Romali -> RE: Koja kolica su dobra? (26.2.2009 17:12:41)
|
IZVORNA PORUKA: Alma Z Čini mi se da su PP uno dobra opcija, mada sam surfajući po netu vidjela negativne komentare na račun zadnjih točkova koji su fiksni i okretanjem sjedala prema mami, takvi točkovi otežavaju upravljanje. Ima li istine u tome? I zanima me je li taj model težak, te do kojeg doba djeteta se mogu upotrebljavati? Kod nas je PP Uno. Ne znam šta bih ti rekla. Teška su oko 11, možda 11,5 kg. Ja nemam korpu, jer imaju nulti položaj pa je maleni ležao prvih 6 mjeseci. Onaj prelazni, polusjedeći položaj je stvarno super. Ova kolica možeš koristiti koliko god ti dijete bude htjelo biti u njima, pod uslovom da ti ne trebaju laganija ( kao meni sada, jer živim u zgradi s malim liftom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ). A što se tiče prebacivanja ručke, istina je da fiksni točkovi tada postaju prednji,ali nije teško upravljati. Samo okrećeš zadnje, dakle u suprotnom smjeru i to je to ( ručku lijevo ako skrećeš desno i obratno). Samo stvar navike. Istina, i meni je u početku bilo neobično, ali navikneš se.
|
|
|
|