proud mom -> RE: Kako uspavati bebu? (29.10.2008 9:41:06)
|
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR Bebe će spavati onako kako ih mi naviknemo od prvog dana rođenja, naravno ovo je po mom skromnom mišljenju, i još skromnijem iskustvu. S obzirom da mjesec i pol nisam mogla ustati iz kreveta, a bila posesivno ljubomorna/uplašena, na sve koji su htjeli uzeti moje dijete, tako da sam navikla i druge i sebe, i kikicu da zaspi u svom krevetiću, nakon obavljenih rituala, kupanja, presvlačenja, (koje je obavljala moja mama) i hranjenja koje je bila moja dužnost. Ono što sam praktikovala je da nakon što podrigne, odmah je spuštam u krevetić, tako da je odmah kretala u carstvo snova. Nismo imali problema sa njom što se tiče uspavljivanja. Po danu smo puštali laganu muziku, a noću smo nakon gašenja svjetla izlazili iz njene sobe, i ona je tonula u san. S tim da prvih 40 dana nismo gasili svjetlo, nego bi palili lampu, koja je samo bogdu osvjetljavala. Tako da sam mišljenja da samo navika iz prvih mjeseci, se prenosi i na ostatak dječijeg života. Mada svako ima pravo izbora, te ako neko želi da "nina" svoju bebu, može. Ja nisam mogla zbog zdravstvenog stanja, ali isto tako sada mi je drago što je nisam navikla na nosanje, s obzirom da mojih 55 kg nije u stanju da je baš nosa u naručju 20 i više minuta . Takođe moram napomenuti da se niti ona niti ja osjećamo "zakinute" u bliskosti i maženju, jer to nadoknađujemo u vremenu kada je budna. draga moja, ja se u potpunosti slažem s tobom i vjerovala ili ne opisala si mog malenog do trećeg mjeseca.... vjerojatno nisi sve postove pročitala pa zato kažeš ovo što kažeš... nisam ja htjela da ga nosam i ljuljam, i do trećeg mjeseca je bio savršena beba što se tiče spavanja, a onda... ta infekcija i sve je otišlo u honduras... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|