sporty mamaa -> RE: Kako uspavati bebu? (31.1.2013 17:26:12)
|
Skvo znam da sam pogrijesila. Dpduse ovo nije ovako oduvijek. Imali smo mi naviku spavanja pd 9h, nakon dojenja zaspe, u 12h opet dojenje pa budenje tek u 7h... I to u njenom kreveticu. A onda smo u 7.mjesecu otisli na more i bili kod mojih punih mjesec dana. Kuca puna, uvijek vriska, galama, tamo se sve poremetilo. Spavala je sa mnom, jer nismo imali krevetca, kuca iznad nas uvijek partiji, galama, ma to joj je zahebalo san skroz naskroz. Kad smo se vratili kuci, nije htjela ni cut za svoj krevetic, a tako je do dan danas. Znala sam je uspavljivat nosajuci, drmajuci, ljuljajuci, dok na kraju nije naucila zaspat uz melodiju u graco ljulji. Onda dojenje po milion puta nocu, ja vise snage nisam imala da je vracam u njen krevet, taman je vratim probudi se. Ne mogu vjerovat kako ima lagan san, samo joj pokrivac namjestis probudi se, sinoc smo imali 5 situacija placa i budenja[sm=smiley13.gif] Skvo, sinoc sam pokusala tako, ja stvarno mogu tolerirati normalan plac, mogu ne pasti na to, ali ona ne place, ona se cene, vristi, crveni. To je dreka, histerija, zapomaganje. Sa starijom je ritual bio kupanje, oblacenje, aptamil i spavanje. To dijete se nikad po noci probudilo nije, nikad je nisam ninala, nikad ljuljala, nikad s nama spavala nije.... Priznajem i ovo s dojenjem po sto puta me izludivalo. Skvo dam joj najdrazeg joj medu, baca ga, vristi, dam joj pelenu baci je, vode, okrece glavu i place.... Pokusala sam da je uzmem, pronosam vratim, da slusam plac minutu, dvije, tri. Da je ostavljam u sobi i vracam se, ali ona i dalje vristi.... Ninuska i mi imamo milion budenja po noci, i ja je spustim i kao ostro kazem spavaj, a ona onda u histeriju(samo jednom je na to spavaj i zaspala). Ja se unarvozi jer i mm odmah ustaje, govori utisaj je, stavi je kod nas. Novi kolacic, ja znam da se olakanjem ne moze sve postic kod djece, ali ona jeca, to ne zvuci kao plac, to zvuci da se najezis. Neki dan me mama nazvala na tel i ja joj pustila da cuje, kaze mama uzmi je molim te, i ona pocela plakat sa njom[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] Kad sam je uzela stisla me rukicama, legla mi na stomak i jeca i tako zaspala[sm=smiley13.gif][sm=smiley19.gif] Znam da ovo ne vodi nikud, ali mislite li zaista da treba tolerirati to uzasno jecanje i da ce prestati? Koliko to tolerirati?
|
|
|
|