položaja, po mogučnosti da se može ručka zarotirati, ali nije neophodno jer se moja beba rađa u oktobru, bit će zimska beba, kad je htjednem provozati vani u martu, aprilu- imat će 5-' mjeseci; i uz to kupiti dooobru autosjedalicu jer je ona neophodna gdje god krenes sa djetetom u autu. eto, ja ću tako gledati
lagana i mala kolica...
moj iskreni savjet...potrazi da ti neko posudi, pokloni ili kupi polovna kolica za pocetak...svakako necete nesto posebno izlaziti...pogotovo sto ti je "zimska beba" ..e, a kada beba napuni 6 mjeseci (kada bude mogla samostalno sjediti) kupi fino neka lagana kisobran kolica...mala...jer tad ce ti najvise trebati
eh ovdje ti je dadada bas lijepo sve objasnila, a ja sam ovako i iskusila..moja se beba kao sto mozes vidjeti rodila u oktobru, i izabrali smo kolica Graco mirage koja su ok, ali ja bih vec sad rado jedna kisobran kolica, mada ni ova nismo izvozali
pa kako se ne može gledati beba dok se vozi , nosiljka (autosjedalica do 13 kg) se na kolica može namjestiti tako da beba gleda u mamu, mislim da je to ustvari jedini način kako se nosiljka može postaviti na kolica
Meni je bilo nekako preglomazno nositi nosiljku, jedino kada sam isla negdje s aautom pa da ne vadim bebu iz nosiljke samo prebacim nosiljku u kolica i nazad. A i ne preporucuju da beba dugo bude u onom polozaju zbog kicme pa sam je izbjegavala. Ali vidjam dosta ljudi da voze s nosiljkom.
ja sam uzela maxicosu u kombinaciji sa bugaboo i prodavacica mi savjetovala da bi meni bilo dosta lakse da jednostvno autosjedalicu namjestim umjesto one velike korpe od kolica a i djete ne uznemiravam tim sto ga iz autosjedalice u kolica prebacujem i da uopce nije stetno,neznam otkud vam to pa ljudi iz dijaspore kad krenu za bosnu po 6-7-10h pa i vise zavisi od guzve beba sjedi u sjedalici jedino u pauzama 10-15 min se izvadi malo al nikad nebih rizikovala pa u sred voznje vadila djete jer to je opasno...
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
ja sam uzela maxicosu u kombinaciji sa bugaboo i prodavacica mi savjetovala da bi meni bilo dosta lakse da jednostvno autosjedalicu namjestim umjesto one velike korpe od kolica a i djete ne uznemiravam tim sto ga iz autosjedalice u kolica prebacujem i da uopce nije stetno,neznam otkud vam to pa ljudi iz dijaspore kad krenu za bosnu po '-7-10h pa i vise zavisi od guzve beba sjedi u sjedalici jedino u pauzama 10-15 min se izvadi malo al nikad nebih rizikovala pa u sred voznje vadila djete jer to je opasno...
Slazem se,mislim da uopste nije stetno dijete stavljati u as,valjda su prilagodjene bebama,zato i postoje vise velicina as da odgovaraju djeci svih uzrasta.
ja sam uzela maxicosu u kombinaciji sa bugaboo i prodavacica mi savjetovala da bi meni bilo dosta lakse da jednostvno autosjedalicu namjestim umjesto one velike korpe od kolica a i djete ne uznemiravam tim sto ga iz autosjedalice u kolica prebacujem i da uopce nije stetno,neznam otkud vam to pa ljudi iz dijaspore kad krenu za bosnu po '-7-10h pa i vise zavisi od guzve beba sjedi u sjedalici jedino u pauzama 10-15 min se izvadi malo al nikad nebih rizikovala pa u sred voznje vadila djete jer to je opasno...
maksimalno 2 sata smijes dijete drzati u as...nakon toga moras napraviti pauzu
i ja se dadada pridrzajem toga pogotov za novorodjence to nije zgodan polozaj tako da sam ja svoju bebicu prva tri mjeseca nosila u onim nosiljkama pa je samo ravno lezala pa sam je poslije stavila u maxicosi
a ja sam uzela kolica koja imaju u sebi maxicosi tako da je u njemu beba do 6 mjeseci a i prakticno je kolica se lahko sklope a maxicosi se samo izvadi iz kolica i spremno za auta a dijete u tom neopterecajes uopste bila su oko 200km a zadovoljna sam za sad!!!!