Amrino
|
IZVORNA PORUKA: lillyy85 Drage moje,jako sam se opteretila a ne mogu da nađem odgovor na netu a ni moj dr. mi baš nije pomogao.Trudna sam 7 + 4 i sedmice prije i poslije začeća sam pila tablete pholcodin za kašalj (7tableta) i 2 maxflu pa me interesuje da li je moguće da je došlo do nekih deformacija ploda ? Sad sam zabrinuta i ljuta na sebe...Da li ste vi pile neke lijekove u ranoj trudnoći u neznanju? IZVORNA PORUKA: maja78 Puno ljudi pije i antibiotike u znanju u trudnoci kad se mora pa ne bude nista, i sta god da se desi i inace nemoj sebe krviti, pogotovo kad su stvari u ne znanju (ovo mislim inace u zivotu, ne na konkretno ovo pitanje). Nemoj se ti sekirati jer bas to nije dobro za plod, vec sad uradi sve da se plod odrzi a to je prvo da se smiris :) Zelim ti lijepu trudnocu i da za 7 mjeseci pocens uzivati u svojoj bebici :) IZVORNA PORUKA: marinčii ja osobno nisam pila tablete u ranoj trudnoći ali znam dosta prijateljica koje jesu i opet je hvala bogu sve prošlo dobro,jesi li čitala na tabletema jeli se smiju piti u trudnoći i jeli zabilježeno šta loše poslije korištenja?ne mogu ni zamisliti kao se osjećaš bit će to sve dobro abd,nemoj se previše sekirati jer stres još i najgore utječe na bebicu IZVORNA PORUKA: veeseelaa neke žene tokom cijele trudnoće piju razne lijekove i isti ne utiču negativno na plod, čisto sumljam da lijekovi za prehladu mogu oštetiti plod a dr to najbolje zna Nisam expert al ako se u trudnoći piju apaurini i dr lijekovi pa sve bude ok ne može vala ni od maxflua nešto biti IZVORNA PORUKA: lilix ja sam na početku trudnoće popila dva pakovanja ampicilina jer nisam imala pojma da sam trudna, imala sam upalu korjena zuba, kd sam vidjela da sam trudna poludila od brige, pitala sam svoju dr za to, ona me je fino smirila i rekla da to nema nikakvog uticaja na plod...najbolje da svom doktoru kažeš šta si tačno pila pa ćeš čuti njegovo mišljenje; a na svim lijekovima piše da nisu preporučljivi u trudnoći, a kao što veeseelaa piše za apaurine, ja sam ih pila cijelu prvu trudnoću, pa hB ni bebari ni meni nije bilo ništa IZVORNA PORUKA: mama2009 mozes potraziti savjet farmakologa, ja sam na pocetku trudnoce isto pila antibiotike zbog zuba i hvala Bogu kazu da je sve ok i da nema nista od stetnog djelovANJA IZVORNA PORUKA: Mamica24 Ja sam bila 6 sedmica trudna a da nisam znala. Sve vrijeme sam kontala da treba da dobijem jer me je stomak i grudi bolile pa sam znala dnevno popiti 2-3 kofadona. Hvala Bogu ni bebi ni meni nije ništa bilo. Preporučila bih ti ako dumanaš da to odmah baciš a kafu da smanjiš. Uzimaj terapiju ako ti doktor propiše (dabroston, folacin, apaurin i sl), redovno na kontrole i odmaraj jer prva tri mjeseca su baš nezgodna. Sretno! IZVORNA PORUKA: enisa_sara I ja sam u neznanju pila antibiotike i razne lijekove a da nisam znala za trudnoću pa sam otvorila temu. Rodila sam zdravog i normalnog dječaka IZVORNA PORUKA: snijeg Imala sam sličnih problema i tako isprepadana kad sam saznala da sam trudna, a pila antibiotika, posjetila sam ginekološku ordinaciju. Ginekolog mi je tad, nakon pregleda, objasnio da u ginekologiji postoji tzv. metoda SVE ili NIŠTA! Što hoće reći, ukoliko neka "vanjska sila" djeluje na plod u prve 4 sedmice (bakterija, virus, hemijski sastojci itd.) i dođe do ploda desit će se ili spontani pobačaj, nedaj Bože ili će dijete biti sasvim OK!! Znači sve je OK, opusti se i uživaj. Pa apaurini se ne preporučuju u trudnoći, pa ih pije svaka druga trudnica da bi očuvala istu. Sve je to OK, prestani se brinuti jer bi to moglo nanijeti više štete nego ove "stvarčice" što si uzimala!